Ζωηφόρος

Νέο κείμενο αποφοίτων των Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολών,

Νέο κείμενο αποφοίτων των

Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο

αποφοίτων των Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολών

Προεδρικό Διάταγμα σαν κινητό τηλέφωνο!!!

(Ενεργοποίηση-Απενεργοποίηση!!!)

Τι συμβαίνει κ. Υπουργέ; 

κ. Σπηλιωτόπουλε, 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας οι Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές έχουν αμιγώς χαρακτήρα ιερατικής κατεύθυνσης από το 1991 (Ν. 1946/1991). Φυσικά, όπως έχουμε επαναλάβει άπειρες φορές, και δυστυχώς το Υπουργείο, από το 2002, δε θέλει να ακούσει την επιχειρηματολογία μας κωφεύοντας, οι σχολές αυτές έχουν παράλληλα και χαρακτήρα παιδαγωγικής κατεύθυνσης, είναι δηλαδή Παιδαγωγικές Ακαδημίες, που δεν καταργήθηκαν ποτέ, (σε αντίθεση με τις άλλες Παιδαγωγικές Ακαδημίες, που μετεξελίχθηκαν στα γνωστά Παιδαγωγικά Τμήματα των Πανεπιστημίων).

Ένα ακόμη επιχείρημα ως προς τη στέρηση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ανώτερων Εκκλησιαστικών Σχολών, μετά το 1991, είναι και το ακόλουθο: 

Το Προεδρικό Διάταγμα 476/76, Άρθρο 3, παρ. 2 σημειώνει: "Εν περιπτώσει μεταβολής του τύπου και του αναλυτικού προγράμματος των ως άνω Σχολείων, ή ιδρύσεως νέων λειτουργούντων κατά διάφορον τύπον και πρόγραμμα [...] θέλουν ορισθή τα διά την εγγραφήν απαιτούμενα προσόντα ως και τα δικαιώματα, άτινα παρέχει το χορηγούμενον υπό των Σχολείων τούτων πτυχίον, εις το πλαίσιον της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως". 

Και ρωτούμε τον κ. Υπουργό: Πώς γίνεται το Π.Δ. 287/92 (ΦΕΚ 146Α) να καθορίζει την: ''Εισαγωγή σπουδαστών στο πρώτο έτος σπουδών των Ανώτερων Εκκλησιαστικών Σχολών", λαμβάνοντας, όπως αναγράφεται υπόψη του: "Τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 476/76 'περί εκκλησιαστικής εκπαίδευσης (ΦΕΚ 308 Α΄) και ταυτόχρονα να μην ορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Ανώτερων Εκκλησιαστικών Σχολών (όπως, τονίζεται επίσης, στην ίδια παράγραφο του Π.Δ);

Μήπως έχουμε, το πρωτοφανές φαινόμενο, της επιλεκτικής χρήσης προτάσεων μέσα στην ίδια παράγραφο του νόμου;;;;!!!! Είναι αυτό δημοκρατικό;;; Μήπως πρόκειται για κινητό τηλέφωνο, το οποίο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται, οποιαδήποτε στιγμή;;;!!!

Έλεος!!! 

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 70- Δασκάλων), Απόφοιτοι Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης 

Παναγιώτης Κ. Δράμαλης 

Δημήτριος Ν. Ζούπης 

Χρήστος Ν. Κιοσσές 

Γεώργιος Ι. Λαγαμτζής 

Στέφανος Δ. Προδρομίδης 

Στέφανος Γ. Λιόλιος 

Χρυσόστομος Δ. Παπαδόπουλος 

Αθανάσιος Π. Γκιλάκης 

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel