Ζωηφόρος

Επιστολή για τα Θρησκευτικά, του Τάτση Ιωάννη,

Επιστολή για τα Θρησκευτικά

του Τάτση Ιωάννη

Θεολόγου

Ο Ορθόδοξος Τύπος (15/5/2009) δημοσίευσε στη στήλη "Επιστολαί Αναγνωστών" Επιστολή για τα Θρησκευτικά, του Τάτση Ιωάννη καθηγητή Θεολόγου που είχε σταλεί στην εφημερίδα στις 22 Μαρτίου. Η Επιστολή έχει ως εξής:

Ιωάννινα 22 Μαρτίου 2009

Κύριε Διευθυντά,

Με τις τρεις γνωστές πλέον εγκυκλίους που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε το καθεστώς των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών (ΜτΘ). Κάτω από την πίεση που ασκήθηκε τότε από πρόσωπα και φορείς, ο κ. Στυλιανίδης προέβη σε δηλώσεις υπέρ του ΜτΘ. Όμως οι δηλώσεις του ποτέ δεν έγιναν πράξεις. Και εκείνος μεν αποχώρησε από το Υπουργείο Παιδείας, το πρόβλημα όμως παραμένει ανοικτό, με Ορθόδοξους μαθητές να έχουν ζητήσει και λάβει απαλλαγή από τα Θρησκευτικά.

Τελευταία εξέλιξη στο θέμα ήταν η Επιστολή του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κογκούλη προς τον Υπουργό κ. Σπηλιωτόπουλο στην οποία τον καλεί να αναστείλει την ισχύ των εγκυκλίων του καλοκαιριού. Συμφωνούμε απόλυτα με το σεβαστό Καθηγητή ότι μοναδική λύση στο θέμα των απαλλαγών από το ΜτΘ είναι η απόσυρση των εγκυκλίων του καλοκαιριού και η επάνοδός μας στην εγκύκλιο του 2002. Η έκδοση μιας τέταρτης εγκυκλίου, για την οποία μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος, μπορεί να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και να μη λύσει οριστικά το ζήτημα.

Οι θεολόγοι των σχολείων δεν ξεχνούμε τις δράσεις και ενέργειες πολλών αγωνιστών επισκόπων, κληρικών, θεολόγων και άλλων μετά την καλοκαιρινή επίθεση του Υπουργού κ. Στυλιανίδη προς το μάθημά μας. Αναμένουμε δε και τώρα να αναλάβουν πάλι δράση τα πρόσωπα αυτά, να θέσουν και πάλι το ζήτημα και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την οριστική λύση στο πρόβλημα με την απόσυρση των εγκυκλίων του καλοκαιριού.

Το ζήτημα των απαλλαγών από το ΜτΘ παραμένει σε εκκρεμότητα. Και αν δεν λυθεί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, υπάρχει φόβος πολλοί Ορθόδοξοι μαθητές να «αποδράσουν» από το μάθημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο όλο ζήτημα.

Με την αγάπη του Χριστού

Ιωάννης Δ. Τάτσης

Θεολόγος

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel