Ζωηφόρος

Ένα ερώτημα στον Υπουργό Παιδείας,

Ένα ερώτημα στον Υπουργό Παιδείας

Ένα άφαντο αρχείο!!!

Και ταυτόχρονα μια περίτρανη απόδειξη για το χαρακτήρα της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης ως Παιδαγωγικής Ακαδημίας (τουλάχιστον μέχρι το 2001)!!!

 κ. Σπηλιωτόπουλε,

Σύμφωνα με το Π.Δ. 447/89, (ΦΕΚ 194/Α΄/31-8-1989) : "Παύση λειτουργίας Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών και ρύθμιση σπουδαστικών και άλλων θεμάτων που ανακύπτουν" και πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 3 σημειώνεται:

 1. Μετά την 1.9.1990 το αρχείο κάθε μιας Σχολής παραδίδεται στο αντίστοιχο Παιδαγωγικό Τμήμα, εφόσον λειτουργεί τέτοιο τμήμα στην έδρα της Σχολής. Σε περίπτωση που στην έδρα της Σχολής δε λειτουργεί αντίστοιχο Παιδαγωγικό Τμήμα, το αρχείο παραδίδεται στο πλησιέστερο.

2. Πλησιέστερα Παιδαγωγικά Τμήματα, στα οποία μπορούν να παραδώσουν το αρχείο τους οι Σχολές εκείνες, στις έδρες των οποίων δεν λειτουργούν αντίστοιχα Παιδαγωγικά Τμήματα είναι τα ακόλουθα: [...] για τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες Τρίπολης, Φλώρινας τα Παιδαγωγικά Τμήματα των Πανεπιστημίων Πατρών και Θεσσαλλονίκης, αντίστοιχα [...].

3. Τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τα οποία παραλαμβάνουν τα αρχεία των Παιδαγωγικών Ακαδημιών και των Σχολών Νηπιαγωγών έχουν εφεξής την ευθύνη για τη διαφύλαξή τους και για την έκδοση οποιουδήποτε αποδεικτικού ή άλλου εγγράφου".

Σχόλιο: Συνεπώς, το αρχείο της "κατηργημένης", σύμφωνα με το Υπουργείο,  Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1958-1977), της κατόπιν μετονομασθείσας ως Εκκλησιαστικής και Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (1977-1990) έπρεπε να διαφυλάσσεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεγονός όμως που δεν συμβαίνει (Έγγραφη απάντηση του Παιδαγωγικού Τμήματος σε σχετικό ερώτημά μας - Αρ.Πρωτ. 2941, 10/7/2009).

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι το Αρχείο δεν παραδόθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Θεσσαλονίκης. Τότε θα έπρεπε, σύμφωνα με το Νόμο 1946/91, Άρθρο 37 να βρίσκεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους:

"Τα αρχεία καταργούμενων δημόσιων, εκκλησιαστικών και ιδιωτικών φορέων εισάγονται, εφ' όσον δεν ορίζεται διαφορετικά, στα Γ.Α.Κ.".

Υπεύθυνο παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους για το Νομό Θεσσαλονίκης είναι, σύμφωνα με το Νόμο 1946/91, Άρθρο 18, παρ. 34:

"Το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας" που "ονομάζεται ειδικώς 'Γ.Α.Κ.- Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας' με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αρμοδιότητα το Νομό Θεσσαλονίκης".

Σε σχετικό ερώτημα που υποβάλαμε προς το "Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας' μας απάντησαν (Αρ. Πρωτ. Φ. 15/395 - 7 Ιουλίου 2009) ότι δεν έχει περιέλθει στην υπηρεσία τους, "προς φύλαξη στο διηνεκές", "το αρχείο της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1958-1977) ή της Εκκλησιαστικής και Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (1977-1990).

Επομένως, πού βρίσκεται το Αρχείο της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης,  και της κατόπιν μετονομασθείσας (ίδιας σχολής) της Εκκλησιαστικής και Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης; Παραμένει άφαντο!!!

κ. Σπηλιωτόπουλε,

Aυτό αποδεικνύει περίτρανα, για άλλη μια φορά, τον Παιδαγωγικό χαρακτήρα της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι το 2001, και δείχνει ότι δικαίως εργάζονται κάποιοι συναπόφοιτοί μας, (πτυχιούχοι της ΑΕΣΘ, μετά το 1991), στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως δάσκαλοι και αδίκως εμείς, οι υπόλοιποι στερούμαστε του αυτού (και κάθε) εργασιακού δικαιώματος, από το Υπουργείο Παιδείας- εδώ και περίπου 7 χρόνια!!!

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 70 - Δασκάλων), Απόφοιτοι της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1991-2001)

Δημήτριος Ν. Ζούπης

Παναγιώτης Κ. Δράμαλης

Γεώργιος Ι. Λαγαμτζής

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης

Χρήστος Ν. Κιοσσές

Στέφανος Δ. Προδρομίδης

Στέφανος Γ. Λιόλιος

Αθανάσιος Π. Γκιλάκης

Νεκτάριος Κ. Νταλτσίδης

Χρυσόστομος Δ. Παπαδόπουλος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel