Ζωηφόρος

Εκδήλωση για την Ειρήνη και Χειροτονία Αρχιδιακόνου στην Ι.Μ.Δ.,

Εκδήλωση για την Ειρήνη και Χειροτονία Αρχιδιακόνου

στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Τ.Θ. 1308 Τ.Κ. 38001 ΒΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 5/5/2011

Εκδήλωση για την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη από την

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών

Εκδήλωση για την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., την Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στο Α΄ Αμφιθέατρο της Σχολής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έκδοση από τις εκδόσεις «Ίνδικτος» του βιβλίου με τίτλο «Και επί γης ειρήνη. Όραμα και για τους λαούς και τις Χριστιανικές Εκκλησίες – Ορθόδοξη συμβολή»

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο κ. Στέλιος Τσομπανίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., η κ. Αγγελική Ζιάκα, Λέκτορας του Τμήματος θεολογίας του Α.Π.Θ. και η κ. Ελένη Κασελούρη – Χατζηβασιλειάδη, Διδάσκουσα στο Ε.Α.Π. και Επιστημονική Συνεργάτις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.

Ομιλητές θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, η κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και Υπεύθυνη έδρας UNESCO Α.Π.Θ. και ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 5/5/2011

Χειροτονείται ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει την Κυριακή 8 Μαΐου (των Μυροφόρων) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου του π. Αμφιλοχίου Μήλτου.

Ο π. Αμφιλόχιος, γόνος προσφυγικής, εξ Ικονίου της Μικράς Ασίας, οικογένειας, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, διακόνησε ευδοκίμως την τοπική Εκκλησία και τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, την προηγούμενη τριετία, κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Μητροπόλεώς μας, με την διάκριση, την ταπείνωση, την φιλομάθεια και την εργατικότητά του.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel