Ζωηφόρος

Να λάβουν το ανώτατο παράσημο ανδρείας!

Να λάβουν το ανώτατο παράσημο ανδρείας!

***

κε Πρόεδρε πρέπει να λάβουν το ανώτατο παράσημο ανδρείας!

Πολύ λίγα είναι τα συγχαρητήρια στους Ήρωες Ευζώνους μας...

TIDΕON:  Πιστεύουμε ότι τα συγχαρητήρια που έλαβαν από τον αξιότιμο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μικρή αναγνώριση.

Το γεγονός ότι σήμερα δεν συγκαταλέγονται στους ηρωϊκούς πεσόντες για την Πατρίδα οφείλεται στις συνθήκες της εκρήξεως και μόνο !   Μπορούσαν να είναι σήμερα νεκροί... 

Πρέπει να λάβουν δημοσίως τα ανώτατα παράσημα στρατιωτικής ανδρείας (Τάγματα Αριστείας) και να τιμηθούν αναλόγως από τους ανωτέρους τους.

Το παράδειγμά τους πρέπει να διδαχθεί αναλυτικά ΚΑΙ στα σχολεία μας. Είναι αυτό ακριβώς που λείπει από την Παιδεία μας, δηλαδή  :  Η διδασκαλία και το παράδειγμα πώς να θυσιαζόμαστε για την Πατρίδα, για τους οικείους μας, για τα ιερά μας !

Δυστυχώς εκπρόσωποι της Παιδείας μας ευκαίρως - ακαίρως ταυτίζουν τον άρρωστο εθνικισμό με τον υγειή πατριωτισμό και εθνοκεντρισμό: Μήπως και αυτοί οι ήρωες είναι εθνικιστές; Φοβούμαστε ότι οι τυχόν επικριτές ή οι συγκαταβατικοί είρωνές τους, είναι πολύ μικροί για να σταθούν μπροστά στο σωματικό και πνευματικό ανάστημα των Ευζώνων μας.

Αλλά και αυτοί που κόπτονται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και των ατομικών ελευθεριών, δεν είδαμε ακόμη να θέλουν να τιμήσουν υπερβαλλόντως τα άξια αυτά παιδιά που στάθηκαν ακλόνητα στο σύμβολο της Δημοκρατίας μας. Φαίνεται ότι και μερικοί από αυτούς είναι πολύ μικροί μπροστά τους  και φιλοσοφούν περί πολιτικής μόνο , χωρίς διάθεση να θυσιαστούν !

Εμείς όμως, ως απλός λαός με αγάπη προς την Πατρίδα, τους αποκαλουμε  με συγκίνηση :

Η Ρ Ω Ε Σ    Α Ξ Ι Ο Ι   !!!

***

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:

Εύσημα Κ. Παπούλια στους ευζώνους

11 Ιανουαρίου 2010,

Τους τρεις ευζώνους της προεδρικής φρουράς που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη σκοπιά τους στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη παρά την προειδοποίηση για την τοποθέτηση βόμβας, δέχθηκε και συνεχάρη το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

«Θερμά συγχαρητήρια για την αφοσίωσή σας στο καθήκον. Μπράβο σας. Δώσατε ένα μήνυμα που, επαναλαμβάνω, ότι στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενους τους ευζώνους ενώ πρόσθεσε, «Είστε λεβέντες. Και καλοί πολίτες. Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα είστε και καλοί πολίτες».

Πρόκειται για τους Μάριο Θεοδώρου, στρατιώτη-παρατηρητή στο Μ.Α.Σ, από τη Λειβαδιά, Βασίλειο Βερνίκο, στρατιώτη-σκοπό στο Μ.Α.Σ, από τη Νάξο και Ιωάννη Ανδρεάκο, στρατιώτη-σκοπό στο Μ.Α.Σ, από την Ελιά Μάνης.

Τους ευζώνους συνόδευαν ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Δ.Μανδύλης και ο υποδιοικητής της Προεδρικής Φρουράς ταγματάρχης Ν.Θάνος.

πηγή: http://www.protothema.gr/content.php?id=57989

Σημ. TIDEON: για την σύνταξη του παρόντος άρθρου στοιχεία ελήφθησαν και  από την εξαιρετική ιστοσελίδα : http://www.kayales.gr

Επανάσταση Kρήτης 1897: Ο Σπύρος Καγιαλές - Καγιαλεδάκης πάνω στην μάχη,

αρπάζει την πεσμένη σημαία και την ανυψώνει

κάνοντας το ίδιο του το σώμα κοντάρι αψηφώντας τον θάνατο !

Βουλή των Έλληνων 2010 : Οι ηρωϊκοί Εύζωνοι,

παρά το ότι ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία

ότι σε 15 λεπτά θα εκραγεί βόμβα δίπλα τους,

 αρνούνται να εγκαταλείψουν τις σκοπιές τους,

και μένουν εκεί αγέρωχοι αψηφώντας τον θάνατο !

πηγή: http://www.tideon.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1257:2010-01-14-13-52-34&catid=203:2009-12-06-23-17-48&Itemid=290

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel