Ζωηφόρος

Οι ελληνοαμερικανοί ζητούν προστασία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη,

Οι ελληνοαμερικανοί ζητούν από τον Ομπάμα

την προστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Έκκληση να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου απηύθυναν στον αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και επιφανείς ομογενείς των ΗΠΑ.

Όλο το Σαββατοκύριακο μετά τις σκληρές δηλώσεις απάντηση στα όσα είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος του Τούρκου ΥΠ Εξ Νταβούντογλου, ακολούθησε ένας πυρετός μαραθώνιων διαβουλεύσεων μεταξύ των γνωστών ομογενειακών παραγόντων -διευκρινίζουμε Κυπριακής κατά κύριο λόγω- ομογενών υψηλού βεληνεκούς, επιρροής και με προσωπικές διασυνδέσεις στο επιτελείο του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι κινδυνεύει η ζωή του πατριάρχη μετά τις δηλώσεις του αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν με επίσκεψη αστραπή στην Ουάσιγκτον του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου father Alex Karloutsou ο οποίος την Πέμπτη μετέβει στην κυβερνητική πρωτεύουσα προκειμένου να συναντήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα ζητώντας να γίνουν οι δέουσες ενέργειες προς την Τουρκία για την προστασία του Πατριάρχη.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γνωστοί Κύπριοι ομογενείς Πανίκος Παπανικολαού(οποίος από την κύπρο συντόνισε μια σειρά προσπαθειών) Φίλιππας Κρίστοφερ Νίκος Μούγιαρης, Τάσος Ζαμπάς και φυσικά όλο τον συντονισμό των δράσεων έχουν οι Mantatos & Manatos οι οποίοι να σημειωθεί ότι λόγω των ισχυρών διασυνδέσεων τους με δημοκρατικούς θεωρητικά φέρονται να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτή η ομάδα των προαναφερομένων κινητοποιήθηκε άμεσα και συνεχίζει ένα πυρετό επαφών προς την Ουάσιγκτον για την προστασία της ζωής του πατριάρχη.

Στην επιστολή που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ώρες -μετά την μετάδoση της συνέντευξης- οι ομογενείς κάνουν λόγω χαρακτηριστικά για "κρίσιμη βραδιά" (εννοώντας την βραδιά μετάδοσης της συνέντευξης στο CBS).

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κύριος Νταβούτογλου ήταν απόλυτα ειλικρινής όταν απάντησε σχετικά με την δήλωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου πως "Η Τουρκία τον σταυρώνει". Φυσικά, ποτέ στην ιστορία Τούρκοι δεν σταύρωσαν κάποιον χριστιανό... Ο τουρκικός "πολιτισμός" αρκείται σε στυγνές δολοφονίες ή σε... αποκεφαλισμούς!!!

πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2009/12/blog-post_21.html

***

Έκκληση ομογενών για την προστασία της ζωής του Πατριάρχη

Όλο το Σαββατοκύριακο μετά τις σκληρές  δηλώσεις απάντηση στα όσα είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος του Τούρκου ΥΠ Εξ Νταβούντογλου, ακολούθησε ένας πυρετός μαραθώνιων διαβουλεύσεων μεταξύ των γνωστών ομογενειακών παραγόντων -διευκρίνζουμε Κυπριακής κατά κύριο λόγω- ομογενεών υψηλού βεληνεκούς, επιρροής και με προσωπικές διασυνδέσεις στο επιτελείο του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι κινδυνεύει η ζωή του πατριάρχη μετά τις δηλώσεις του αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν με επίσκεψη αστραπή στην Ουάσιγκτον του εκπρποσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου father Alex Karloutsou ο οποίος την Πέμπτη μετέβει στην κυβερνητική προωτεύουσα ποροκειμένου να συναντήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα ζητώντας να γίνουν οι δέουσες ενέργειες προς την Τουρκία για την προστασία του Πατριάρχη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γνωστοί Κύπριοι ομογενείς Πανίκος Παπανικολαού(οποίος από την κύπρο συντόνισε μια σειρά προσπαθειών) Φίλιππας Κρίστοφερ Νίκος Μούγιαρης, Τάσος Ζαμπάς και φυσικά όλο τον συντονσιμό των δράσεων έχουν οι Mantatos & Manatos οι οποίοι να συμειωθεί ότι λόγωβ των ισχυρών διασυνδέσεων  τους με  δημοκρατικούς  θεωρητικά φέρονται να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτή η ομάδα των προαναφερομένων κινητοποιήθηκε άμμεσα και συνεχίζει ένα πυρετό επαφών προς την Ουάσιγκτον για την προστασία της ζωής του πατριάρχη. Στην επιστολή που αναμένεται να δημοσιοποιήθει τις επόμενες ώρες -μετά την μετάδoση της συνένετευξης- οι ομογενείς κάνουν λόγω χαρακτηριστικά  για "κρίσημη βραδιά" (εννοώντας την βραδιά μετάδωσης της συνέντευξης στο CBS).

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΡΙΑΣ ΤΟΥ FLASH ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επισημαίνεται προς άρση παρεξηγήσεων και για να μη γίνει πάλι  η γνωστή παρανόηση αλλά και καπηλεία από την γνωστή ομάδα Σπυρόπουλου(ΣΑΕ Αμερικής)-Βεληβασάκη(ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ +παρατρεχάμενων)  και των άλλων κρατικοδίατων(λόγω ΣΑΕ) ότι  οι κύριοι αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με την συγκεκριμένη εσπευσμένη και άμμεση πρωτοβουλία -που ανέλαβαν εγαίρως και εσπευσμένα οι πιο πάνω προαναφγερόμενοι - αλλά και με αυτό που ονομάζουμε εθνικές πρωτοβουλίες είτε αφορούν το ζήτημα των Σκοπίων είτε το Κυπριακό είτε με  άλλα μεγάλα μείζονος εθνικής σημασίας ζητήματα του Ελληνισμού. Αυτοί οι κύριοι ως συνήθως εμφανίζονται μόνο για να καπηλευτούν πράξεις και έργα άλλων-και εν προκειμένου  των παραπάνων προαναφερομένων- επιζητώντας μόνο δάφνες με βαρύγδουπες υποσχέσεις δηλώνσεις και  "έργα" βιτρίνας και καμίας ουσίας και το ακόμα χειρότερο και εξωφρενικό είναι ότι κάνουν δηλώσεις και υπόσχοναι -πάντα χωρίς κόστος αφού άλλοι πληρώνουν-  με μηδενικό έργο και μηδαμινή   προσφορά  προς τον ελληνισμό, αντιθέτως όπως στην περίπτωση Σπυρόπουλου Βεληβασάκη δίχάζουν τον Ελληνισμό αντί να ενώνουν!

πηγή: http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6902&Itemid=83

***

Ανησυχία μετά τις δηλώσεις

Την προστασία του κ. Βαρθολομαίου ζητά από τον Μπαράκ Ομπάμα

η ελληνική κοινότητα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις αρχές Νοεμβρίου

Να προστατευθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «καθημερινής σταύρωσης στην Τουρκία», ζήτησαν η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ, με επιστολές τους στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, με τις επιστολές, που στάλθηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την ηγεσία του αμερικανικού κογκρέσου, εκφράζεται η έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να υποστεί κάποιο πλήγμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης τις επόμενες ημέρες.

Τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όσο και το λεγόμενο ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ ζητούν να προστατευθεί ο κ. Βαρθολομαίος μετά την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς και κινήσεων ακροδεξιών κύκλων.

Στις επιστολές, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, επισημαίνεται: «Ανησυχούμε βαθύτατα για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριάρχη. Θα εκτιμούσαμε πάρα πολύ οτιδήποτε εσείς και η κυβέρνησή σας μπορείτε να κάνετε για να προστατευθεί ο κ. Βαρθολομαίος τις επόμενες ημέρες».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απάντηση από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης είναι θετική.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS, επέκρινε τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, λέγοντας ότι «στην Τουρκία μας αντιμετωπίζουν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες» και τόνισε ότι το Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα εδάφη όπου ιδρύθηκε «ακόμη και αν ορισμένες φορές αισθανόμαστε εσταυρωμένοι».

Αντιδρώντας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε: «Στην ιστορία μας και στα δικά μας έθιμα δεν υπήρξε ποτέ σταύρωση, ούτε θα υπάρξει. Δεν μπορώ να συνδυάσω την παρομοίωση αυτή με την ώριμη προσωπικότητα του Πατριάρχη».

Ακόμη, απαντώντας στα περί «δευτέρας κατηγορίες πολιτών» στην Τουρκία τα οποία κατήγγειλε ο κ. Βαρθολομαίος, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε: «Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κοσμικό, δημοκρατικό κράτος δικαίου. Η Τουρκία δεν αξιολογεί τους πολίτες της βάσει της θρησκευτικής τους ταυτότητας. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι».

Αν ο αξιότιμος κ. Βαρθολομαίος έχει παράπονα, μπορεί να τα διαβιβάσει σε μας, στις αρμόδιες Αρχές. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε συγκρίσεις που δεν τις αξίζουμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας υπενθύμισε ότι στις υποχρεώσεις της Τουρκίας προς την ΕΕ περιλαμβάνεται ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθεριών και των μειονοτικών δικαιωμάτων.

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087512&lngDtrID=244

***

 Οι ελληνοαμερικανοί ζητούν από τον Ομπάμα

την προστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Έκκληση να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου απηύθυναν στον αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και επιφανείς ομογενείς των ΗΠΑ. Το αίτημα τους το διατυπώνουν, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Mega στη Νέα Υόρκη, Μιχάλη Ιγνατίου, με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο Ομπάμα αλλά και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του συναδέλφου από τις ΗΠΑ, όπως τις μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Mega, το βράδυ της Κυριακής, αναφέρουν ότι ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συναντήθηκε με τον αμερικανό Πρόεδρο.

Αιτία για την αιφνιδιαστική παρέμβαση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, εαν επιβεβαιωθεί, φαίνεται ότι αποτέλεσαν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν στην Τουρκία οι θέσεις που διατύπωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και την κορυφαία εκπομπή του «60’ λεπτά».

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1228

            ***

Ο Αβραμόπουλος στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη σήμερα, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, στην ακόλουθη δήλωση:

«Όποιος αμφισβητεί την Οικουμενικότητα και τη διεθνή υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη, δυναμιτίζει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαίρει του σεβασμού, της εκτίμησης και της ιστορικής αναγνώρισης, ως προς το ρόλο του στην Ορθοδοξία, από ολόκληρο τον κόσμο.

Το γεγονός, ότι ακόμα στην Τουρκία δεν του έχει αναγνωρισθεί ο οικουμενικός χαρακτήρας του θεσμικού του ρόλου, δείχνει, ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμα αντιληφθεί, πως έχουν τα πράγματα στους καιρούς μας.

Η δήλωση του κ. Νταβούτογλου, κάθε άλλο παρά δείχνει, ότι οι σύγχρονες αντιλήψεις στη γειτονική χώρα, βρίσκουν ανταπόκριση στο βαθύ τουρκικό κράτος, που μένει αγκυλωμένο στο χτες.

Οι καιροί άλλαξαν και μαζί τους αλλάζουν και οι πολιτικές.

Το Πατριαρχείο μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα προσέγγισης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, συμβάλλοντας σε αυτό που είναι και το ζητούμενο των καιρών και η επιθυμία των λαών μας. Ειρήνη, σταθερότητα, αμοιβαίος σεβασμός. Αρχές και έννοιες ταυτόσημες με τις αξίες της Ευρώπης, στην οποία, οι γείτονές μας επιθυμούν να προσχωρήσουν».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3739&Itemid=2

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel