Ζωηφόρος

Ομιλίες στη Μυτιλήνη του κ. Σταύρου Μπαλογιάννη,

Ομιλίες στη Μυτιλήνη

του κ. Σταύρου Μπαλογιάννη

Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής

του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού(ΚΕ.ΣΥ.Π) Καλλονής, η Ένωση Θεολόγων Λέσβου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του Γυμνασίου της Αγίας Παρασκευής διοργάνωσαν δύο εκδηλώσεις, τη μία το Σάββατο 19 Μαρτίου και την άλλη την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής αντίστοιχα, με ομιλητή τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κ. Σταύρο Μπαλογιάννη, με θέμα: Σύγχρονα ψυχικά προβλήματα των εφήβων - Γενεσιουργές αιτίες - Θεραπευτικές Προτάσεις.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα κύρια ψυχολογικά φαινόμενα της εποχής, την επικράτηση του άλγους, της απόγνωσης και της κατάθλιψης και κατόπιν ανέλυσε το θέμα των σχέσεων γονέων και παιδιών όπως αυτές μορφοποιούνται μέσα στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Ο κ. Μπαλογιάννης  περιέγραψε τους εγγενείς και εξωγενείς συντελεστές διαμόρφωσης της προσωπικότητας των εφήβων και εστίασε την προσοχή του στους γονείς οι οποίοι είναι και οι κύριοι συντελεστές, αναντικατάστατοι και μοναδικοί, στην οικοδόμηση της προσωπικότητας των παιδιών τους.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στις αρνητικές ή παθολογικές τάσεις μεταξύ των γονέων και μεταξύ γονέων και παιδιών και εμφαντικά τόνισε την καταλυτική επίδραση που ασκεί στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού η ύπαρξη της αγάπης και της συγχωρητικότητας μεταξύ των γονέων αλλά και μεταξύ γονέων και παιδιών.

Τόνισε τέλος, ότι η πίστη στο Θεό, η αγάπη στην πατρίδα, η ανυπόκριτος αγάπη μεταξύ των μελών της οικογένειας, η έμπρακτος συγνώμη, η καλλιέργεια των αρετών και το ζωντανό παράδειγμα είναι στοιχεία «εκ των ων ουκ άνευ» για τη διάπλαση υγιών σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας και για την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα  όσα ενδιαφέροντα και πολλαπλά χρήσιμα,  ειπώθηκαν από το διακεκριμένο ομιλητή.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel