Ζωηφόρος

Ένοχη η σιωπή του Πάπα Βενέδικτου για το σκάνδαλο με τους παιδεραστές;

Ένοχη η σιωπή του Πάπα Βενέδικτου

για το σκάνδαλο με τους παιδεραστές;

***

Πότε παραιτείται ένας Πάπας;

της Κατερίνας Τζαβάρα

από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 28/3/2010

 Τελικά όχι μόνο αποδεικνύεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε πάρει μυρωδιά από τη δυσωδία των κακοποιήσεων παιδιών από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά πολλά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων, την εποχή που ακόμη ανέβαινε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας.

Αναπόφευκτα, το «αλάθητο» του ποντίφικα μπαίνει στο στόχαστρο και από το περιοδικό «Spiegel» διατυπώνεται το ερώτημα: «Πότε πρέπει ένας Πάπας να παραιτηθεί;»

Οι αποκαλύψεις ότι το Βατικανό, και ο καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ προσωπικά, ευθύνονταν για τη συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος καθολικού ιερέα που κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων των 200 ανηλίκων, που έπασχαν από κώφωση, σε σχολείο της πολιτείας του Γουισκόνσιν, από το 1950 έως το 1977, ήρθαν να προστεθούν σε έναν σωρό άλλων κακώς κειμένων.

Συγκάλυψη...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», το 1996 ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ, πρόεδρος της επιτροπής για την ορθότητα της πίστης, επέλεξε να μην ανταποκριθεί σε εκκλήσεις του αρχιεπισκόπου του Μιλγουόκι, για ανάληψη δράσης μετά τις καταγγελίες των ενεργειών του ιερέα. Η έρευνα που έγινε περιορίστηκε με απόλυτη μυστικότητα εντός της Εκκλησίας και η όλη διαδικασία σταμάτησε χωρίς την επιβολή κυρώσεων.

Η περίπτωση των χειρισμών του Πάπα, στην υπόθεση του Γερμανού ιερέα, Πέτερ Χούλερμαν, προστέθηκε επίσης στο ποτήρι των καταγγελιών, γιατί έγιναν σε μια εποχή που ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ ήταν σε θέση να παραπέμψει τον ιερέα ή τουλάχιστον να του απαγορεύσει να έρχεται σε επαφή με παιδιά. Ο Γερμανός ιερέας όμως επέστρεψε στα καθήκοντά του μόλις λίγες μέρες αφότου ξεκίνησε να δέχεται βοήθεια ψυχιάτρου και στη συνέχεια καταδικάστηκε για κακοποίηση νεαρών αγοριών σε άλλη ενορία.

Το Βατικανό υπερασπίζεται σθεναρά τη στάση που τήρησε ο σημερινός Πάπας και διαγιγνώσκει στοιχεία στοχευμένης επίθεσης.

Απώλεια κύρους

Αρθρο γνώμης στην αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel», θέτει το ερώτημα «Πότε έρχεται η ώρα να παραιτηθεί ένας Πάπας;». Επικαλείται το παράδειγμα της πρώην επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, Μάργκαρετ Κέσμαν, που παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο επειδή αυτοαναγνώρισε έλλειμμα ηθικού κύρους επειδή συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. «Πόσο κύρος εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος;», αναρωτιέται ο σχολιαστής.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα γίνεται ακόμη πιο δηκτικό, επισημαίνοντας ότι ο Πάπας (από το 1982 ακόμη, όταν ανέλαβε επικεφαλής του οργάνου που διαχειρίζεται τις καταγγελίες για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων) έχει κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό παρά έχει προσφέρει υπηρεσίες στην Εκκλησία του.

Στην Ιρλανδία ή στην Αμερική αλλά και στη Γερμανία, επίσκοποι έμειναν ατιμώρητοι και χωρίς να αναλάβει κανείς ποτέ την ευθύνη για τα «σοβαρά λάθη» τους, ενώ η επίσημη αντίδραση δεν ξεπέρασε το επίπεδο διαχείρισης κρίσης από μια «μεσαία επιχείρηση», λέει το «Spiegel», που επιμένει ότι είναι ώρα ανάληψης δράσης.

(Πηγές: www.agi.it, www.spiegel.de, www.nytimes.com, «Repubblica», «La Stampa»)

πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=145716

***

Ένοχη η σιωπή του Πάπα Βενέδικτου για το σκάνδαλο με τους παιδεραστές

Κατηγορείται πλέον για συγκάλυψη στοιχείων ενοχοποιητικών

για ιερέα που παρενοχλούσε ανηλίκους

από την εφημερίδα  «Το Βήμα», 27/3/2010

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε το νέο σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄ βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι συνέβαλε προσωπικά στη συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος καθολικού ιερέα που κατηγορείτο για τη σεξουαλική παρενόχληση περισσότερων από 200 ανηλίκων.

Οι «Νew Υork Τimes» αποκάλυψαν ότι «γνωστοί αμερικανοί ιερείςαλλά και ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ (σ.σ.: το πραγματικό όνομα του Βενέδικτου) συνέβαλαν- προτού εκλεγεί πάπας- μαζί με τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας Ταρτσίζιο Μπερτόνε , στη συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος ιερέα που κατηγορήθηκε για παρενόχληση 200 ανηλίκων που μάλιστα έπασχαν από κώφωση ».

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον ιερέα Λόρενς Μάρφι, ο οποίος εργάστηκε σε καθολικό σχολείο για κωφάλαλα παιδιά, στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, από το 1950 ως το 1977.

Οι «Νew Υork Τimes» γράφουν ότι το 1996 ο τότε καρδινάλιος Ράτσινγκερ- πρόεδρος της επιτροπής για την ορθότητα της πίστεως- επέλεξε να μην απαντήσει σε γράμματα που του είχαν αποσταλεί προσωπικά από τον καθολικό αρχιεπίσκοπο της πόλης του Μιλγουόκι, στα οποία γινόταν αναφορά στις ενέργειες του εν λόγω ιερέα.

Οκτώ μήνες αργότερα, ο καρδινάλιος Μπερτόνε έδωσε οδηγίες να ξεκινήσει μια άκρως απόρρητη εκκλησιαστική έρευνα, αλλά η όλη διαδικασία σταμάτησε ύστερα από λίγο καιρό.

Ο Λόρενς Μάρφι είχε στείλει γράμμα στον καρδινάλιο Ράτσινγκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο οποίο τόνιζε ότι «η υπόθεση είχε πλέον παραγραφεί καιγι΄ αυτόζητούσε να μπορέσει να περάσει τη ζωή που του απέμενε με ιερατική αξιοπρέπεια» .

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι επεβλήθητελικάκάποια τιμωρία στον συγκεκριμένο ιερέα» αναφέρει η εφημερίδα «La Repubblica».

Ο ιερέας μετατέθηκε απόρρητα σε άλλα καθολικά σχολεία και ενορίες, όπου και παρέμεινε ώσπου απεβίωσε το 1998.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το 1980, όταν ο καρδινάλιος Ράτσιγκερ ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου «γνώριζε ότι ο κληρικός Πέτερ Χούλερμαν - ο οποίος είχε υποχρεωθεί σε ψυχιατρική αγωγή για να θεραπευθεί από την παιδεραστίαεπέστρεψε στον ποιμαντικό του ρόλο σε ενορία».

Το Βατικανό διέψευσε τα δημοσιεύματα. Η επίσημη εφημερίδα της Αγίας Εδρας «L΄Οsservatore Romano» ανέφερε ότι υπάρχει μια «ξεκάθαρη και ποταπή πρόθεση» να πλήξουν τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄ «με κάθε κόστος».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι στην απόφαση να μην τιμωρηθεί ο Λόρενς Μάρφι «μέτρησαν η κακή κατάσταση της υγείας του κληρικού και η απουσία νέων κατηγοριών σε βάρος του».

Προσθέτει ότι «πρόκειται όντωςγια τραγική περίπτωση,την οποίαόμωςτο Βατικανό πληροφορήθηκε μόλις το 1996, πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών ερευνών». Ακτιβιστές του αμερικανικού συνδέσμου Σναπ (που μάχεται κατά των κρουσμάτων παιδεραστίας μέσα στην Καθολική Εκκλησία), πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στα σύνορα Ρώμης- Βατικανού, κατακρίνοντας τη στάση του Πάπα Βενέδικτου. «Δόθηκεσαφώςπροτεραιότητα στην προστασία της Εκκλησίας» γράφουν οι «Νew Υork Τimes». Η εφημερίδα βασίστηκε σε αποδεικτικά στοιχεία που της παρέδωσαν πέντε άνδρες, οι οποίοι κατήγγειλαν την καθολική επισκοπή του Μιλγουόκι διότι «υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση πολύ προτού ενηλικιωθούν».

πηγή:  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=322483&ct=2&dt=27/03/2010#ixzz0jSKkh8aq

***

Ο προστάτης των παιδεραστών θα επισκεφτεί την Κύπρο;

του Παναγιώτη Τελεβάντου

“200 παιδιά είχε παρενοχλήσει ρωμαιοκαθολικός ιερέας σε σχολείο. Την υπόθεση συγκάλυψε το Βατικανό μέσω του καρδινάλιου Γιόζεφ Ράτσιγκερ, που ήταν πρόεδρος της "επιτροπής για την ορθότητα της πίστεως". Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά και κάτι, ο τότε καρδινάλιος Γιόζεφ Ράντζιγκερ ονομάζεται Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄” (Πηγή: Financial Times).

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ Ο ΠΑΠΑΣ!

Με άλλα λόγια ο σημερινός Πάπας είναι προστάτης παιδεραστών!!! Οχι μόνον ανέχτηκε να κακοποιούνται παιδιά και έκανε τα στραβά μάτια αλλά και όταν οι καταγγελίες έφταναν κοντά του τις κουκούλωνε και δεν τιμωρούσε τους παιδεραστές φραγκοπαπάδες!!!

ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

 

Αυτόν τον άνθρωπο προσκάλεσε η Εκκλησία της Κύπρου και ο Πρόεδρος Χριστόφιας για επίσκεψη τον Ιούνιο; Μπράβο! Εύγε! Συγχαρητήρια! Θα έλεγα και "εις ανώτερα” αν και δεν βλέπω ποια “ανώτερα” μπορεί να υπάρξουν από την προστασία των παιδεραστών.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Θα μου πείτε: Ξέρεις όταν έγινε η πρόσκληση δεν γνώριζαν το γεγονός. Ναι! Θα απαντήσω, αλλά τώρα, όμως, το γνωρίζουν! Επομένως γιατί δεν ζητά τουλάχιστον η Εκκλησία την ακύρωση της επίσκεψης του Πάπα;

Μέχρις αυτού πια;! Με πρόσχημα ότι αναζητούμε βοήθεια για το εθνικό θέμα προσκαλούμε τον προστάτη των παιδεραστών;!!!

Και η μεν Πολιτέια ίσως να μην ιδρώνει και πολύ το αυτί της για το θέμα. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, όμως, δεν θα έπρεπε να ζητήσει την άμεση ακύρωση της έλευσης του Πάπα; Ή αν αυτό είναι αδύνατον, επειδή υπάρχει ήδη πρόσκληση εκ μέρους του Προέδρου Χριστόφια, δεν οφείλειανυπερθέτως να απόσχει από τις εκληλώσεις υποδοχής του Ποντίφηκα;

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Ή ακόμη και αν δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να απόσχει ολότελα από τις εκδηλώσεις υποδοχής του Πάπα δεν μπορεί να αποφύγει τις συμπροσευχές μαζί με τον προστάτη των παιδεραστών;

Εδώ καταντήσαμε; Να ετοιμάζεται η Εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα να υποδεχθεί μετά βαίων και κλάδων και κραυγάζοντας το ωσαννά στον προστάτη των παιδεραστών;

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ

Από ποιο Θεό περιμένουμε βοήθεια για την αποκατάσταση των δικαίων μας αν η Σύνοδος της Εκκλησίας μας θα μεταβεί με αρχιερατικά άμφια, σταυρούς, εξαπτέρυγα και λαμπάδες να υποδεχθεί τον προστάτη των παιδεραστών;

Είναι πολύ να ζητούμε από τους Αρχιερείς μας να διαξάγουν το επιβεβλημένο αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, χωρίς να καταπατούν το Ευαγγέλιο και χωρίς να παραβιάζουν βάναυσα και ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες;

***

Νέες κατηγορίες κατά του Πάπα για συγκάλυψη κρουσμάτων παιδεραστίας

Νέα στοιχεία, σχετικά με κρούσματα παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και με τον ρόλο του καρδινάλιου Γιόζεφ Ράτσιγκερ, πριν εκλεγεί Πάπας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «New York Times», μετά τις χθεσινές της αποκάλυψεις.

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «ο καρδινάλιος Ράτσιγκερ, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, γνώριζε ότι ο κληρικός Πέτερ Χούλερμαν -ο οποίος είχε υποχρεωθεί σε ψυχιατρική αγωγή για να θεραπευθεί από την παιδεραστία- επέστρεψε στον ποιμαντικό του ρόλο σε ενορία, λίγες μέρες μετά την έναρξη της συγκεκριμένης αγωγής».

    Το γεγονός συνέβη το 1980 και οι «New York Times» βασίζουν το άρθρο τους στη μαρτυρία δυο Γερμανών ιερωμένων.

    «Μια γραπτή έκθεση αποδεικνύει ότι, όχι μόνον ο μελλοντικός Πάπας οργάνωσε συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου του 1980, κατά την οποία αποφασίσθηκε η μετάθεση του προβληματικού κληρικού, αλλά πληροφορήθηκε και την επιστροφή του πατέρα Χούλερμαν στα αρχικά του καθήκοντα», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας, όμως, ότι «δεν είναι σαφές πόσο σε βάθος ασχολήθηκε, ο καρδινάλιος Ράτσιγκερ, με τη συγκεκριμένη υπόθεση, αν και ο υψηλόβαθμος κληρικός Φρίντριχ Φαρ, ο οποίος παρακολούθησε στενά την περίπτωση, ήταν διαρκώς σε επαφή με τον μελλοντικό ποντίφικα».

    Ο πατέρας Χούλερμαν φέρεται να παρενόχλησε σειρά ανηλίκων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, αλλά έως τώρα, η επίσημη θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είναι ότι η απόφαση με την οποία είχε επιτραπεί η επιστροφή του σε ενεργό ποιμαντικό ρόλο, είχε ληφθεί με αποκλειστική ευθύνη του στενότερου συνεργάτη τού Ράτσιγκερ, του «νούμερο δύο» στην επισκοπή του Μονάχου, Γκέρχαρντ Γκρούμπερ.

    Οι αποκαλύψεις ακολουθούν το χθεσινό δημοσίευμα των «New York Times», που αναφερόταν επικριτικά στον Πάπα για έναν ακόμη λόγο. Για το ότι δεν τιμώρησε τον κληρικό Λόρενς Μάρφι, ο οποίος κατηγορήθηκε για 200 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μάρφι είχε εργασθεί σε σχολείο της πολιτείας Γουϊσκόνσιν για κωφάλαλα παιδιά και τα κρούσματα παιδεραστίας τοποθετούνται στη δεκαετία του ΄50.

    Η Αγία Έδρα απάντησε, μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, ότι πληροφορήθηκε τα συμβάντα το 1996, δύο χρόνια πριν τον θάνατο του Μάρφι. Ωστόσο, η εφημερίδα της Νέας Υόρκης σημειώνει ότι «ουδέποτε ο Μάρφι τιμωρήθηκε για τις πράξεις του».

    Οι αποκαλύψεις έχουν σοκάρει την ιταλική κοινή γνώμη λίγες μέρες πριν το Ρωμαιοκαθολικό Πάσχα και εν μέσω των σκανδάλων παιδεραστίας, που πλήττουν τις καθολικές επισκοπές σε Ευρώπη και Αμερική. Η εφημερίδα των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας «Avvenire» υπερασπίζεται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο τον ποντίφικα, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ένα άγριο κύμα, που ξεκινά από τα μέσα ενημέρωσης, το οποίο επιχειρεί να πλήξει τον πάπα», με μια «παράλληλη, περίεργη αδυναμία σε επιθέσεις λάσπης, που είναι εμφανής σε πολλούς τίτλους».

    Σύμφωνα με την «Avvenire» «οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, αλλά δεν στηρίζονται σε απτές αποδείξεις».

    Χθες το βράδυ, εξάλλου, ο Πάπας Βενέδικτος επευφημήθηκε από περίπου 70.000 νέους, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για τον εορτασμό της «Καθολικής Διεθνούς Ημέρας Νεότητας». Ο πνευματικός πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών δεν αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Αρκέστηκε στο να ευχαριστήσει τους νέους «για την παρουσία τους, για τον ενθουσιασμό τους και για τη βούλησή τους να ακολουθήσουν τη διδαχή του Ιησού, που μας επιτρέπει να ζήσουμε με τον σωστό τρόπο».

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1980

Επιστολή συγγνώμης του Πάπα

από την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 23/3/2010

ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς ζήτησε με την επιστολή του προς την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄. Ταυτόχρονα ο ποντίφικας ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός προς την ηγεσία της Ιρλανδικής Καθολικής Εκκλησίας για τους χειρισμούς της. Εύσημα στον πάπα για τη στάση του απέδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος προσβλέπει στην ψήφο των Καθολικών ενόψει των περιφερειακών εκλογων στις 28 και 29 Μαρτίου.Στην πολυαναμενόμενη επιστολή του πάντως, ο πάπας δεν επέρριψε ευθύνες στο Βατικανό για την πολιτική του να κρατήσει κρυφά τα σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών από καθολικούς ιερείς σε πολλές χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Από την πλευρά τους, τα θύματα κακοποίησης δηλώνουν ότι η παπική επιστολή δεν είναι αρκετή. Παράλληλα, στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Ρέγκενσμπουργκ -την πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο των σκανδάλων κακοποίησης, καθώς πολλά πρώην μέλη της διάσημης παιδικής χορωδία Domspatzen, την οποία διηύθυνε επί 29 έτη ο αδελφός του πάπα, ιερέας Γκέοργκ Ράτσινγκερ, καταγγέλλουν ότι υπήρξαν θύματα κακοποίησης- η αρχιεπισκοπή ανακοίνωσε ότι διεξάγεται νέα έρευνα εις βαρος τεσσάρων ιερέων και δύο καλογραιών που θεωρούνται ύποπτοι για κακοποίηση παιδιών. Απευθυνόμενος στα θύματα, ο ποντίφικας στην επιστολή του γράφει ότι συμμερίζεται το αίσθημα προδοσίας και απόγνωσης που νιώθουν και προσθέτει ότι έχει επίγνωση ότι δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημία που υπέστησαν. Ζητεί επίσης από τους Ιρλανδούς επισκόπους, στους οποίους καταμαρτυρεί ότι διέπραξαν σοβαρό σφάλμα, να παραδεχτούν την ενοχή τους και να παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο ίδιος δεν ομιλεί περί τιμωρίας των επισκόπων και των ιερέων από την ίδια την Καθολική Εκκλησία. Ωστόσο, πρώην θύματα κακοποίησης στην Ιρλανδία υποστηρίζουν ότι η παπική επιστολή αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα. «Ζητεί ο ποντίφικας έρευνα σε εθνικό επίπεδο, για τις κακοποιήσεις παιδιών στην Ιρλανδία;» διερωτάται ο Τζον Κέλι, επικεφαλής της οργάνωσης «Επιζώντες από Σεξουαλική Κακοποίηση στην Παιδική Ηλικία».

πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100052_23/03/2010_395182

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel