Ζωηφόρος

Σχολικοί σύμβουλοι ή επιθεωρητές; Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ,

Σχολικοί σύμβουλοι ή επιθεωρητές;

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ N. ΗΛΕΙΑΣ

Μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα να επισκεφτεί σχολεία του Νομού μας η Σύμβουλος των Θεολόγων επιχειρεί για δεύτερη φορά να εφαρμόσει μεθόδους αξιολόγησης- χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. Η πρώτη της εμφάνιση στο Νομό μας, στη φάση της επιμόρφωσης, με τη στάση που κράτησε απέναντι στους συναδέλφους και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε δημιούργησε έντονη δυσφορία στον κλάδο, και την Ένωση Θεολόγων να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της.

Το Δεκέμβρη επιχείρησε να επισκεφτεί σχολεία του νομού μας κάνοντας σαφή την πρόθεση της να μπει στις τάξεις και να αξιολογήσει το έργο των συναδέλφων. Στην προσπάθεια της να επιβάλλει αυτή την πρακτική χρησιμοποίησε ακόμα και απειλές μέσω της θέσης της ως συμβούλου. Τελικά η προσπάθεια της απέτυχε αφού της έγινε σαφές από την ΕΛΜΕ, η πάγια θέση του κλάδου ότι πρακτικές αξιολόγησης δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν στα σχολειά μας. Παρόμοια ήταν και η θέση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης να αρκεστεί μόνο σε θέματα ενημέρωσης και στήριξης του έργου του εκπαιδευτικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθεια αυτή στήριξαν οι σύλλογοι καθηγητών και οι διευθυντές σχολείων εκφράζοντας τις θέσεις του κλάδου.

Τώρα εκφράζει την επιθυμία της για δεύτερη φορά να επισκεφτεί σχολεία με τις ίδιες προθέσεις. Και πάλι της γνωστοποιούμε ότι οι πρακτικές που εφαρμόζει μας βρίσκουν αντίθετους και θα αποτρέψουμε κάθε τέτοια κίνηση. Ας κατανοήσει επιτέλους ότι η θέση των συμβούλων είναι στο πλευρό των καθηγητών, ως βοηθοί στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο. Την ίδια θέση για το θέμα αυτό έχει εκφράσει και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ο οποίος είναι ενήμερος για το θέμα αυτό και δεν συμφωνεί με τις πρακτικές της εν λόγω συμβούλου,

Η ΕΛΜΕ Ηλείας γνωστοποιεί ότι σε κάθε περίπτωση η σύμβουλος πρέπει να σεβαστεί τις θέσεις του κλάδοι». Καλούμε τους συλλόγους καθηγητών και τους διευθυντές σχολείων να μην επιτρέψουν σε συμβούλους να εφαρμόσουν μεθόδους αξιολόγησης γιατί οδηγεί σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμόσουν 3ωρη στάση εργασίας αν χρειαστεί ως μέτρο αποτροπής.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel