Ζωηφόρος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για «του Κεμάλ το σπίτι»,

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

για «του Κεμάλ το σπίτι»

***

Ο Ερντογάν μας υπαγορεύει τώρα και τα θέματα των Εξετάσεων

του Στέλιου Παπαθεμελή

από την εφημερίδα «Tο Παρόν», 23/05/2010

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη των υπογραφών των κυριών, Διαμαντοπούλου και Τσουμπουκτσού και η δική μας «σαν έτοιμη από καιρό» ανήμερα της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κατ’ επέκταση τα 1.500.000 θύματα των ομοεθνών μας της καθ’ ημάς Ανατολής έσπευσε να δώσει θέμα στις εισαγωγικές εξετάσεις το διήγημα του Γιώργου Ιωάννου «Στου Κεμάλ το σπίτι». Οι συνειρμοί είναι αυτονόητοι.

Ο λογοτέχνης είναι αθώος του αίματος. Αφηγείται μια πολύ ανθρώπινη πλευρά της τραγωδίας της υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών που κορύφωσε το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Τέτοιες εμπειρίες υπάρχουν αναρίθμητες. Και εκατέρωθεν. Αλλά τα αισθήματα των απλών πολιτών δεν είναι το πρόβλημα. Και πάντως στην Ελλάδα που μεγαλώσαμε, κανένα αντιτουρκικό μίσος δεν μας δίδαξαν οι δάσκαλοί μας.

Πρόβλημα είναι ο τουρκικός επεκτατισμός. Βεβαίως το φερόμενο ως «σπίτι του Κεμάλ» όπως απέδειξε ο Νεοκλής Σαρρής δεν είναι το σπίτι του Κεμάλ, αλλά του θείου του.

Αντιθέτως τα τουρκικά βιβλία, και όλο το επικοινωνιακό τους σύστημα αποπνέουν μίσος κατά Ελλήνων. Εμείς ακολουθούμε την εντολή του Κυρίου «αγαπάτε τους εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς».

Φυσικά δεν προκαλεί το κείμενο του Ιωάννου. Αυτό αποπνέει ανθρωπιά και τρυφερότητα. Προκαλεί η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου (πρώην) Εθνικής Παιδείας, τέτοια μέρα να αναστήσει το απαίσιας μνήμης όνομα του αρχισφαγέα των Ελλήνων της Ανατολής Μουσταφά Κεμάλ υποχρεώνοντας τους μαθητές να διαγωνισθούν με θέμα το σπίτι του.

Επειδή σ΄ αυτόν τον τόπο δεν τιμήσαμε τους νεκρούς μας, κατάπιαμε το έγκλημα παραβλέποντας ότι «κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι κι οι νεκροί», χρειάστηκαν εβδομήντα χρόνια για να αναγνωρίσουμε την Ποντιακή Γενοκτονία, ογδόντα χρόνια τη Μικρασιατική και άγνωστο πόσα θα χρειαστούν για Θρακιωτών και Κωνσταντινοπολιτών.

Ανοήτως κομματιάσαμε την Γενοκτονία, ακόμη και στη διεθνοποίηση, από ξένο Κοινοβούλιο, (Σουηδίας), αναγνωρίσθηκε κλάσμα της η Ποντιακή.

Είναι βέβαιον ότι οι υπεύθυνοι με την «Το σπίτι του Κεμάλ» θέλησαν να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα ραγιαδισμού στην άλλη ακτή.

Η συμφωνία Διαμαντοπούλου-Τσουμπουκτσού όπως και κάθε προηγούμενη με τους σουλτάνους τηρείται μονόπλευρα από μας. Παράδειγμα το τετράτομο του CDRSEE δηλ. της επιχείρησης να ξαναγραφεί η ιστορία των λαών της Βαλκανικής με αμερικανική τεχνογνωσία και συνταγή. Το περιεχόμενό του, απηχεί τις θέσεις της τουρκικής, βουλγαρικής, κ.λ.π. ιστοριογραφίας, και ενέπνευσε τις «ιέρειες» της εθνικής αποδόμησης Ρεπούση, Δραγώνα, Φραγκουδάκη κ.λ.π. για τα κατορθώματά τους.

Οι αποδομητές μας περνούν στα μουλλωχτά το μοντέλο της CRRSEE στα σχολικά εγχειρίδια, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Οι Τούρκοι δεν άλλαξαν τίποτε. Ούτε πρόκειται. Οι αποδομητές μας επειδή όσο κι αν προσπαθήσουν δεν μπορούν να καθαγιάσουν τα τουρκικά κακουργήματα, πασχίζουν τώρα εξισώσουν τυχόν ελληνικά πταίσματα του πολέμου με τα κακουργήματα των Τούρκων.

Η αναγκαστική ανταλλαγή των πληθυσμών νομιμοποίησε μια κατ ευφημισμόν «ανθρωπιστική καταστροφή» σχήμα οξύμωρον, εφ ω και παραπλανητικόν. Ο Κεμάλ και οι Γερμανοί σύμβουλοι των εγκλημάτων του ολοκλήρωσαν το εγχείρημα ενός ομογενοποιημένου εθνικού τουρκικού κράτους χωρίς καμμιάν άλλη υπόσταση εθνότητας. Οι ελάχιστες που απέμειναν όπως η εν Κωνσταντινουπόλει, Ίμβρω και Τενέδω ελληνική με διαδοχικές εθνοκαθάρσεις, εκμηδενίσθηκαν ως εχθροί της Τουρκίας.

Η Τουρκία ποδοπατεί τις συνθήκες που υπογράφει. Και όχι μόνον με την Ελλάδα, αλλά και κάθε άλλη χώρα π.χ. πρόσφατα την Αρμενία. Έτσι παραβιάζει τη Λωζάνη από την γέννησή της. Βαρλίκ, Σεπτεμβριανά, Ίμβρος, Τένεδος, Αττίλας, Γενοκτονία αιχμαλώτων Αττίλα και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εν ονόματι ενός συμπαγούς εθνικού κράτους-του Ελληνικού βεβαίως- δεν αντέστη στην ιδέα της υποχρεωτικής, άρα βίαιης ανταλλαγής , όμως αυτό εξυπηρετούσε τα μέγιστα τον εχθρό. Στη Λωζάνη τότε όπως έγραψε ο Driault οι σύνεδροι “πουλούσαν το αίμα των Αρμενίων και των Ελλήνων με το βάρος του χρυσού”. Ακόμη και ο προεδρεύων της Διασκέψεως Βρετανός ΥΠΕΞ λόρδος Κώρzον, εγγυητής των δυτικών συμφερόντων αισθάνθηκε αποστροφή στη ρύθμιση της υποχρεωτικής ανταλλαγής. Την χαρακτήρισε «κακίστην και αισχράν λύσην, δια την οποίαν ο κόσμος θα υποστεί βαρείαν ποινήν κατά τα προσεχή έτη.

Δεν ξέρουμε για τον κόσμο, αλλά οι Έλληνες την υφιστάμεθα διαχρονικά.

Αν πάντως η υπουργός Παιδείας κόπτονταν να υπενθυμίσει στους Έλληνες τέτοιες μέρες του Κεμάλ αντί του “σπιτιού” του ας έδινε στα παιδιά το εξής απόσπασμα αγόρευσής του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση του 1923: «Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην Μικρασία δεν ηττήθη ο γενναίος ελληνικός Στρατός, η πολιτική του ηγεσία ηττήθη»

Αλήθεια και τώρα η πολιτική μας ηγεσία ηττήθη…

πηγή: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=54531&colid=&catid=42&dt=2010-05-23%200:0:0

***

Από τη Γκερέκου ...στη Διαμαντοπούλου

από την εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή»,  Σάββατο 22 – Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δεν ήταν καλή εβδομάδα για την Αννα Διαμαντόπουλου αυτή που πέρασε. Μετά την παραίτηση Γκερέκου, άρχισε η φημολογία για δική της παραίτηση, για κάποιο λόγο, υποτίθεται, που σχετιζόταν με την εταιρεία και συμμετοχή του συζύγου της στο Δ.Σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε. Φυσικά ούτε το ένα ούτε το άλλο ίσχυαν. Ούτε παραιτήθηκε, ούτε υπήρχε κάποιο θέμα με την ιδιότητα του συζύγου της στο Δ.Σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε., πέραν της συμμετοχής του καθαυτής, για την οποία και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ λένε ότι υπάρχει ένα θέμα εντυπώσεων περί νόμιμου και ηθικού. Συνέβη, όμως, κάτι άλλο την ίδια μέρα που εξόργισε πολλούς, περισσότερο απ1 όσο εξόργισαν την ίδια την υπουργό Παιδείας οι φήμες περί παραίτησης της. Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων η 19η Μαΐου και το θέμα που μπήκε οτις πανελλήνιες στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας είναι το πεζογράφημα του Γιώργου Ιωάννου «Στου Κεμάλ το σπίτι»... Εξαιρετική επιλογή. Την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων μπαίνει θέμα στις πανελλήνιες για το «σπίτι» του οργανωτή της γενοκτονίας τους. Φυσικά βούιξε το Διαδίκτυο και αυτή τη φορά όχι μόνο τα blogs. Οι οργανώσεις των Ποντίων δεν πίστευαν στ' αυτιά τους και φυσικά δεν ήταν μόνο οι Πόντιοι. Δεν χρειάζεται να είσαι Πόντιος για να εξοργιστείς όταν σε ημέρα μνήμης εθνικής τραγωδίας οι καθ' ύλην αρμόδιοι δεν σκέφτονται το αυτονόητο. Διότι, αν υποθέσουμε ότι το σκέφτηκαν, τα πράγματα είναι χειρότερα...

***

Οργισμένη δήλωση του πόντιου Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης -Σάββα Αναστασιάδη για το θέμα στο μάθημα της Λογοτεχνίας «Στου Κεμάλ το σπίτι».

«Αγανάκτηση και θυμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας, αλλά ιδιαίτερα τους Έλληνες του πόντου για μία σειρά από γεγονότα που ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί του δρομολογούν.

Όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην... χώρα μας έθεσε θέμα αναγνώρισης του ψευδομουφτή της Θράκης, παραλληλίζοντάς τον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εμείς σιωπήσαμε. Δεχθήκαμε μεγάλη πρόκληση μέσα στο σπίτι μας και κάναμε πως δεν καταλάβαμε. Κάναμε άλλη μία υποχώρηση, απέναντι στην Τουρκία. Η οποία βήμα- βήμα επεκτείνει τις διεκδικήσεις της.

Αγνόησε ο κ. Πρωθυπουργός την ανησυχία των Προέδρων και των μελών των ποντιακών σωματείων που είχαν κατασκηνώσει στο απέναντι πεζοδρόμιο του « Χίλτον», όπου βρίσκονταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Με σιγουριά και περηφάνεια για την ποντιακή τους καταγωγή έστελναν μηνύματα , ότι κανείς δεν μπορεί να μην τιμά τους εκατοντάδες δολοφονημένους της Γενοκτονίας των Ελλήνων του πόντου.

Δεν έφτασε αυτό ,είχαν και συνέχεια οι υποχωρήσεις μας απέναντι στους τούρκους. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπου χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ είχαν ως θέμα με την έγκριση της κ. Διαμαντοπούλου «Στου Κεμάλ το σπίτι». Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των Ελλήνων του πόντου από τον αρχισφαγέα Κεμάλ, για να προπαγανδίσουν στην νεολαία, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έκφραση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία.

Πριν από λίγους μήνες τιμήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ.

Η κ. Διαμαντοπούλου οφείλει να αποκαταστήσει τα ανεπίτρεπτα λάθη άμεσα.

Το απαιτεί μέσα σ΄ αυτή την δύσκολη συγκυρία όπου με θλίψη βλέπουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διασυρμό, εξ΄ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων, η Ιστορική και ηθική δικαίωση όλων των Ελλήνων.

Την θέση της την έδωσε ο Ελληνικός λαός, και όφειλε να προασπίσει τα δικαιώματά του, και όχι να πλασσάρει αυτό το θέμα από το υπουργείο της σε παιδιά 16 και 17 χρονών , χωρίς να αναφέρεται καθόλου στο βάρβαρο έργο του Κεμάλ.

Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Με τις πράξεις της προσβάλλει και προκαλεί όλους τους Έλληνες του πόντου, όπου κι αν βρίσκονται».

πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_820.html#ixzz0oewThC6s

***

Tι θα κάνει η κυβέρνηση για να προωθήσει

την αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων;

Κατά την περίοδο 1916-1923 διεπράχθη ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, η Γενοκτονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου από την Κεμαλική Τουρκία. Τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου θεμελιώνουν σαφέστατα την...

ύπαρξη Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με βάση τους διεθνείς ορισμούς της Γενοκτονίας, όπως καταγράφονται στα διεθνή κείμενα, και συγκεκριμένα στα άρθρα IΙ και ΙΙΙ της Διεθνούς Συμβάσεως του 1948 για την πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και του Άρθρου 6 του Καταστατικού της Ρώμης για την Ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Το Φεβρουάριου του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Εν συνεχεία, ξένα κοινοβούλια αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων. Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία των ξένων Κοινοβουλίων δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμα τη Γενοκτονία των Ποντίων ως Ιστορικό γεγονός, οι δε Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν έχουν ως σήμερα υποστηρίξει ενεργά καμία πολιτική προώθησης της αναγνώρισης από ξένα Κοινοβούλια, πολύ δε περισσότερο από το Κοινοβούλιο της Τουρκίας.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί σημαντική πράξη τόσο για τον Ελληνισμό, όσο και για τη Διεθνή κοινότητα, λόγω της αποκατάστασης της Ιστορικής αλήθειας και της Διεθνούς δικαιοσύνης. Μετά την πρόσφατη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Σουηδικό Κοινοβούλιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες πράξεις και πρωτοβουλίες και πότε προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση ενώπιον πολυμερών διεθνών οργανισμών, κοινοβουλίων και Κυβερνήσεων ξένων κρατών, προκειμένου να προωθήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και να αποκαταστήσει την Ιστορική αλήθεια;

Προτίθεται η Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Τουρκική Κυβέρνηση;

Πέμπτη, 20η Μαΐου 2010

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

Σάββας Αναστασιάδης

Αυγερινοπούλου Διονυσία

Καρυπίδης Αναστάσιος

Τζηκαλαγιάς Ζήσης

Χαλκίδης Μιχάλης

πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/t_21.html#ixzz0oewcpEkP

***

Ανοιχτή επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου

του Σάββα Καλεντερίδη

Κυρία υπουργέ

Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη στιγμή, μια που βοά ο τόπος για ενδεχόμενη παραίτησή σας λόγω προβλημάτων παρόμοιων με αυτών που οδήγησαν στην έξοδο την κυρία Άντζελα Γκερέκου, όμως ένοιωσα την ανάγκη να σας απευθύνω αυτήν την ανοιχτή επιστολή, με αφορμή το χθεσινό θέμα "Στου Κεμάλ το σπίτι", του συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου, στις εξετάσεις της Γ' Λυκείου.

Κυρία Διαμαντοπούλου

απευθύνομαι σε σας ως πολίτης αυτής της χώρας, της οποίας το κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισε το 1994 το νόμο με βάση τον οποίο ορίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό σημαίνει ότι η Γενοκτονία αυτή έγινε και μάλιστα είχε αυτουργούς, με όνομα και επώνυμο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γενοκτονίας, από το 1919 μέχρι το 1923, ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, αυτός που, αφού ανεφώνησε το "Επιτέλους τους Ξεριζώσαμε", γεγονός που αποτελεί απόδειξη της Γενοκτονίας, μέχρι το θάνατό του κυβέρνησε δικτατορικά τη γειτονική χώρα, αυτός που αποτέλεσε διδάσκαλο του Αδόλφου Χίτλερ, τα εγκλήματα του οποίου, τηρουμένων των αναλογιών, σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασαν σε αγριότητα και βαρβαρότητα αυτά του δασκάλου του.

Αυτό το πρόσωπο, ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ, τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια πριν από λίγους μήνες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το συνάδελφό σας στην Κυβέρνηση κ. Σηφουνάκη, την αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, κυρία Έλσα Παπαδημητρίου, τους καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Ιωάννη Θ. Μάζη, Αθανάσιο Μαρκόπουλο, Mehmet Saray και τον κρατικοδίαιτο δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη (όλοι τους αμοίβονται με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, πλην του Τούρκου κεμαλιστή), υπό την υψηλή επιστασία του Τούρκου πρέσβη και του Γενικού Προξένου στην Αθήνα.

Αυτή η αποτρόπαια και στην ουσία παράνομη πράξη έγινε σε φορέα του υπουργείου σας και ισοδυναμεί με παρουσίαση σε πανεπιστήμιο του Ισραήλ του βιβλίου "Ο Αγών μου", του μαθητή του Γενοκτόνου δικτάτορα Κεμάλ, Αδόλφου Χίτλερ, παρουσία και επιστασία μάλιστα του εκπροσώπου των ναζί. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε να γίνεται κάτι τέτοιο στο Ισραήλ ή στην Αρμενία; Με άλλα λόγια, με τέτοιες ενέργειες είναι σαν να σπέρνουμε το σπόρο του ναζισμού στο ελληνικό πανεπιστήμιο κυρία Διαμαντοπούλου.

Τότε δεν αντιδράσατε, όπως δεν αντέδρασαν και άλλοι αρμόδιοι φορείς του οργανωμένου ποντιακού χώρου, αφήνοντας την παρανομία να σέρνεται και να μας εμφανίζεται χθες, μια μέρα που εκατομμύρια Ελλήνων δάκρυζαν για τους αδικοχαμένους προγόνους και συνέλληνες που χάθηκαν από το αιματοβαμένο χέρι του Κεμάλ, υπό τη μορφή "λογοτεχνικού κειμένου", ως θέμα για τις εξετάσεις των μαθητών της Γ' Λυκείου, στο υπουργείο σας, το πρώην Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κυρία υπουργέ

επειδή ο ελληνικός λαός, πέραν του ότι σας εξέλεξε, σας πληρώνει, όπως πληρώνει και όλους αυτούς που προέκριναν αυτό το στην κυριολεξία δηλητηριώδες "λογοτεχνικό" κείμενο, που θα μπορούσε να πάρει το Πρώτο Βραβείο Προπαγάνδας, αφού, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του συγγραφέα, πλασσάρεται ως θέμα από το υπουργείο σας σε παιδιά 16 και 17 χρονών, με τον τίτλο μάλιστα "Στου Κεμάλ του σπίτι", χωρίς καμία αναφορά στο εγκληματικό του έργο. Και μόνο το γεγονός ότι αναφέρεται το σπίτι όπου έζησε για περίπου δέκα χρόνια ο Κεμάλ ως σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, χωρίς καμία αναφορά στο βάρβαρο γενοκτονικό του έργο, είναι επονείδιστο και κατακριτέο.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο Κεμάλ είναι χειρότερος από τον Χίτλερ και επιλογές ως θέμα εξετάσεων κειμένων όπως αυτό του Ιωάννου, είναι απαράδεκτες, ανιστόρητες και σίγουρα δεν βοηθούν τους νέους μας να διαμορφώσουν σωστή άποψη για την ιστορία, το φασισμό και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος.

Δεν μπορεί να είναι θέμα σε εξετάσεις ένα κείμενο που νομιμοποιεί δια της πλαγίας ένα άτομο που έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Άλλο δημοκρατία, άλλο ελευθερία της έκφρασης και άλλο συναυτουργία και άθλια νομιμοποίηση ενός στυγνού δικτάτορα, γενοκτόνου των Ελλήνων.

Επειδή όλα αυτά δεν θεωρούνται τυχαία και, όπως είναι φυσικό, μάλλον προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη φάση, που είναι η παραχάραξη της ιστορίας και η επίσημη αγιοποίηση του Μουσταφά Κεμάλ, ως πολίτης αυτής της χώρας σας δηλώνω ότι οι πράξεις αυτές βρίσκουν αντίθετη μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, που καλείται μάλιστα να χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες πράξεις αλλά και όλους εσάς τους πρωταγωνιστές αυτών των βδελυρών ενεργειών, που ταυτόχρονα παραβιάζουν και το νόμο του 1994, με τον οποίο αναγνωρίστηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σάββας Καλεντερίδης

Πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Υ.Γ. Αλήθεια, σκεφτήκατε να κάνετε εξονυχιστικό διαχειριστικό έλεγχο στους φορείς που διαχειρίστηκαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ, στους οποίους φορείς, σημειωτέον, συμμετείχε και η άνευ νόμιμου πανεπιστημιακού τίτλου καθηγήτρια πανεπιστημίου και Γ.Γ. του υπουργείου σας κ. Θάλεια Δραγώνα;

Αν όχι, σας συνιστώ να το πράξετε και να ανακοινώσετε τα αποτελέσματα στον ελληνικό λαό, για να κάνετε πράξη το σύνθημα της κυβέρνησή σας "διαφάνεια σε όλα".

πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_9875.html#ixzz0oVFFSws9

αναδημοσίευση από: http://aktines.blogspot.com/2010/05/blog-post_415.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel