Ζωηφόρος

Eν Ελλάδι...νεκρανάσταση διάταξης προεδρικού διατάγματος 292/77!!!,

Eν Ελλάδι...νεκρανάσταση διάταξης

προεδρικού διατάγματος 292/77!!!

(Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή)

Διάταξη Προεδρικού Διατάγματος του 1977 που αναφέρεται στις Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές- ως διδασκαλικές σχολές- και καταργήθηκε (δήθεν) το 1990 επανεμφανίζεται-νεκρανασταίνεται το 1992!!! Φοβερό!!!

Ο ιδρυτικός νόμος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης (ν. 1999/91, Άρθρο 10) επικαλείται το Π.Δ. 292/77 και συγκεκριμένα (για την περίπτωσή μας) το Άρθρο 3, όπου σύμφωνα με αυτό οι θέσεις του Προσωπικού, για την κάλυψη του προγράμματος σπουδών της συγκεκριμένης σχολής (μαζί με τον ιερατικό προσανατολισμό της), καθορίζουν, ταυτόχρονα, και τον Παιδαγωγικό της χαρακτήρα, δηλαδή συγκροτούν μια Παιδαγωγική Ακαδημία, όπως ίσχυαν, ακριβώς τα πράγματα, στις δήθεν "παλιές & νυν (1990) κατηργημένες", κατά τα λεγόμενα του Υπουργείου Παιδείας, Ανώτερες Εκκλησιαστικές & Παιδαγωγικές (ταυτόχρονα) Σχολές.  

Έτσι, η θέση του Υπουργείου, ότι οι Σχολές αυτές, μετά το 1990, παρέμειναν μόνο ιερατικού χαρακτήρα, αποδεικνύεται και πάλι εντελώς λανθασμένη & πολύ άδικη για μεγάλη μερίδα αποφοίτων τους, οι οποίοι στερούνται του δικαιώματος διορισμού, ως δάσκαλοι (ΠΕ 70), στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως και κάθε (άλλου) επαγγελματικού δικαιώματος, κατά παράβαση του Άρθρου 16, παρ. 7 του Συντάγματος!! Για την απόδειξη των λεγομένων μας παραθέτουμε τις σχετικές παραγράφους του Άρθρου 3, στις οποίες στηρίζεται, το 1992, η πλήρωση θέσεων για την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης (Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 του ν. 1999/91, σημειώνεται ότι: "Αυξάνονται οι θέσεις του εκπαιδευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης των άρθρων 3, 7 και 8 του π.δ. 292/1977 [...]):  

Ας δούμε, ακριβώς, τι αναφέρει το άρθρο:

Oι Οργανικές Θέσεις του Διδακτικού Προσωπικού των Ανώτερης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης έχουν ως εξής, σύμφωνα με το Π.Δ. 292/77, άρθρο 3:

 “2. Της Ανωτέρας Εκκλ/κης Σχολής Θεσ/νίκης, του Ακαδημαϊκού τμήματος της Αθωνιάδος Εκκλ/κης Ακαδημίας, του Ακαδημαϊκού τμήματος του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και της Σχολής Ιερατικών Σπουδών Αθηνών:

Κλάδος Α1 Θεολόγων: [...]

Κλάδος Α3 Φιλολόγων: [...]

Κλάδος Α3 Μαθηματικών: [...]

Κλάδος Α4:

α) Φυσικοί-Φυσιογνώσται; [...]

β) Γεωπόνοι:[...]

Κλάδος Α5 Γαλλικής: [...]

Κλάδος Α6 Αγγλικής: [...]

Κλάδος Α8 Τεχνικών: [...]

Κλάδος Α9 Φυσικής Αγωγής: [...]

Κλάδος Α11 Μουσικής: [...]

Κλάδος Α15 Παιδαγωγικών Μαθημάτων: [...].

3. Διά την κάλυψιν ωρών διδασκαλίας Θεολογικών, Φιλοσοφικών και Φιλολογικών μαθημάτων εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Θεσσαλονίκης, το Παιδαγωγικόν τμήμα του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, το Ακαδημαϊκόν τμήμα της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και την Σχολήν Ιερατικών Σπουδών Αθηνών, δύναται ν’ ανατίθεται η διδασκαλία τούτων επί ωριαία αντιμισθία εις καθηγητάς ή Υφηγητάς ή Διδάκτορας των Πανεπιστημίων”.

Σχόλιο: Καμία διάταξη δεν κατήργησε τις ως άνω παρατιθέμενες διατάξεις [ούτε και η ΥΑ 6451/Α2/04 (ΦΕΚ 105 Β/26-1-04) του Υπουργού Παιδείας].

Και πάλι, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι οι Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές λειτούργησαν ως Παιδαγωγικές Ακαδημίες!!!

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί (ΠΕ 70 - Δασκάλων), Απόφοιτοι της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1991-2001)

Γεώργιος Ι. Λαγαμτζής

Χρήστος Ν. Κιοσσές

Στέφανος Δ. Προδρομίδης

Δημήτριος Ν. Ζούπης

Παναγιώτης Κ. Δράμαλης

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης

Αθανάσιος Π. Γκιλάκης

Στέφανος Γ, Λιόλιος

Χρυσόστομος Γ. Παπαδόπουλος

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel