Ζωηφόρος

Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ψήφισε η Βουλή της Βρετανίας

ΣΤΑ ΔΥΟ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

 

Υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ψήφισε η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, το απόγευμα της Τρίτης, παρά το μεγάλο αριθμό βουλευτών κυρίως του Συντηρητικού Κόμματος που ήταν αντίθετοι με την θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδειξε ότι 400 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 175 κατά - διαμορφώνοντας έτσι μια πλειοψηφία 225 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων υπέρ της νομοθέτησης του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Ανάμεσα σε όσους ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 140 «αντάρτες» βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, πάντως, ο ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα μπροστά» που ενισχύει την κοινωνία.

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, τονίζοντας ότι «θα βλέπουμε τη σημερινή ημέρα σαν ένα ορόσημο για την ισότητα στη Βρετανία».

Η σημερινή ψηφοφορία ήταν η πρώτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Λόρδων για να τεθεί σε ισχύ από το 2014.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63778235

***

Υπέρ των γάμων ομοφυλόφιλων ψήφισε η βρετανική Βουλή

Το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών από το 2014, συζήτησε σήμερα η βρετανική βουλή. Οι βουλευτές το υπερψήφισαν, με 400 θετικές έναντι 175 αρνητικών ψήφων.

Πρόκειται για την πρώτη ψηφοφορία από αρκετές που θα ακολουθήσουν, μέχρι την τελική έγκριση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το Reuters. Αν τελικά γίνει νόμος, τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να παντρεύονται με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο, όπου οι θρησκευτικές αρχές το επιτρέπουν, σε Αγγλία και Ουαλία. 

Όλα τα ζευγάρια που μπαίνουν σε μια διά βίου δέσμευση, θα πρέπει να μπορούν να την αποκαλέσουν γάμο, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση η υπουργός Πολιτισμού, Μαρία Μίλερ, ενώ ο βουλευτής Σερ Ρότζερ Γκέιλ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «οργουελικό». 

Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο έχει διχάσει το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, σε μία περίοδο που πληθαίνουν οι φωνές για μία πιθανή αλλαγή ηγεσίας.

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικό άρθρο, με το οποίο νομιμοποιούνται στη Γαλλία οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.home&id=341585

***

Μετά τη Γαλλία και η Βρετανία

Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ψηφίζει για τους γάμους ομοφυλοφίλων

Ισότητα στους γάμους διεκδικεί και η Βρετανία

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά τη γαλλική Εθνοσυνέλευση που αναγνώρισε σε ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στον γάμο, και η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων αποφασίζει για το θέμα.

Η υπουργός Πολιτισμού, Μαρία Μίλερ, κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι όλα τα ζευγάρια που μπαίνουν σε μια διά βίου δέσμευση, θα πρέπει να μπορούν να την αποκαλέσουν γάμο.

Οι βουλευτές ψηφίζουν επί του θέματος το βράδυ της Τρίτης.

Η Μαρία Μίλερ επέμενε ότι το νομοσχέδιο θα προστατεύει τις θρησκευτικές ελευθερίες και δεν θα περιθωριοποιεί όσους πιστεύουν ότι ένας γάμος «πρέπει να συνάπτεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Το νομοσχέδιο θα επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια στην Αγγλία και την Ουαλία να παντρεύονται με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο, όπου οι θρησκευτικές αρχές το επιτρέπουν.

Αρκετοί βουλευτές των Τόρις σκοπεύουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ ο βουλευτής Σερ Ρότζερ Γκέιλ δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει «οργουελικό».

«Ο γάμος είναι μία ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, ιστορικά έτσι ήταν, έτσι παραμένει. Η απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης ή πολιτικής επιρροής να έρθει και να προσπαθήσει να αλλάξει το λεξικό ανήκει στο σύμπαν της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, είναι σχεδόν οργουελική. Δεν πρόκειται να το δεχτώ» είπε.

Από την πλευρά της, η Μαρία Μίλερ, τόνισε: «Αυτό που μας προσφέρει ο γάμος είναι ένας παντοτινός σύντροφος, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ταξίδι μας. Μία τρυφερή σταθερή σχέση που μας δίνει δύναμη και μία αμοιβαία στήριξη για όλη τη ζωή μας».

«Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αγκαλιάσουν περισσότερα ζευγάρια. Το βάθος του συναισθήματος, η αγάπη και η δέσμευση δεν διαφέρουν ανάμεσα στα ομόφυλα και τα ετερόφυλα ζευγάρια» πρόσθεσε.

Πηγή: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231233945

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel