Ζωηφόρος

Το Υπουργείο Παιδείας και οι απόφοιτοι ΑΕΣΘ,

Το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει,

μεγάλη μερίδα των αποφοίτων

της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης!!!

Oι Οργανικές Θέσεις του Διδακτικού Προσωπικού των Ανώτερης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης έχουν ως εξής, σύμφωνα με το Π.Δ. 292/77, άρθρο 3:

2. Της Ανωτέρας Εκκλ/κης Σχολής Θεσ/νίκης, του Ακαδημαϊκού τμήματος της Αθωνιάδος Εκκλ/κης Ακαδημίας, του Ακαδημαϊκού τμήματος του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και της Σχολής Ιερατικών Σπουδών Αθηνών:

Κλάδος Α1 Θεολόγων: [...]

Κλάδος Α3 Φιλολόγων: [...]

Κλάδος Α3 Μαθηματικών: [...]

Κλάδος Α4:

α) Φυσικοί-Φυσιογνώσται; [...]

β) Γεωπόνοι:[...]

Κλάδος Α5 Γαλλικής: [...]

Κλάδος Α6 Αγγλικής: [...]

Κλάδος Α8 Τεχνικών: [...]

Κλάδος Α9 Φυσικής Αγωγής: [...]

Κλάδος Α11 Μουσικής: [...]

Κλάδος Α15 Παιδαγωγικών Μαθημάτων: [...]

3. Διά την κάλυψιν ωρών διδασκαλίας Θεολογικών, Φιλοσοφικών και Φιλολογικών μαθημάτων εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Θεσσαλονίκης, το Παιδαγωγικόν τμήμα του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, το Ακαδημαϊκόν τμήμα της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και την Σχολήν Ιερατικών Σπουδών Αθηνών, δύναται ν' ανατίθεται η διδασκαλία τούτων επί ωριαία αντιμισθία εις καθηγητάς ή Υφηγητάς ή Διδάκτορας των Πανεπιστημίων".

Σχόλιο: Καμία διάταξη δεν κατήργησε τις ως άνω παρατιθέμενες διατάξεις [ούτε και η ΥΑ 6451/Α2/04 (ΦΕΚ 105 Β/26-1-04) του Υπουργού Παιδείας].

Ως εκ τούτου, η Σχολή Ιερατικών Σπουδών Αθηνών, (που κατόπιν μετονομάσθηκε σε: Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών- Π.Δ. 1025/77, Άρθρο 1, παρ.5), είχε Παιδαγωγικό χαρακτήρα, ήταν δηλαδή, όπως και οι υπόλοιπες τρεις Σχολές Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, (Θεσ/νίκης, Βελλάς & Αθωνιάδος), Παιδαγωγική Ακαδημία.

Συνεπώς, το επιχείρημα του ΥΠΕΠΘ ότι οι Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές, μετά το 1991, λειτούργησαν με αμιγώς θεολογικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών είναι παντελώς έωλο, φανερώνοντας, ταυτόχρονα, τον εμπαιγμό του ΥΠΕΠΘ έναντι της μεγάλης μερίδας των αποφοίτων της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (με έτος κτήσης πτυχίου, από το 1991 και μετά). 

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 70-Δασκάλων), Απόφοιτοι της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1991-2001)

Γεώργιος Ι. Λαγαμτζής

Χρήστος Ν. Κιοσσές

Δημήτριος Ν. Ζούπης

Στέφανος Δ. Προδρομίδης

Παναγιώτης Κ. Δράμαλης

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης 

Εδώ γελάνε κύριοι του ΥΠΕΠΘ,

 που βλέποντας όλα αυτά σφυρίζετε αδιάφορα!

Και πάλι για τις Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές:

Π.Δ. 292/1977, Άρθρο 4, παρ.2: "[...]Οι καθηγηταί των κλάδων Α1-Α6" [δηλαδή, Θεολόγων, Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών (Φυσικών-Φυσιογνωστών & Γεωπόνων), Γαλλικής Γλώσσας και Αγγλικής Γλώσσας) "και Α15" (δηλαδή, Παιδαγωγικών Μαθημάτων) "διορίζονται επί μισθολογικώ κλιμακίω 6ω και εφ' όσον κέκτηνται τουλάχιστον τριετή πραγματικήν εκπαιδευτικήν προϋπηρεσίαν, των δε κλάδων Α8, Α9 και Α11" (δηλαδή, Τεχνικών, Φυσικής Αγωγής & Μουσικής, αντίστοιχα) "διορίζονται επί μισθολογικώ κλιμακίω 5ω υπό την αυτήν προϋπόθεσιν"

Αν έπαυε η Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης να είναι Παιδαγωγική Ακαδημία η συγκεκριμένη διάταξη, έπρεπε να καταργηθεί και οι καθηγητές της Σχολής να είναι κατά 99% θεολόγοι. Γιατί, τι δουλειά έχουν σε μια αμιγώς ιερατική σχολή οι Μαθηματικοί, οι Φυσικοί, οι καθηγητές των Τεχνικών κ.λ.π.; Και όμως η διάταξη που προστίθεται το 1998 (Π.Δ. 332/98, Άρθρο μόνο, παρ. 1) είναι η ακόλουθη (και εδώ γελάμε!!):

" Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Π.Δ. 1977 προστίθενται τα εξής: Ως ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού των Ανώτερων Εκκλησιαστικών Σχολών (Α.Ε.Σ) ορίζεται το 45ο έτος, που μπορεί να αυξηθεί μέχρι και το 55ο κατά ίσο αριθμόν ετών προϋπηρεσίας του υποψηφίου σχετικής με το αντικείμενο εργασίας του από την κτήση του αντίστοιχου πτυχίου, στο Δημόσιο ή στα Ν.Π.Δ.Δ. ή στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας ή διδακτικού έργου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό".

Καμιά αναφορά, λοιπόν, για την κατάργηση των θέσεων των καθηγητών που όριζαν τη Σχολή ως Παιδαγωγική, κάνοντας τα σχετικά μαθήματα!!

Και παρακάτω:

(Άρθρο 4, παρ. 3), άλλο κορυφαίο επιχείρημα για την απόδειξη λειτουργίας της Σχολής ως Παιδαγωγικής Ακαδημίας, και μετά το 1991. Γράφει η σχετική παράγραφος:

''Αι κεναί θέσεις του διδακτικού προσωπικού των σχολείων της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως πληρούνται διά διορισμού ή μετατάξεως εκ των εχόντων τα κατά τας παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου προσόντα. Οι διορισμοί ενεργούνται δι' αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και μετά γνώμην του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, μετατρεπομένου εν προκειμένω εις Συμβούλιον Επιλογής. Αι μετατάξεις Εκπαιδευτικών λειτουργών ενεργούνται κατά τας κειμένας διατάξεις".

Και τι νομίζετε προσθέτει το Π.Δ. 332/98, Άρθρο μόνο, παρ. 2:

'' Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Π.Δ. 292/1977 προστίθενται τα εξής: Οι κενές οργανικές θέσεις του διδακτικού προσωπικού των Ανώτερων Εκκλησιαστικών Σχολών (Α.Ε.Σ.), πληρούνται με διορισμό ύστερα από προκήρυξη των θέσεων αυτών".

Σχόλιο: Συνεπώς, οι θέσεις των Μαθηματικών, Φυσικών, Γεωπόνων, Τεχνικών, Φιλολόγων κ.λ.π. συνεχίζονταν, με το Π.Δ. 332/98, να υφίστανται κανονικότατα τόσο στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης όσο και στις υπόλοιπες Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές (Ιωαννίνων, Αθηνών & Κρήτης)!!! Τι άλλο πρέπει να πούμε για να αποδείξουμε στο ΥΠΕΠΘ τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των Αν.Εκκλ.Σχολών, δηλαδή, το δικαίωμα των αποφοίτων τους, για διορισμό, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως δασκάλων;

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί (εξ' αιτίας σας, κύριοι του ΥΠΕΠΘ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 70 - Δασκάλων), Απόφοιτοι της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1991-2001)

Γεώργιος Ι. Λαγαμτζής

Χρήστος Ν. Κιοσσές

Στέφανος Δ. Προδρομίδης

Παναγιώτης Κ. Δράμαλης

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel