Ζωηφόρος

Εκδικάστηκε η MEGAλη βλασφημία του τριαδικού Θεού,

Εκδικάστηκε η MEGAλη βλασφημία

του τριαδικού Θεού

Από την εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας», Απρίλιος 2011

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL υπεραμύνθηκε του δικαιώματος να εκλαμβάνει την ύβρη προς τον τριαδικό Θεό ως ελευθερία έκφρασης και να προβάλλει ανάλογες ταινίες σαν κι αυτή του κώδικα DΑ VINCI, του υβριστή συγγραφέα Νταν Μπράουν!

(13/04/2011 16:33)

 Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας του κώδικα Ντα Βίντσι, η οποία αποτελεί στο σύνολό της μεγίστη βλασφημία προς τον τριαδικό Θεό κάθισε για άλλη μία φορά ο τηλεοπτικός σταθμός Mega channel. Αυτή τη φορά εκδικάστηκε η αγωγή που κατέθεσαν δύο γυναίκες δικηγόροι των Αθηνών στο Πολυμελές Δικαστήριο.

Με την αγωγή δεν ζητείτο αποζημίωση από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό αλλά ζητείτο να εκδοθεί απόφαση σεβασμού της ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων Χριστιανών και επιβολή απαγόρευσης προβολής ταινιών που προσβάλουν το πιστεύω των ορθοδόξων. Οι δύο δικηγόροι με συγκεκριμένες ερωτήσεις προς το μάρτυρα Μ. Δ. όχι μόνο ανέδειξαν το γιατί η συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία αποτελούσε βαρύτατη ύβρη αλλά επιπλέον αναφέρθηκαν με κάθε λεπτομέρεια και στις επιπτώσεις που αυτή δημιούργησε σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Τόνισαν μάλιστα ότι πολλές μουσουλμανικές χώρες απαγόρευσαν την προβολή της γιατί έκριναν πως υβριζόταν ο Χριστός, τον οποίο στο Κοράνι εκλαμβάνουν ως προφήτη!

Ο τηλεοπτικός σταθμός υπεραμύνθηκε του δικαιώματος μέσω του δικηγόρου του στο όνομα της ελευθερίας και της έκφρασης να προβάλει ακόμη και κινηματογραφικές ταινίες που προσβάλουν την πίστη, αλλοιώνουν την ιστορία και εξευτελίζουν στην κυριολεξία καθετί που σχετίζεται με την χριστιανική πίστη! Στην προσπάθεια του μάλιστα να υπερασπίσει το δήθεν αυτό δικαίωμα ατυχώς υποστήριξε ότι το περιεχόμενο της εν λόγω ταινίας αποτελεί απλό μυθιστόρημα-περιπέτεια!!!

1. Το επιχείρημά του, ωστόσο, αυτό κατέπεσε από το ότι:

2. Ο υβριστής του Θεού και συγγραφέας του έργου Νταν Μπράουν χαρακτηρίζει ότι το βιβλίο του βασίζεται στην ιστορία!!!

Επιπλέον όμως, τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνιστούν είναι ιστορικά, όπως λ.χ. Ιησούς Χριστός, Απόστολος Παύλος, Οσία Μαρία Μαγδαληνή, Αγία Ελένη, Άγιος Κωνσταντίνος και ως εκ τούτου δεν είναι μυθικά...

Μάλιστα όταν ο μάρτυρας κατηγορίας Μ. Δ. κλήθηκε να απαντήσει περί του χαρακτηρισμού του βιβλίου είπε αντί απαντήσεως απευθυνόμενος προς τον δικηγόρο του τηλεοπτικού σταθμού το πως ο ίδιος θα χαρακτήριζε ένα βιβλίο που θα είχε πρωταγωνιστή τον φυσικό πατέρα του και θα τον παρουσίαζε ως επικεφαλής κυκλώματος μαστροπείας κοριτσιών που προέρχονταν από φτωχές οικογένειες και πως από τα χρήματα που εξοικονομούσε από την ενασχόλησή του με την πορνεία όχι μόνο ζούσε πλουσιοπάροχα αλλά σπούδασε και τον γιο του δικηγόρο (σημ. το συνήγορο δηλαδή σήμερα του τηλεοπτικού σταθμού)!!! Η τοποθέτηση αυτή του μάρτυρα εμφανώς εξόργισε τον δικηγόρο, ο οποίος όχι μόνο κοκκίνισε αλλά ζήτησε και την προστασία του δικαστηρίου.

Η αντίδρασή του αυτή για τον φυσικό πατέρα του συνέβαλε ούτως ώστε ο μάρτυρας να επισημάνει: "Βλέπετε κυρία πρόεδρε την αυθόρμητη αντίδραση του συνηγόρου του τηλεοπτικού σταθμού για τον πατέρα του; Ως εκ τούτου τώρα μπορείτε πλέον ξεκάθαρα να κατανοήσετε και την εύλογη αντίδραση των χριστιανών ορθοδόξων για την εμφανή μεγάλη βλασφημία προς το Δημιουργό Πατέρα, τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα. Και επιπλέον ως νοήμων πολίτης θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι η ελευθερία έκφρασης προς τον άλλο έχει ως όριο το σεβασμό προς το σύνολο της προσωπικότητάς του, μέσα στον οποίο υπερτερεί η πίστη του στο Θεό".

Και πρόσθεσε: "Βέβαια ως δικαστής να είστε βεβαία πως αν εκδώσετε απόφαση καταδικαστική για το τηλεοπτικό σταθμό βασιζόμενη στο ελληνικό σύνταγμα και στους υπάρχοντες νόμους του κράτους θα καταστείτε αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας. Συνηθίζεται άλλωστε από τους σύγχρονους εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας να χλευάζεται κάθε τι που εμποδίζει την ασυδοσία και όχι ελευθερία, όπως δήθεν την παρουσιάζουν της χαρακτηριζόμενης σήμερα και ως τέταρτης εξουσίας, δηλαδή των ΜΜΕ. Είθισται ακόμη όταν ο συνειδητά πιστός αντιδρά έναντι αυτής της ασυδοσίας να γίνεται αντικείμενο χλευασμού, να χαρακτηρίζεται γραφικός και να υποτιμάται η νοημοσύνη του. Πιστέψτε με όμως, είναι προτιμότερο να χλευαστείτε όπως και ο Χριστός δίδαξε με το παράδειγμά του στη γη παρά να σας χλευάσει ο ουρανός".

Εν συνέχεια ο μάρτυρας απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε: "Αξιότιμες κυρίες δικαστές μη φοβηθείτε να πάρετε την σωστή απόφαση και να βάλετε δημοκρατικό τω τρόπω φραγμό στην τηλεοπτική και όχι μόνο ασυδοσία. Να είστε βέβαιες πως είναι για εσάς μονόδρομος η προστασία των οικογενειών σας, των παιδιών σας και εν γένει της ευλογημένης πατρίδας μας. Διαφυλάξτε την κληρονομιά μας, τις αξίες και τα ιδανικά, την πίστη μας στον Χριστό που συνδέεται με μεγάλες θυσίες και ποταμούς αίματος. Θωρακίστε τους πολίτες από τις συντονισμένες λεηλασίες τέτοιων ασύδοτων συμπεριφορών που αποτελούν αιτία ακόμη και εγκληματικών ενεργειών. Αξιότιμες κυρίες δικαστές, θέλω ακόμη να γνωρίζετε, όπως λέγει γέροντας ασκητής από τα Άγραφα όρη, πως τα βέλη της βωμολοχίας και της μεγάλης βαρύτατης βλασφημίας που έριξε με την προβολή της εν λόγω κινηματογραφικής ταινίας ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός προς τον ουρανό, δεν φθάνουν το Θεό και επιστρέφουν πίσω.

Την πρώτη φορά λοιπόν έπεσαν στην πατρίδα μας, η οποία την ημέρα της προβολής της ταινίας στις 8/12/2008 κατέστη στην κυριολεξία ρεζίλι σε ολάκερη την οικουμένη. Μιλώ φυσικά για τα εκτενή γενικευμένα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και προπαντός στην Αθήνα, για τα οποία κανείς πολιτικός φορέας δεν μπορούσε να δώσει σαφή εξήγηση για την πραγματική αιτία. Μόνο μία ανακοίνωση καταπέλτης προς τους μετόχους του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού που εξέδωσε την επόμενη ημέρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καταλόγιζε τις ευθύνες στο MEGA για τις εκτεταμένες καταστροφές. Με την ανακοίνωση όμως αυτή, όπως ήταν φυσικό ουδείς ασχολήθηκε και καταλαβαίνετε τους λόγους... Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και οι δύο προβολές της ταινίας έγιναν την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, λίγες ημέρες δηλαδή πριν την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο κοινούς νους αντιλαμβάνεται ασφαλώς το γιατί...".

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δικηγόρος του τηλεοπτικού σταθμού και ρώτησε τον μάρτυρα αν γνωρίζει να σημειώθηκαν τυχόν αντιδράσεις κατά τη δεύτερη προβολή της ταινίας το Δεκέμβριο του 2010.

"Φυσικά και σημειώθηκαν αντιδράσεις με τη διαφορά όμως πως αποτελούσαν όπως την πρώτη φορά άμεσες διαμαρτυρίες προς τον τηλεοπτικό σταθμό. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε πως το όπλο αντίδρασης των χριστιανών, το βαρύ πυροβολικό θα λέγαμε είναι η προσευχή. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν πως εκατοντάδες νέοι και νέες, μαζί με ρασοφόρους από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο την ώρα της προβολής της ταινίας γονάτισαν και ικέτευαν το Θεό να στρέψει τα βέλη της βλασφημίας προς το τηλεοπτικό σταθμό και όχι προς την πατρίδα μας. Να είστε λοιπόν βέβαιοι πως η προσευχή αυτή εισακούστηκε. Γιατί για εμάς τους χριστιανούς η πρωτοφανής ζημιά των 30 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του σταθμού σας το 2010 αποτελεί το δεύτερο βέλος κατά του σταθμού. Το πρώτο αφορούσε την εκδημία ενός μεγαλομετόχου σας. Και έπεται η συνέχεια. Είμαι βέβαιος πως όλα αυτά τα παράξενα που σας λέγω δεν τα κατανοείτε γι' αυτό και καταλήγοντας σας λέγω ευθαρσώς την άποψή μου πως λίγα είναι, όπως λέγει ο σοφός λαός, τα ψωμιά (η λειτουργία) του τηλεοπτικού σας σταθμού". Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε δύο με τρεις μήνες.

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα Στύλου Ορθοδοξίας

Πηγή: http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1589&obcatid=1

Και από: http://aktines.blogspot.com/2011/04/mega.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel