Ζωηφόρος

Όλες οι νεώτερες πληροφορίες για τους απαχθέντες Μητροπολίτες

OBSERVATOIRE DE LA CHRISTIANOPHOBIE

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προς Άραβες για τους επισκόπους: "Σκοτώθηκαν"

 

Mετά την δολοφονία του ιησουίτη ιερέα  Πάολο Νταλ» Όλιο, όλος ο διεθνής τύπος άρχισε να "κελαηδά" πως οι δύο επίσκοποι της Ελληνορθόξης Εκκλησίας Παύλος, και της Συροορθόδοξης Γιοχάνα Ιμπραχίμ, έχουν βρει τραγικό τέλος στα χέρια των ισλαμιστών Τσετσένων δολοφόνων, που συμμετέχουν στην "απελευθέρωση" της Συρίας, μαζί με όλα τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, που υποστηρίζονται,με οπλισμό και χρηματοδότηση από την Δύση.

Ο Αραβικός και ευρωπαικός τύπος (Systreet, al Manar, Observatoire Christianophobie, Chrétienté info, mediarama) τιτλοφορεί πως « Οι επίσκοποι σκοτώθηκαν».Όλες οι πληροφορίες  διασταυρώνονται και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μητροπολίτες είναι νεκροί, κάτι που έτσι καια λλιώς ουδείς έλπιζε το αντίθετο καθότι όλοι γνωρίζουν την σχιζοφρενική ψυχοσύνθεση των απαγωγέων τους.Δολοφονήθηκαν με τη σειρά όπως αναφέρεται, το αργότερο ένα μήνα μετά την απαγωγή τους.Οι ειδήσεις προέρχονται από  τον Ελεύθερο συριακό στρατό της 9ης Ταξιαρχίας Χαλεπίου που χρεώνει την όλη επιχείρηση στην ομάδα Ανσάρ Χιλάφα  (« Οπαδοί του Χαλιφάτου » ) και από αραβικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι  αραβικές υπηρεσίες ασφαλείας   έλαβαν ενημέρωση από τις αντίστοιχες τουρκικές όπως αναφέρει το γαλλικό Observatoire Christianophobie. Επικαλούνται  συνάντηση με τους τούρκους ομολόγους τους  προ δυο μηνών με θέμα  την υπόθεση των 9 λιβανέζων ομήρων.Εκεί έθεσαν και το ερώτημα για την τύχη των επισκόπων. Από υψηλά ιστάμενο έλαβαν την λακωνική απάντηση: «Σκοτώθηκαν».

Εδώ θα προχωρήσουμε σε μια παρένθεση. Όπως ήδη έχουμε πει, σε προηγούμενο άρθρο μας συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπεύθυνοι για την απαγωγή είναι ο Georges Sabra,ο Φουάντ Ελία, ο πρώην πρόεδρος του Λιβάνου Αμίν Τζεμαγιέλ και οι Τούρκοι που είχαν σχεδιάσει από χρόνια την μεταφορά έδρας του Πατριαρχείου από τη Δαμασκό στη Αντάκεια της σημερινής Τουρκίας. Μάλιστα δημοσίευα της Souria Baladi υποστήριζε ότι κρατουνταν οι επίσκοποι σε τουρκικό έδαφος, από Τσετσένους εξτρεμιστές, οι οποίοι υπενθυμίζουμε ότι είναι Τούρκοι μέχρι το "κόκκαλο".

Αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αναφορές ότι οι δύο κληρικοί κρατούνταν εντός της Τουρκίας.

«Θα ήταν καλό να επαναλάβουμε τα εξής: Η Τουρκία εύχεται την απελευθέρωση των δύο κληρικών το συντομότερο δυνατό και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για αυτό. Αλλά η απαγωγή έγινε έξω από την χώρα και για αυτό οι προσπάθειες είναι περιορισμένες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως και πολλές άλλες χώρες, συμβάλλει στην εξασφάλιση της απελευθέρωσής τους».

Οι Τούρκοι μπορεί να το αρνούνται, όμως δεν παύουν να έχουν επιρροή και γνώση, στις πράξεις των ομοφύλων τους Τσετσένων Τούρκων, και ειδικά η ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν.

Μάλιστα όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της  η τουρκική εφημερίδα Radikal δύο από τους φημολογούμενους ως δολοφόνους τους είχαν συλληφθεί ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι τουρκικές αρχές στην οδική αρτηρία που συνδέει την Άγκυρα με το Ικόνιο. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν συνεχεία!  Η εφημερίδα  δημοσίευσε και τα ονόματά τους: Πρόκειται για δύο Τσετσένους με ρωσικά διαβατήρια και μία Σύρια, η οποία μάλιστα ήταν ... έγκυος!

Τα ονόματά τους είναι  Mogammed A., Ahmad R. και η έγκυος Fatim M .

 Αν θέλουμε τους πιστεύουμε, η ουσία είναι ότι οι Άραβες αυτούς ρώτησαν για την τύχη των επισκόπων διότι ξέρουν ότι φυλετικά με τους Τσετσένους, οι Τούρκοι είναι το ίδιο πράγμα, οπότε μπορούν είτε να διεισδύσουν στις τσετσενικές συμμορίες, είτε να τις κατευθύνουν. Προκύπτει ότι είχαν γνώση για τους επισκόπους, και διέθεταν και την επιρροή για να αλλάξουν την τύχη τους. Η παραδοχή των Αράβων να ρωτήσουν αποκλειστικά τους Τούρκους, αλλά και η απάντησή τους αυτό καταδεικνύει.

Η Συριακή αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι απαγωγείς εκτέλεσαν τον έναν επίσκοπο κάποιες ημέρες μετά την απαγωγή του και το δεύτερο μέσα στον Μάιο. Οι δύο επίσκοποι απήχθησαν από την ομάδα του Χαλιφάτου με ηγέτη  τον Αμπού Ομάρ , επικεφαλή των λεγόμενων Μουχαγερίν αλ Άνσαρ δηλαδή των ξένων Μουτζαχεντίν. Αυτή αποτελείται από 200 Τσετσένους. Θυμίζουμε ότι ο Τσετσένος Αbou Omar είναι ο αρχηγός της βορειοκαυκάσιας ταξιαρχίας Jaish al-Muhajireen wal Ansar, που έγινε γνωστή μετά την κατάληψη της βάσης Minakh  10 χλμ νοτίως του Χαλεπίου όπου όλοι οι συλληφθέντες Σύροι στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν, παρότι είχαν παραδοθεί.

                       

Η δημοσιογραφική έρευνα και άρθρο των Δ. Πορφύρη/Π.Σταφυλά από τις Βρυξέλες  επιβεβαιώνει τις πρόσφατες μαρτυρίες από αυτόπτες του συμβάντος της απαγωγής (βλ.Souria Baladi)  ως προς το αυτοκίνητο ΚΙΑ χρώματος ασημί στο οποίο επέβαιναν οι επίσκοποι. Δίνεται το μοντέλο του αυτοκινήτου πρόκειται για ένα ΚΙΑ Serato. Επιβεβαιώνεται επίσης η ακριβής τοποθεσία του επεισοδίου και το ότι τ΄όλο εγχείρημα ήταν μια καλοστημένη παγίδα.

 Επίσημη ανακοίνωση από πλευράς συριακής αντιπολίτευσης (βλ. « παρατηρητήριο » του Λονδίνου) επιβεβαιώνει τη δολοφονία του Ιησουίτη Paolo Dall' Oglio στα κρατητήρια της οργάνωσης του Χαλιφάτου του Ιράκ και της Ανατολής. Είχε απαχθεί στις 30/07/13 εισερχόμενος παράνομα στη Συρία από την Τουρκία. Ήταν γνωστός για τη στράτευσή του στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης αλλά παρά την αμέριστη συμπαράστασή του  και τον φημολογούμενο επιβεβλημένο εξισλαμισμό του από τους απαγωγείς του, εκτελέστηκε.

Από τότε ανέβηκε ξανά στην επιφάνεια το θέμα των επισκόπων. Οι απαγωγείς των δυο ιερέων που θα απελευθέρωναν οι επίσκοποι (προηγούμενη υπόθεση) και που χαρακτηρίζονται ως « επαγγελματίες » στον τομέα αυτόν, επιχειρούν από την πλευρά τους να διερευνήσουν ποιοί είναι οι απαγωγείς των επισκόπων που καταχράστηκαν τα  λύτρα που προορίζονταν για αυτούς.

Δηλώνουν ότι στις έρευνές τους η οργάνωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου για το Ιράκ και την Ανατολή επέδειξε ένοχη σιωπή και ότι προσπαθούν να βρούν ακόμα και σύνδεσμο μέσα στις ορθόδοξες εκκλησίες για να τους κατατοπίσει επαρκώς ώστε να οδηγηθούν για ευνόητους λόγους στους ενόχους.

Πρέπει να κατανοήσουμε την ψυχοσύνθεση των ισλαμιστών φονταμενταλιστών. Για αυτούς η ανηθικότητα επιτρέπεται όταν σχετίζονται με "απίστους". Συνεπώς μπορούν να πουν ψέμματα, σε Χριστιανούς, χωρίς να νιώθουν ενοχές. Μπορούν να βιάσουν χριστιανή χωρίς κατά την άρρωστη γνώμη τους να κάνουν κάτι κακό. Είναι ολοφάνερο ότι οι ίδιοι που διέπραξαν (αν επιβεβαιωθεί τελικά) το έγκλημα αυτό, παριστάνουν τους "παλαβούς" και προσποιούνται ότι δεν γνώρίζουν και ότι είναι έκπληκτοι και αυτοί, και δεν γνωρίζουν ποιός είναι αυτός που τους δυσφυμεί με αυτές τις ανίερες πράξεις.Έκπληκτοι αναρωτιούνται "μα ποιός μας πρόσβαλε έτσι".

 Όλοι ξέρουν, και αυτοί που το έκαναν, και αυτοί που τους έχουν ενσωματώσει στις ταξιαρχίες των μαχητών της "ελευθερίας" και οι Τούρκοι που προσπαθούν να ξεχάσουμε ότι με τους Τσετσένους μιλάνε την ίδια γλώσσα, ΑΛΛΑ και αυτοί που τους πληρώνουν, και τους εξοπλίζουν, και όλοι γνωρίζουν ποιοί είναι. Αυτοί και αν τα ξέρουν όλα,και παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD

***

NEA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Δημοσίευμα εμπλέκει την Τουρκία - Θέλουν μεταφορά του Πατριαρχείου

Εμπλοκή της Τουρκίας στο θέμα της απαγωγής των δύο επισκόπων του ελληνορθόδοξου Παύλου και του συροορθόδοξου Γιοχάνα Ιμπραχίμ  οι οποίοι απήχθησαν στις 22 Απριλίου στη Συρία από ενόπλους κατά την επιστροφή τους στο Χαλέπι από τα συροτουρκικά σύνορα αναφέρει η συριακή εφημερίδα Souria Baladi, που αποσκοπούσε στην μεταφορά του Πατριαρχείου της Δαμασκού στην Αντάκεια της Τουρκίας. Ταυτόχρονα νέα στοιχεία προκύπτουν για την απαγωγή από αυτόπτες μάρτυρες, που τόσο καιρό φοβόντουσαν να μιλήσουν για αυτά που είδαν την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Δημοσίευμα της Souria Baladi και άρθρο των Δ.Πορφύρη /Π.Σταφυλά από τις Βρυξέλες, αποκαλύπτει ότι στο περιστατικό της απαγωγής των μητροπολιτών Χαλεπίου, υπήρξαν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες εκτός του μοναδικού διασωθέντα της συνοδείας τους Φουάντ Ελία. Για ευνόητους λόγους δε δημοσιοποιούνται τα ονόματά τους.

Δημοσιογραφικό επιτελείο της Souria Baladi ανέλαβε την καταγραφή της κατάθεσης, μαρτυρίας τους.Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο μουσουλμάνων που το μεσημέρι της 22ας Απριλίου επέστρεφε οδικώς από τη Μανσούρα στην επαρχία Χαλεπίου μια περιοχή που ελέγχεται από την ένοπλη αντιπολίτευση και είναι γνωστό ότι καθ’όλη τη διαδρομή υπάρχουν check points των ανταρτών.

Η γυναίκα παρουσία του συζύγου της διηγείται:« Πλησιάζαμε το τελευταίο μπλόκο των ανταρτών της υπαίθρου του Χαλεπίου, πριν το φυλάκιο του τακτικού στρατού στην περιοχή Αλ Ρασεντίν.

Προσπεράσαμε ένα αυτοκίνητο μάρκας KIA ασημί χρώματος με πινακίδα κυκλοφορίας από τη Χάμα και ένα άλλο μαύρο αυτοκίνητο που το ακολουθούσε. Ξαφνικά το μαύρο όχημα αναπτύσσει ιλλιγυώδη ταχύτητα,παρεμποδίζει και τελικά κλείνει το δρόμο του ΚΙΑ.

Τότε σταματήσαμε και εμείς. Είδαμε να κατεβαίνουν ένοπλοι και να κινούνται με προτεταμένα τα όπλα προς το ΚΙΑ.

Παρατηρήσαμε ιδιαίτερη αναταραχή στο αυτοκίνητο, σαν να κουνιόταν. Αρχικά νομίσαμε ότι ήταν σύριοι αντάρτες που έκαναν έλεγχο αλλά διαπιστώσαμε ότι δεν έμοιαζαν καθόλου με Σύριους και είχαν μάτια σχιστά, σαν κινέζικα.  Επειδή ήταν βιαστικοί δεν μας πρόσεξαν.Τους είδαμε και τους δύο από κοντά. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί μέρα μεσημέρι έκαναν τέτοια κινητοποίηση ,με τέτοια ταχύτητα.

Κάτι συζήτησαν, δεν μπορέσαμε να ακούσουμε τι ακριβώς. Οι δυο ένοπλοι κατέβασαν τον οδηγό που ήταν φανερά τρομαγμένος και έτρεμε ολόκληρος. Τον απομάκρυναν και επέστρεψαν σε λίγο χωρίς αυτόν.

Τα δυο άτομα άρχισαν να κάνουν έλεγχο σε όλο το αυτοκίνητο. Άνοιξαν το πορτ παγκάζ του ΚΙΑ και έβγαλαν ένα μαύρο ύφασμα που έμοιαζε με μαύρη κελεμπία. Δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς ήταν.

Ο ένας από τους ενόπλους μπήκε στη θέση του οδηγού κάθισε στο τιμόνι και ο άλλος έσπασε το παράθυρο που βρίσκεται πίσω από τον οδηγό και κάθισε στα πίσω καθίσματα μαζί με επιβάτες του αυτοκινήτου.Τότε αντιλήφθηκαν την παρουσία μας εκεί.Σε σπαστά αραβικά μας φώναζαν «γυρίστε πίσω ,γυρίστε πίσω».

Αμέσως μετά το αυτοκίνητο που το οδηγούσε πλέον ο ένοπλος έκανε στροφή και μπήκε σ’ένα χωματόδρομο ανάμεσα στα φυτώρια στην περιοχή του Αλ Ρασεντίν.Προλάβαμε και είδαμε απ’το σπασμένο παράθυρο ότι αυτοί που επέβαιναν στα πίσω καθίσματα έμοιαζαν με ανώτατους κληρικούς που είχαν και ένα συνοδό.Στην αρχή δεν ξέραμε ποιοί ήταν αλλά είδαμε την φωτογραφία τους στην πόρτα μιας εκκλησίας και τους αναγνωρίσαμε. »

Η γυναίκα στρέφεται προς τον δημοσιόγραφο και τονίζει με έμφαση:« εμείς είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι που τους είδαν πριν την εξαφάνισή τους ».Σ΄αυτό ακριβώς το σημείο παρεμβαίνει ο άντρα της και την επιπλήτει:« δεν μπορείς να το βουλώσεις;».

Δημοσιογράφος : γιατί δεν μιλήσατε νωρίτερα;

Ο σύζυγος : επειδή φοβόμασταν.

Δημοσιογράφος :Μπορείτε να μου πείτε αν διακρίνατε κάποιον να κάθεται μπροστά στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο μάρκας ΚΙΑ;

Ο σύζυγος : μάλλον όχι, δεν είμαι σίγουρος.

Η εκτίμηση του δημοσιογράφου είναι ότι ο μάρτυρας απάντησε στην τελευταία ερώτηση ψελλίζοντας τα λόγια του και ότι προφανώς ήθελε να αποκρύψει την παρουσία του 4ου προσώπου.

Το επιτελείο της Souria Baladi συνέχισε την έρευνά του και στην ύπαιθρο του Χαλεπίου για τη συλλογή στοιχείων. Ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι είδε από κοντά και μίλησε με ανθρώπους της περιοχής που περνάνε καθημερινά τα check point για να πάνε στο εργοστάσιο όπου δουλεύουν και γνωρίζουν τα πρόσωπα που είναι στα μπλόκα. Πηγαινοέρχονται πάντα την ίδια ώρα και πάντα τους σταματάνε για έλεγχο. Καταθέτουν λοιπόν ότι την συγκεκριμένη ημέρα τους έκανε εντύπωση που στα μπλόκα δεν ήταν οι ίδιοι Σύριοι που είχαν συνηθίσει να βλέπουν όλες τις άλλες ημέρες αλλά κάποιοι ξένοι οι οποίοι μάλιστα δεν τους σταμάτησαν.«Αυτό μας παραξένεψε πολύ. Το ίδιο μπλόκο με τα ίδια αυτά άτομα είδαμε και στις 2.00 το μεσημέρι όταν επιστρέψαμε από την δουλειά».

Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι υπεύθυνοι για την απαγωγή είναι ο Georges Sabra,ο Φουάντ Ελία, ο πρώην πρόεδρος του Λιβάνου Αμίν Τζεμαγιέλ και οι Τούρκοι που είχαν σχεδιάσει από χρόνια την μεταφορά έδρας του Πατριαρχείου από τη Δαμασκό στη Αντάκεια της σημερινής Τουρκίας.

Το θέμα αυτό έχει πολυσυζητηθεί σε σημείο που ο προκαθήμενος της Συρορθόδοξης εκκλησίας εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι δεν πρόκειται να μεταφερθεί η έδρα.

Το άτομο που παρέδωσε τους μητροπολίτες σύμφωνα πάντα με την συριακή κυβέρνηση είναι ο Φουάντ Ελία που ήρθε σε συμφωνία με τον Georges Sabra ακριβώς γι αυτό.

Τα δύο αυτά πρόσωπα εκτός από τη δυνατή φιλία τα συνδέουν πλέον και οικογενειακοί δεσμοί. Όταν οι κυβερνητικοί εξέδωσαν αυτό το πόρισμα για τον πρεσβυτεριανό Φουάντ Ελία, ένας πάστορας παρουσιάσθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και υποστήριξε ότι ο Φουάντ δεν έχει καμιά σχέση με όσα του καταμαρτυρούν.

Τη δεύτερη ημέρα μετά την απαγωγή κυβερνητικός υπηρεσιακός παράγοντας έσπευσε στο Χαλέπι για την προσαγωγή του Φουάντ Ελία. Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας την βοήθεια και την αμέριστη υποστήριξη όλων των αντιπάλων της κυβέρνησης κατόρθωσε να αποφύγει την προσαγωγή.

Ο ίδιος αυτός πάστορας ο αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισής του βρίσκεται πίσω από την κλοπή του Γραφείου του Κυβερνήτη του Χαλεπίου Φαντ Ισμαήλ και την υπεξαίρεση όλων των αναφορών που κατείχε σε σχέση με την υπόθεση.Ο πάστορας σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν ο υποκινητής γιατί ήθελε αυτά τα έγγραφα και το αρχειακό υλικό να περιέλθει στα χέρια του.Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του κυβερνήτη ο Φουάντ Ελία αρνήθηκε κατηγορηματικά ν΄ακολουθήσει τον εκπρόσωπο του Υπουργείου. Φημολογείται ότι σήμερα ο άνθρωπος που επί τόσον καιρό κυκλοφορούσε ελεύθερος και ο οποίος παρέδωσε τους επισκόπους στα χέρια των δραστών, βρίσκεται στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Eάν οι μαρτυρίες των αυτοπτών περί των προσώπων των απαγωγέων είναι αληθείς, τότε η υπόθεση των επισκόπων πάλι συσχετίζεται με το σοκαριστικό βίντεο του σφαγιασμού καθώς εκτός των δυο πρωταγωνιστών τσετσένων (δήμιος και « πρόεδρος » του δικαστηρίου Σαρίας) ο τρίτος επικεφαλής του ειδεχθούς εγκλήματος είναι ασιάτης Ισλαμιστής με χαρακτηριστικά σχιστά μάτια. Επίσης,αν οι ασιάτες τζιχαντιστές είχαν αναλάβει τη διεκπεραίωση της απαγωγής, τότε πάλι ισχύει το σενάριο παλαιότερων δημοσιευμάτων που ήθελαν τις τσετσενικές ομάδες να χρεώονται τις κρατήσεις των ομήρων και τις ενδεχόμενες εκτελέσεις τους. Στις 06/06/13 το συριακό τηλεοπτικό κανάλι Al Souria, σε ρεπορτάζ του για τη δολοφονική δράση των τσετσένων στη χώρα, πρόβαλλε εικόνες από το επίμαχο βίντεο , εστιάζοντας στη μορφή του « δικαστή » , συσχετίζοντάς τον άμεσα με τον περιβόητο « Αbou Omar » ταυτοποιώντας τον ως τον τσετσένο Issa Omarov .

Θυμίζουμε ότι ο Τσετσένος Αbou Omar είναι ο αρχηγός της βορειοκαυκάσιας ταξιαρχίας Jaish al-Muhajireen wal Ansar, που έγινε γνωστή μετά την κατάληψη της βάσης Minakh  10 χλμ νοτίως του Χαλεπίου όπου όλοι οι συλληφθέντες Σύροι στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν, παρότι είχαν παραδοθεί.

Ο διεθνής τύπος εξάλλου έχει πυκνώσει τις αναφορές του σε σχέση με την υπόθεση. Agencia fides και Pravmir χαρακτηρίζουν ως « ανεπιβεβαίωτες φήμες » αυτές από ΗΠΑ για την υπόθεση των επισκόπων και « ως καιροσκοπισμό των ΜΜΕ » την δήθεν αναφορά ενός πολιτικού για το θέμα.Η τουρκική Hurrieyet Daily News αναφέρει σήμερα  ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδει ότι οι επίσκοποι κρατούνται σε τουρκικό έδαφος και χαρακτηρίζει αυτές τις φήμες ως εξωπραγματικές

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πλήρως ανυπόστατοι. Είναι πασιφανές ότι αυτές οι φήμες, τις οποίες εμείς απορρίπτουμε, πυρετούν κάποιους κύκλους και τα συμφέροντά τους, στοχεύοντας να περιέλθει σε δυσμενή θέση η Τουρκία», αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αναφορές ότι οι δύο κληρικοί κρατούνται εντός της Τουρκίας.

«Θα ήταν καλό να επαναλάβουμε τα εξής: Η Τουρκία εύχεται την απελευθέρωση των δύο κληρικών το συντομότερο δυνατό και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για αυτό. Αλλά η απαγωγή έγινε έξω από την χώρα και για αυτό οι προσπάθειες είναι περιορισμένες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως και πολλές άλλες χώρες, συμβάλλει στην εξασφάλιση της απελευθέρωσής τους».

Οι Τούρκοι μπορεί να το αρνούνται, όμως δεν παύουν να έχουν επιρροή και γνώση, στις πράξεις των ομοφύλων τους Τσετσένων Τούρκων, και ειδικά η ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν.

Μάλιστα όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της  η τουρκική εφημερίδα Radikal δύο από τους φημολογούμενους ως δολοφόνους τους είχαν συλληφθεί ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι τουρκικές αρχές στην οδική αρτηρία που συνδέει την Άγκυρα με το Ικόνιο. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν συνεχεία!  Η εφημερίδα  δημοσίευσε και τα ονόματά τους: Πρόκειται για δύο Τσετσένους με ρωσικά διαβατήρια και μία Σύρια, η οποία μάλιστα ήταν ... έγκυος!

Τα ονόματά τους είναι  Mogammed A., Ahmad R. και η έγκυος Fatim M .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας μετά την ανάκριση και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες  -παρά το γεγονός ότι είχαν εισέλθει στην Τουρκία παράνομα- επαναπατρίστηκαν "στις χώρες καταγωγής τους"! Οπότε ας μην μας λένε ότι έχουν περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης.

Η Independent συμπεραίνει : «Φέρονται να έχουν απαχθεί από Τσετσένους και το γεγονός ότι τόσον καιρό δεν υπήρξε κανένα σημάδι ζωής , οδηγεί σε φόβους ότι δολοφονήθηκαν».

Το περιβόητο βίντεο όπου υπάρχουν φόβοι ότι είναι βίντεο τελετουργικής εκτέλεσης των επισκόπων είναι το ακόλουθο:

Δυστυχώς οι εκτιμήσεις για την τύχη των δύο επισκόπων είναι δυσοίωνες. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Σεργέι Ζελέζνιακ, προ δύο μηνών είχε υποστηρίξει ότι οι δύο Μητροπολίτες εκτελέστηκαν από τους υπάνθρωπους της Συρίας. Ο Ζελέζνιακ επικαλέσθηκε πηγές της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών (Inter-Parliamentary Assembly of Orthodoxy) οι οποίες ανέφεραν πώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία παραπέμπουν στο ότι οι δύο επίσκοποι δεν είναι εν ζωή.

Αυτό που προκαλεί όμως είναι η στάση του ελληνικού ΥΠΕΞ που έχει πάρει το μέρος των εγκληματιών ισλαμιστών ανταρτών, εναντίον του "κακού" Άσαντ γνωρίζοντας ότι εξολοθρεύουν καθημερινά ελληνορθόδοξους χριστιανούς. Μόνο που στα χρόνια διακυβέρνησης του καθεστώτος δεν συνηθίζονταν ο αποκεφαλισμός των Ελληνορθοδόξων.Και αυτό για να είμαστε "καλά" παιδιά στα μάτια της Δύσης.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85

***

O AMEΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ CHARLIE DENT

ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

Bρυξέλλες : Δ.Πορφύρης - Π.Σταφυλά

Αγαπητό Fimotro,

Τις τελευταίες ημέρες αραβόφωνα μέσα αναπαράγουν την είδηση ότι ο Γερουσιαστής του Αμερικανικού Κογκρέσσου (εκπρόσωπος της πολιτείας Πενσυλβάνια), κ. Charlie Dent δήλωσε ότι οι επίσκοποι είναι...

ζωντανοί. Τα δημοσιεύματα αυτά προοδευτικά εμπλουτίσθηκαν και με δήλωση κάποιου βρεταννού πολιτικού παράγοντα ο  οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Eπιβεβαίωσε ότι όχι μόνο είχε την ίδια πληροφορία από τον ως άνω φίλο του γερουσιαστή αλλά και ότι οι επίσκοποι κρατούνται επί τουρκικού εδάφους.

Πρωταρχική πηγή της είδησης υπήρξε η δημοσίευση επιστολής σε σελίδα fb Death to the World την οποία διαχειρίζεται ο συρορθόδοξος εφημέριος του αγίου Γεωργίου του Allentown  της Πενσυλβάνια π. Anthony Sabbagh. Παραθέτουμε αντίγραφο της επίμαχης κοινοποίησης:

 

 

Death to the World

1 août, à proximité de Santa Ana

Updated news on kidnapped Syrian Bishops, we are still uncertain about their whereabouts. Keep them in your prayers:

Dear our beloved Metropolitan Philip and our own Bishop Nickolas,

With a heart filled with Joy, I share with you a great news I just received concerning the well being and good health of our abducted Metropolitan Paul Yazigi and Bishop John Ibrahim. Half an hour ago, I have received a phone call from my friend Congressman Charles Dent of PA. I quote:”Fr. Anthony the State Department Just called me five minutes ago and told me that Metropolitan Paul Yazigi and bishop Ibrahim are healthy and well. As to where they are or who holds them we have no information.” I inquired from the Congressman Dent if this news is genuine and if I have his permission to quote him. He responded with joy positively yes. For confirmation of the facts I am giving you the Congressman phone for verification: 1-202-226-9928.

My eternal love,

Your obedient spiritual son,

V. Rev. Fr. Anthony Sabbagh

90J’aime ·  · Partager

143 personnes aiment ça.

Πρόκειται για δημοσιοποίηση της επιστολής που ο κληρικός απέστειλε στον επίσκοπό του και στην οποία τον ενημέρωνε για τηλεφώνημα που έλαβε από τον φίλο του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Charles Dent :

Μτφ : « …Oι επίσκοποι Paul Yazigi και John Ibrahim είναι υγειείς και καλά. Πριν μισή ώρα έλαβα τηλεφώνημα από το φίλο μου Γερουσιαστή Charles Dent της Πενσυλβάνια. Σας παραθέτω : Πάτερ Αντώνιε, μόλις πριν από πέντε λεπτά μου τηλεφώνησε το  State Department και μου είπε ότι ο Μητροπολίτης Paul Yazigi και ο επίσκοπος Ibrahim είναι υγειείς και καλά. Όσο για το που κρατούνται ή ποιοί τους κρατούν δεν έχουμε καμία πληροφορία »

H τόσο κρίσιμη  επιστολή του ιερέα δεν έχει αναρτηθεί ούτε στο ιστολόγιο του ναού του St.George στο Αllentown της Πενσυλβάνια όπου είναι εφημέριος ούτε στο  θρησκευτικό ιστολόγιο  Death to the World (όπου πωλούνται t-shirt με στάμπα τους επισκόπους και την επιγραφή « Missing » στην τιμή ευκαιρίας των 28£ !) στο οποίο ανήκει ο ομόνυμος λογαριασμός Fb. Αρκούσε ωστόσο το fb για να γίνει ο γνωστός γύρος του διαδικτύου και η είδηση να μεταφερθεί στα αραβικά μέσα. Η δε επίσημη ιστοσελίδα του Αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον  δεν εμπεριέχει την παραμικρή αναφορά για τη σημαντική αυτή είδηση. Αντίθετα το τελευταίο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γερουσιαστής και αφορά τους επισκόπους χρονολογείται από τις 28/06/13 και συνοδεύεται από επίσημη επιστολή του στον κληρικό (25/06/13). Επικοινωνήσαμε προς διασταύρωση αυτής είδησης με το Γραφείο του Γερουσιαστή στο Κογκρέσσο της Ουάσιγκτον. Σε διεξοδική μας συνομιλία με το διευθυντή του γραφείου του στην Ουάσιγκτον,κ. George McElwee, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει από πλευράς  γερουσιαστή καμιά σχετική επίσημη δήλωση. Σε επίμονες ερωτήσεις μας για το αν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Γερουσιαστή Dent , είχαμε τη φειδωλή απάντηση « rumors »(φήμες).Επιβεβαιώνει ωστόσο συνομιλία τηλεφωνική  με τον π. Anthony Sabbagh.

Στον αντίποδα της γραμμής εφησυχασμού, το Αl Monitor (06/08/13) μεταφέρει άλλο κλίμα. Aξιωματούχος της ασφάλειας του Λιβάνου που εδώ και λίγες μέρες ήταν στην Δαμασκό και είχε επαφές με τις συριακές αρχές μετέφερε τον πεσιμισμό τους για το θέμα των επισκόπων.Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχει έντονη φημολογία στη Συρία ότι οι απαγωγείς ήταν τσετσένοι που απήγαγαν ορθόδοξο  επίσκοπο για ν’ασκήσουν πίεση στη Ρωσία για αλλαγή πλεύσης σε σχέση με την παρεχόμενη υποστήριξη σε Άσσαντ. Οι συριακές αρχές έχουν την αίσθηση, κατά τον αξιωματούχο ,ότι οι επίσκοποι σκοτώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την απαγωγή.Επίσης σύριοι πρόσφυγες υποστηρίζουν ότι τζιχαιστές σουννίτες σφαγίασαν τους επισκόπους με τρόπο συμβατό στην ισλαμική σαρία και τα προβλεπόμενα για απίστους.

Προς επικύρωση αυτής της θέσης το δημοσίευμα αναφέρει κατά λέξη τι ανέφερε ο Dr Bachar al-Jaafari, πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης στις 29 Ιουλίου σχετικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία. Aναφερόμενος στους αντάρτες είπε ότι αυτοί διέπραξαν εγκλήματα τέτοια όπως « την απαγωγή και τον σφαγιασμό των κληρικών  αλλά και την δολοφονία ενός θρησκευτικού ηγέτη μέσα στο τζαμί. » Αν ο υπαινιγμός για  δολοφονία θρησκευτικού ηγέτη του ισλάμ αφορά τον θάνατο από τρομοκρατική στις 21 Μαρτίου μέσα σε τζαμί της Δαμασκού του φιλοασσαντικού σουννίτη σείχη Saïd al-Bouti  η αναφορά «η απαγωγή και ο σφαγιασμός κληρικών» πιθανότατα παραπέμπει στους δύο επισκόπους.

Το ευχάριστο από την όλη αναμόχλευση του ζήτήματος είναι ότι ο Τύπος διερεύνησε την ταυτότητα κα τον ύποπτο ρόλο του μοναδικού διασωθέντα της απαγωγής, του λεγόμενου 4ου προσώπου το οποίου το ρόλο και την ταυτότητα είχαμε αποκαλύψει με δημοσιεύματά μας εδώ και μήνες.Al Joumbouria και Souriabaladi αναφέρουν :

 « Ο εύπορος πρεσβυτεριανός του Χαλεπίου, 60χρονος κ. Fouad Elia,είναι στέλεχος της  Προτεσταντικής Εκκλησίας και είναι ενεργό μέλος της αντιπολίτευσης στο σχήμα  Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα .  Tα παιδιά του κ. Fouad Elia , εργάζονται στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι πούλησε το σπίτι του και όλα του τα υπάρχοντα γιατί πρόκειται να μεταναστεύσει στην Αμερική ή στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.Άλλες πηγές αναφέρουν ότι διατείνεται ότι η φυγή του θα είναι πρόσκαιρη, θα τακτοποιήσει εκρεμμότητες του σε Ενωμένα αραβικά Εμιράτα και θα επιστρέψει.Αλλά έντονοι ψίθυροι τον φέρουν να μετακομίζει σε Ντουμπάι ή Αμερική.Δε συλληπήθηκε ούτε την οικογένεια του δολοφονημένου  οδηγού ».

Πηγές : dent house gov , death to the world , souriabaladi, al joumbhouria, al monitor, in Serbia news, alalam, fars news

Πηγή:  http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/o-ame-charlie-dent.html

***

«Προσευχόμαστε να ζει, ελπίζουμε να είναι καλά, αλλά...»

«Προσευχόμαστε να ζει, ελπίζουμε να είναι καλά, αλλά...». Η «Κ» εντόπισε τις πέντε νεαρές μοναχές που συνόδεψε στην Ελλάδα ο μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος Γιατζιτζή.

Η συνάντησή μας έγινε στο μοναστήρι γυναικών της Αγίας Κυριακής, στον κάμπο της Ημαθίας, με τη μεσολάβηση του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Στο αρχονταρίκι εμφανίστηκαν οι δύο από τις πέντε νεαρές μοναχές και δέχτηκαν να μου μιλήσουν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Πώς να αποκαλύψουν άλλωστε τα στοιχεία τους, όταν πίσω στο φλεγόμενο Χαλέπι, άφησαν συγγενικά τους πρόσωπα και πολλούς άλλους χριστιανούς; «Διατρέχουν κάθε στιγμή θανάσιμο κίνδυνο...», λένε.

«Στο Χαλέπι, από τον έναν δρόμο βομβάρδιζε ο κυβερνητικός στρατός και από τον άλλο οι αντάρτες, και το κτίριο της μητρόπολης που μέναμε εμείς ήταν στη μέση. Οι βόμβες περνούσαν από πάνω μας...».

Οι ίδιες κατάφεραν να διαφύγουν από το θέατρο του πολέμου και να γλιτώσουν από το θρησκευτικό μίσος των ένοπλων φανατικών ισλαμιστών χάρη σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, που σχεδίασε και υλοποίησε ο μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος Γιατζιτζής.

Ο ίδιος, όμως, δεν στάθηκε εξίσου τυχερός. Αφού έφερε εις πέρας την επιχείρηση «απόδρασης» των εννιά -πέντε κανονικών και τεσσάρων υποψηφίων- γυναικών μοναχών, μέσω Λιβάνου, ήρθε και ο ίδιος στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει στην εγκατάστασή τους.

Αρχικά οι Σύρες μοναχές φιλοξενήθηκαν στο μοναστήρι γυναικών της Ορμύλιας και εγκαταστάθηκαν σε αυτό της Αγίας Κυριακής που τελεί υπό την πνευματική δικαιοδοσία του μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, με τον οποίο τους συνέδεαν ισχυροί πνευματικοί δεσμοί.

Ήταν και η τελευταία πράξη βοήθειας του τολμηρού ιεράρχη προς το ποίμνιό του. Κατά την επιστροφή του στο Χαλέπι, οδικώς μέσω Τουρκίας, απήχθη, μαζί με τον Συρορθόδοξο μητροπολίτη Ιμπραχίμ Γιοχάνα και τον οδηγό του, μόλις πέρασε τα σύνορα της Τουρκίας και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

«Προσευχόμαστε να ζει, ελπίζουμε να είναι καλά, αλλά...». Δεν τολμούν να το εκστομίσουν, πλην όμως δεν είναι δύσκολο να «διαβάσει» κανείς στα μάτια τους αυτό που όλοι υποπτεύονται.

Ότι πιθανότατα δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. «Λίγες μέρες προτού φύγουμε μια βόμβα έσκασε στο γραφείο του γέροντα. Τότε, ευτυχώς, απουσίαζε. Μακάρι και τώρα να τον βοηθήσει ο Θεός».

 

«Τόσα χρόνια ήμασταν πολύ καλά με τους μουσουλμάνους. Τώρα με τον πόλεμο ήρθαν φανατικοί εξτρεμιστές και άρχισαν οι διώξεις μας...».

Οι μέρες της ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων όμως φαίνεται να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Η μεγάλη έξοδος των ορθόδοξων χριστιανών από τη Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κίνδυνος, μετά το Ιράκ το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον πόλεμο η συντριπτική πλειοψηφία του χριστιανικού στοιχείου, να αδειάσει και η Συρία και να χάσει η ορθοδοξία μια πολιτισμική ενδοχώρα με ιστορικές ρίζες στη Μέση Ανατολή, διαγράφεται ορατός.

«Αυτοί που μπορούν φεύγουν, κάποιοι όμως μένουν για να υπερασπιστούν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Πολλοί θέλουν να φύγουν αλλά δεν έχουν πού να πάνε», λέει μια από τις μοναχές.

Καθημερινές επιδρομές

Το να δηλώνει κάποιος χριστιανός και μάλιστα ορθόδοξος σήμερα στη Συρία ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές τους έχουν θέσει το στόχαστρο θεωρώντας τους συνεργάτες του Ασαντ. Τρομοκρατικές επιδρομές σε χωριά και συνοικίες ορθοδόξων χριστιανών, κυρίως στη βόρεια Συρία, σημειώνονται καθημερινά από ανεξέλεγκτες ομάδες φανατικών ενόπλων μουσουλμάνων, μεταξύ των οποίων Τσετσένοι, Αφγανοί, Σομαλοί, κ.ά.

Αιμοσταγείς «πολέμαρχοι» υποχρεώνουν χριστιανούς να πουλήσουν σε μουσουλμάνους τα σπίτια και τις περιουσίες τους ή όπως κατά κόρον συμβαίνει στην περιοχή Χασίκε, τους τα παίρνουν διά της βίας και τους αναγκάζουν να φύγουν. Καθώς δεν υπάρχουν δυνάμεις να τους υπερασπιστούν, κατευθύνονται με χίλιους μύριους κινδύνους προς τα σύνορα με τον Λίβανο αναζητώντας ασφάλεια στην επονομαζόμενη «Κοιλάδα των Χριστιανών», που πήρε το όνομά της λόγω της μαζικής προσέλευσης και προσωρινής εγκατάστασης χριστιανών από την υπόλοιπη χώρα.

Από εκεί όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά και διασυνδέσεις περνούν στον Λίβανο και φτάνουν στην Αίγυπτο, όπου καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά σε επιτήδειους εξασφαλίζουν διαβατήρια και βίζα για την Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Πολλοί, που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, καταφεύγουν για ασφάλεια στα παράλια όπου κυριαρχούν οι φιλικά διακείμενοι Αλεβίτες.

Του Σταύρου Τζίμα | Καθημερινή

Πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathfiles_1_18/08/2013_514421

 

 

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration