Ζωηφόρος

Επιστολή ΠΕΘ προς τους κκ. Λυριντζή και Οικονόμου,

Επιστολή ΠΕΘ προς τους κκ. Λυριντζή και Οικονόμου

(για τα Θρησκευτικά και τη φίμωση του Κοσμήτορα κ. Κογκούλη)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37. 10432 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 2105224180-FAX. 2105224420

Iστοχώρος: http://www.petheol.gr/

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aθήνα 4 Aπριλίου 2009

Aριθμ. πρωτ. 97

Προς τους κυρίους Βασ. Λυριντζή και Δημ. Οικονόμου

Δημοσιογράφους της ΕΡΤ

εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Aγαπητοί κύριοι Λυριντζή και Οικονόμου

Στην Eνωσή μας πληροφορηθήκαμε τα όσα στη γνωστή και πολύ κατατοπιστική εκπομπή σας έγιναν το πρωί της Τρίτης 31-3-2009 και χθες Παρασκευή 3-4-2009, σχετικά με την παρουσίαση και σχολιασμό της επιστολής της Iεράς Συνόδου προς τον κ. Yπουργό Eθν. Παιδείας καί Θρησκευμάτων, της σχετικής με τούς θεολόγους και το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία μας.

Eμείς ως Ένωση των Eλλήνων Θεολόγων θέλουμε να εκφράσουμε δύο παράπονα και να σας ζητήσουμε να κάνετε μια χειρονομία για την ικανοποίησή τους. Το πρώτο δεν μας καλέσατε για να εκφράσουμε και ως Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων , την όποια άποψή μας.

Το δεύτερο και ίσως αυτό πού θα πρέπει πιο σύντομα να τακτοποιηθεί:Στην εκπομπή της 31-3-2009, στην οποία παρουσιάστηκε η παραπάνω επιστολή έγινε μια πολύ σημαντική παράλειψη πού αδικεί και την εκπομπή σας και τούς συντάκτες- αποστολείς της επιστολής, και όλο το θεολογικό κόσμο της Eλλάδας. H παράλειψη έγινε στην τελευταία παράγραφο, στην οποία η Δ.Ι.Σ. εκφράζει «την παγίαν θέσιν αυτής περί της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών...». Και εδώ σταμάτησε η ενημέρωση, ενώ η επιστολή συνεχίζει: «...διά τούς Χριστιανούς Oρθοδόξους μαθητάς, ως και το Σύνταγμα ορίζει...». H διαφορά και τα επακόλουθά της είναι νομίζουμε αυτονόητα. Παρακαλούμε λοιπόν για τη διόρθωση.

Aλλά και κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση του θεολογικού κόσμου, όπως φάνηκε στην χθεσινή (3-4-2009) εκπομπή στο πρόσωπο ενός εκ των πλέον αξίων και ανεγνωρισμένων εκπροσώπων του, του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Iωάννη Κογκούλη. H παρουσίαση των απόψεών του διεκόπη, όταν ακριβώς αναφερόταν σε ιδιαιτέρως σημαντικά στοιχεία. Aναφέρθηκε ως αιτία η πτώση του κυκλώματος, πού είναι κατ' αρχήν αποδεκτή από κάθε λογικό άνθρωπο, εφ' όσον όμως διορθώνεται με τηλεφωνική επικοινωνία και συμπλήρωση. Και όμως τούτο δεν έγινε. Κατά κανένα τρόπο δεν θέλουμε να δεχθούμε ότι το όλο περιστατικό απέβλεπε στο να σταματήσει τη διατύπωση των απόψεων σεβαστού πανεπιστημιακού δασκάλου, ο οποίος μάλιστα είναι, πέρα της θεολογικής του ιδιότητας και ειδικός στην παιδαγωγική επιστήμη και παιδαγωγική έδρα κατέχει ως καθηγητής. Θερμά, λοιπόν, σας παρακαλούμε και για την τακτοποίηση (σύντομα ει δυνατόν) και του θέματος τούτου, από το κατ' εξοχήν εθνικό μας τηλεοπτικό κανάλι.

Με εξαιρετική τιμή

Ο Πρόεδρος καί α.α ο αντιπρόεδρος

Ηλίας Φραγκόπουλοςτ. Προϊστάμενος Γραφείου

Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Μπάκος Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel