Ζωηφόρος

Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Θεολόγων Ν. Λέσβου,

Κοπή βασιλόπιτας

της Ένωσης Θεολόγων Ν. Λέσβου

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009, & ώρα 7:00 μ.μ. στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Μυτιλήνης, παρουσία των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου και Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, του Δ/ντη της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου κ. Αθανάσιου Φραγκόπουλου, μελών και φίλων της Ένωσης έκοψε τη βασιλόπιτας της και τίμησε τους Συνταξιούχους Καθηγητές Θεολόγους επιδίδοντάς τους αναμνηστικές πλακέτες ως ένα μικρό δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους στην θεολογική παιδεία της Λεσβιακής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Αγία Γραφή μας λέει: «Από προσώπου πολιού εξαναστήση και τιμήσεις πρόσωπον πρεσβυτέρου και φοβηθήση τον Θεόν σου»(Λευϊτ. 19,32). Δηλαδή: Να σηκωθείς με σεβασμό μπροστά σε άνθρωπο που έχει λευκή την κώμη και να τιμήσεις το πρόσωπο του γέροντα και να σέβεσαι πάντοτε το Θεό σου.

Πειθόμενοι στα άγια ρήματα και κινούμενοι από το χρέος, οι Θεολόγοι του Νομού Λέσβου αποδίδουμε φόρο τιμής σήμερα στου συνταξιούχους Θεολόγους Καθηγητές, σ΄ εκείνους που λεύκαναν την κώμη στην τάξη, στους δασκάλους μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα πρόσφεραν στην Θεολογική επιστήμη, στην κοινωνία, στο σχολείο, στην τάξη, στους μαθητές τους, σ΄ εμάς.

Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτούς, θέλουμε κι ελπίζουμε κι εκείνοι να είναι περήφανοι για μας.»

Οι Συνταξιούχοι Θεολόγοι Καθηγητές που τιμήθηκαν ήταν οι:

1.                   π. Απόστολος Μαυραντώνης (Ιερέας στην ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παπάδου Γέρας - Καθηγητής Θεολόγος)

2.                   Σωτηρίου Γεώργιος(τ. Δ/ντης Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας και Δ/ντης του περιοδικού «Ο Ποιμήν» της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης)

3.                   Ματζουράνης Ευστράτιος(Πρόεδρος Χριστιανικής Πνευματικής Κίνησης Μυτιλήνης, τ. Πρόεδρος Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου, τ. Λυκειάρχης)

4.                   Μαρίνος Θεόδωρος(Καθηγητής Θεολόγος τ. Λυκειάρχης Λυκείων Πολιχνίτου)

5.                   Βακιρτζής Ηρακλής(τ. Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου)

6.                   Καλδέλλης Ιωάννης (Καθηγητής Θεολόγος τ. Λυκειάρχης)

7.                   Αϊβαλιώτης Βασίλειος (Καθηγητής Θεολόγος)

8.                   Αρμενάκας Ιωάννης (Καθηγητής Θεολόγος)

9.                   Αληγιάννη Μυρσίνη (Καθηγήτρια Θεολόγος)

10.               Γκαγκανέλλη Αγλαΐα (Καθηγήτρια Θεολόγος)

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel