Ζωηφόρος

Εκλογές...........,

Εκλογές...........

Xμ! Εκλογές λοιπόν............

Και λοιπόν;

Βρείτε μου τον έναν παρακαλώ, που ειλικρινά πιστεύει κάτι διαφορετικό από το "άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς."

Τον έναν που δεν θα έχει συμφέροντα βολέματος και θα πιστεύει πως όλα δημοκρατικά κι'όλα ωραία και πως οι εκλογές (έτσι που γίνονται -δίκην μαγειρέματος- ) είναι γιορτή δημοκρατίας....

Κάποτε γελούσα με όλα αυτά τα τερτίπια. Τώρα ούτε αυτό δεν μπορώ.

Και δεν είναι η οικονομική κρίση που μου έκοψε το γέλιο αλλά ο τρόπος που εστιάζουν στην οικονομική κρίση και δεν αναφέρονται σε τίποτε πιο ουσιαστικό και πιο μόνιμο της ζωής μας.

Η κρίση του χρήματος έχει διάρκεια. Λίγο πιο αργά, λίγο πιο νωρίς, με λίγα ευρώ πιο πάνω, λίγη πείνα πιο κάτω.

Και μετά τί; Φάγωμεν (ή μη φάγωμεν), πίομεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν;

Πού είναι η αξία του Ανθρώπου σ'αυτές τις εκλογές;

Πού η χαμένη μας αξιοπρέπεια;

Ποιός θα μιλήσει για την πατρίδα που κατάντησε άλλοτε επαίτης και άλλοτε πόρνη στα διεθνή μπουρδέλα, για μια χούφτα (ή και περισσότερες) ευρώ;

Ποιός θα μιλήσει για αξίες, για ιδανικά, για όλα εκείνα που μας διαφοροποιούν από τα ζωάκια και πιστοποιούν το "κατ'εικόνα", με την ελπίδα του "καθ' ομοίωση";

Στενεύουν την ζωή μας στην οικονομική αναγκαιότητα γιατί αυτή και μόνο αντιλαμβάνονται.

Everything is money γι αυτούς.

Για μας όμως όχι!

Ο Παίσιος ήταν πάμπτωχος, όπως και τόσοι άλλοι που επειδή δούλεψαν με πείσμα τον χωμάτινο εαυτό τους, κατάφεραν να είναι η ελπίδα του κόσμου σήμερα και το μέσον μας στον Θεό.

Ο Αγιος Νεκτάριος, που σαν σήμερα γεννήθηκε, κρυβόταν από τον κόσμο και αξιώθηκε να μεσιτεύει για τον κόσμο.

Τόσοι και τόσοι που απλά κατάλαβαν την μικρή διάρκεια των πραγμάτων της γης και τον υπέροχο προορισμό του ανθρώπου για την αιωνιότητα, ουδεμία έγνοια είχαν για παροχές και αποταμιεύσεις.

Σαφώς και οι εκλογές δεν είναι υπόθεση για αγίους.

Ωστόσο, μια και το "τέλειοι γίγνεσθε" είναι ο στόχος, θα μπορούσαν να μην έχουν καταντήσει ο εμπαιγμός κάθε υψηλού και στοιχειωδώς ανθρωπίνου.

Ολος αυτός ο ευτελισμός, ο διαγκωνισμός για την εξουσία - τόσο παράταιρα με ότι συνιστά ανθρωπιά- αλλοιώνουν το νόημα της ελευθερίας των πολιτών και υποβαθμίζουν τα δικαιώματα μας που ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν "τόλμησε" να ακουμπίσει.

Εκλογές; Χμ...........Αξίζουμε κάτι καλύτερο!

πηγή: http://anazhthseis-elena.blogspot.com 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel