Ζωηφόρος

Να απαγορευθούν οι θρησκείες, προτείνει ο σερ Έλτον Τζον,

Να απαγορευθούν οι θρησκείες,

προτείνει ο σερ Έλτον Τζον

Συνέντευξη στον Observer

Associated Press

Ο θεσμός της οργανωμένης θρησκείας δεν έχει λόγο ύπαρξης, είπε ο Έλτον Τζον                  

Την απαγόρευση των θρησκειών γιατί -όπως υποστήριξε- καλλιεργούν το μίσος απέναντι στους ομοφυλόφιλους, ζήτησε με συνέντευξή του στον Observer ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής σερ Έλτον Τζον.

«Η οργανωμένη θρησκεία μετατρέπει τους ανθρώπους σε τρωκτικά γεμάτα μίσος. Μου αρέσουν τα κηρύγματα του Ιησού Χριστού και όλες οι υπέροχες ιστορίες που έμαθα στο κατηχητικό. Και ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους που είναι πιστοί χριστιανοί. Αλλά η θρησκεία πάντα καλλιεργεί το μίσος και την κακία εναντίον των ομοφυλοφίλων αντί για τη συμπόνια. Στην πραγματικότητα ο θεσμός της οργανωμένης θρησκείας δεν έχει λόγο ύπαρξης» είπε.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το BBC, σε συνέντευξή του σε μουσική περιοδικό, που φιλοξένησε αφιέρωμα στους ομοφυλόφιλους, ο Έλτον Τζον υποστήριξε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  γκέι στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ (Πολωνία, Λετονία και Ρωσία), πηγάζουν από τη στάση της Εκκλησίας εναντίον τους.

Πρέπει «να απαγορευθεί η θρησκεία, παρ' όλο που προσφέρει και πολλά όμορφα πράγματα» τόνισε, καλώντας τους ηγέτες όλων των σημαντικών θρησκειών να διοργανώσουν ένα συνέδριο για να συζητήσουν την τύχη του κόσμου, «που απειλείται με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=754322&lngDtrID=253

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel