Ζωηφόρος

Έκκληση Καθολικής εκκλησίας για επιστροφή κληρικών,

Έκκληση Καθολικής εκκλησίας

για επιστροφή κληρικών

Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες της καθολικής εκκλησίας στους αγγλικανούς κληρικούς που επιθυμούν να επανέλθουν σε πλήρη θρησκευτική κοινωνία με τη Ρώμη.

Σύμφωνα με τα όσα έκαναν γνωστά ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι και ο υπεύθυνος του συμβουλίου για την ορθότητα της πίστεως, καρδινάλιος Γουίλιαμ Λεβάντα, «ο ποντίφικας επιθυμεί να κατανοήσει τις ανάγκες όσων αγγλικανών ιερωμένων, με ειλικρίνεια και πλήρη συνείδηση, επιθυμούν να επανεισέλθουν στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία».

Οι σχολιαστές τονίζουν σήμερα, ότι πρόκειται για μια «μικρή επανάσταση», από τη στιγμή που η καθολική εκκλησία δεν επιτρέπει στους κληρικούς της να παντρεύονται.

Οι αγγλικανοί που θα αναγνωρίσουν το «αλάθητο» του πάπα, θα μπορούν να παραμείνουν έγγαμοι, με ειδική απόφαση που πρόκειται να υπογράψει, τις επόμενες ημέρες, ο ίδιος ο ποντίφικας.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, την «πρόσκληση» του πάπα πρόκειται να δεχθούν σαράντα επίσκοποι και περίπου διακόσιοι απλοί κληρικοί, με ποίμνιο που υπολογίζεται γύρω στο μισό εκατομμύριο, σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια συντηρητική πτέρυγα των αγγλικανών, που δεν έχει δεχθεί τη δυνατότητα να μπορούν να χειροτονούνται γυναίκες ιερείς, όπως και ομοφυλόφιλοι - αποφάσεις και πρακτικές οι οποίες έχουν υιοθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από την Αγγλικανική Εκκλησία της Μεγάλης Βρετανίας. Για την κίνηση αυτή του πάπα Βενέδικτου, έχει ενημερωθεί και ο αγγλικανός αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο οποίος έκανε γνωστό ότι κατανοεί το συγκεκριμένο «άνοιγμα της καθολικής εκκλησίας».

Από το Βατικανό, πάντως, υπογραμμίζεται παράλληλα με σαφήνεια, πως, «σε ό,τι αφορά τις γενικές αρχές της, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν αλλάζει τις πάγιες θέσεις της, και ο άγαμος βίος κάθε κληρικού, παραμένει επιβεβλημένος κανόνας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/10/2009_303464

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel