Ζωηφόρος

Η ''Μακεδονική Εκκλησία'' στέλνει επιστολές σε Φανάρι, Μόσχα και Βελιγράδι

Επιστολές προς το Οικουμενικού Πατριαρχείο, την Ρωσική Εκκλησία και την Σερβική, απέστειλε σύμφωνα με πληροφοριές η Ιερά Σύνοδος της λεγόμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας".

 

Η Ιερά Σύνοδος της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων με την επιστολή εκφράζει την ετοιμότητά της να ανοίξει εκ νέου συνομιλίες για αποκατάσταση της κοινωνίας, με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Σερβική Εκκλησία έθεσε ως βασική προϋπόθεση την απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι στη φυλακή από τις αρχές της ΠΓΔΜ εδώ και χρόνια.

Να αναφερθεί ότι το αυτοκέφαλο της "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" δεν έχει αναγνωριστεί ως σήμερα από καμιά άλλη ορθόδοξη Εκκλησία, αν και σε προσωπικό επίπεδο οι ιεράρχες της σχετίζονται με εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Επίσης η "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" είναι η σχισματική Εκκλησία της Π.Γ.Δ.Μ. η οποία προέκυψε από την διάσπαση των τριών νοτιότερων επαρχιών της Σερβικής Εκκλησίας,δηλαδή των μητροπόλεων Σκοπίων, Ζλετόβου-Στρωμνίτσας, Αχρίδας –Βιτωλίων, τον Οκτώβριο του 1958.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/epikairotita/24023-2014-04-27-10-07-50

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel