Ζωηφόρος

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου για το μάθημα των θρησκευτικών στον Υπουργό Παι

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

για το μάθημα των θρησκευτικών

στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 14(11521)

ΤΗΛ. 210-72. 72. 204. FAX 210-72 72,210

Πρωτ. 3075

Αριθμ.                                           Αθήνησι 2α Σεπτεμβρίου 2008

Διεκπ. 1814

Προς

Τον Εξοχώτατον

κ. Ευριπίδην Στυλιανίδην,

Υπουργόν Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων.

Ενταύθα.

Εξοχώτατε κ. Υπουργέ,

Μετά της προσηκούσης ποιμαντικής μερίμνης δια το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας ημών, ιδία την φερέλπιδα νεότητα, ενδιαφέροντος πολλού, αλλά και αγωνίας, η Διαρκής Ιερά Συνοδος διεξήλθεν εν τη Συνεδρία Αυτής της 27ης Αύγουστου έ.ε. το ανάκυ­ψαν, ως μη ώφελε, θέμα το αφορών εις την διδασκαλίαν του μαθή­ματος των Θρησκευτικών εις την στοιχειώδη και εγκύκλιον εκπαίδευσιν, και στοιχούσα τοις διαλαμβανομένοις εν τω άρθρω 16 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, και διετύπωσε την θέσιν Αυτής η όποια είναι η εξής:

«Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι για τον Έλληνα Ορθόδοξο μαθητή υποχρεωτικό, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη τον άρθρου 16, παρ. 2 τον ισχύοντος Συντάγματος και διδάσκεται σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθ­μιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτι­κά ωρολόγια προγράμματα πού έχουν καθορισθεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα διαλαμβάνουν οι υπ-' αριθμ.: 617 23/Τ2/13.6.2002 και Φ12/977/109744/Γ1/26.8.2Θ08 Εγκύκλιοι του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ».

Επί δε τούτοις, έχοντες δι΄ ελπίδος ότι μετά του εγνωσμένου σεβασμού υμών προς την Αγίαν ημών Εκκλησίαν και Πίστιν, θέλε­τε ρυθμίσει το ως άνω θέμα, συμφώνως και προς την ως είρηται πρότασιν ημών, επικαλούμεθα επί την υμετέραν Εξοχότητα πλουσίαν την Χάριν του Θεού και το άπειρον Αυτού έλεος και διατελούμεν μετ' ευχών διαπύρων και τιμής.

Ο Αρχιγραμματεύς

+ Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel