Ζωηφόρος

«Δικαιώματα έχει και η πλειονότητα»,

«Δικαιώματα έχει και η πλειονότητα»

Σε ημερίδα για τα εκκλησιαστικά μνημεία που πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο και ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής να απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τα σχολεία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δήλωσε:

«Είναι λυπηρά φαινόμενα αυτά. Σε μια περίοδο που ο κόσμος πεινάει, υποφέρει και ταλαιπωρείται, να ασχολούμεθα με τέτοια θέματα, να ανακινούμε θέματα για να δημιουργούμε θορύβους, επεισόδια , εντάσεις και λαϊκισμούς. Θα πρέπει στην Ελλάδα επιτέλους να πάρουμε μιαν απόφαση και να σοβαρευτούμε, και δεν έχει μόνο δικαιώματα η μειονότητα αλλά και η πλειονότητα».

Στο θέμα, σύμφωνα με το Βήμα, παρενέβη και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδας, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για να τιμήσει την 50χρονη συμβολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη δημιουργία ενιαίου χώρου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προκαλούν μερικές φορές σχόλια και δεν συνάδουν με το περί δικαίου συναίσθημα της πλειοψηφίας των πολιτών των κρατών-μελών» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας μάλιστα από τους παριστάμενους δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να τοποθετηθούν επί του θέματος.

«Πρέπει το ΕΔΔΑ να προσπαθεί να γίνονται δεκτές οι αποφάσεις του από την πλειοψηφία των πολιτών, πράγμα δύσκολο λόγω της διαφοράς σε πολλά σημεία των πολιτών των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης» υποστήριξε.

Και για την αντιγραφή:   Γεώργιος  Κομιώτης

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel