Ζωηφόρος

Ελληνοκαναδός βουλευτής υπέρ των Κοπτών στην Αίγυπτο,

Ελληνοκαναδός βουλευτής υπέρ των Κοπτών στην Αίγυπτο

***

Ο ελληνοκαναδός βουλευτής Τζιμ Καρύγιαννης έστειλε επιστολή στον ΥΠΕΞ Κάνον ζητώντας του να παρέμβει υπέρ των Κοπτών στην Αίγυπτο

Ο ελληνοκαναδικής καταγωγής βουλευτής Τζιμ Καρύγιαννης της περιοχής Σκάρμπορο του Τορόντο έστειλε επιστολή υπογεγραμμένη από 40 Φιλελεύθερους βουλευτές στον υπουργό εξωτερικών του Καναδά Λόρενς Κάνον ζητώντας του να παρέμβει και να απαιτήσει την περιφρούρηση της θρησκευτικής ελευθερίας των Κοπτών στην Αίγυπτο.

"Κατά τις περασμένες εβδομάδες οι Κόπτες Χριστιανοί έχουν υποστεί ανοίκειες επιθέσεις, τα σπίτια τους και οι εκκλησίες τους έχουν πυπροληθεί " δήλωσε ο Τζίμ Καρύγιαννης. "Έγραψα στον υπουργό και δεν έλαβα απάντηση. Δεν έχει προβεί ούτε σε μια δήλωση για να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα".

Το άρθρο 46 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου αναφέρει ότι "το κράτος εγγυάται την ελευθερία της πίστης και την ελευθερία της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των πολιτών".

Στην επιστολή του ο Τζίμ Καρύγιαννης καλεί τον υπουργό Εξωτερικών είτε να καλέσει τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Οττάβα είτε να στείλει διπλωματική νότα καταδικάζοντας τα επεισόδια κι εκφράζοντας την αγανάκτηση της κυβέρνησης και του Καναδικού λαού.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου που υπέγραψαν αυτή την επιστολή", σημείωσε ο ελληνοκαναδός βουλευτής. "Δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τις θρησκευτικές μειονότητες στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα στους Κόπτες Χριστιανούς".

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/03/blog-post_4236.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel