Ζωηφόρος

Πρόταση για διδασκαλία της μουσουλμανικής θρησκείας,

"Ταράζει τα νερά" πρόταση

για προαιρετική διδασκαλία

της μουσουλμανικής θρησκείας

στα ιταλικά σχολεία

Προβληματισμούς προκάλεσε η πρόταση του Ιταλού υφυπουργού Ανάπτυξης, Αντόλφο Ούρσο, να ενταχθεί στο πρόγραμμα των ιταλικών δημόσιων σχολείων, μια ώρα προαιρετικής διδασκαλίας της μουσουλμανικής θρησκείας, κατά κύριο λόγο, για τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η θέση του Αντόλφο Ούρσο, εκφράζει και τη βούληση του προέδρου της βουλής Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος, τους τελευταίους μήνες έχει υιοθετήσει θέσεις που ευνοούν την αφομοίωση των μεταναστών.

"Πρόκειται για μια απολύτως λογική ιδέα, που δεν θα έπρεπε να ενοχλήσει κανέναν", δήλωσε ο Τζανφράνκο Φίνι.

Τη στήριξή του εξέφρασε και ο προοδευτικός, πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάσιμο Ντ' Αλέμα, από τα κύρια στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

"Η ώρα των θρησκευτικών αποτελεί σαφές δικαίωμα και όποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει εναλλακτικά μαθήματα", τόνισε ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα, προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει να απαγορεύσουμε στα παιδιά μουσουλμάνων μεταναστών να κάνουν χρήση της δυνατότητας να διδάσκονται τις αρχές της θρησκείας τους".

Η Ένωση Μουσουλμάνων Διανοουμένων υπογραμμίζει πως "είναι απόλυτα σύμφωνη με τη διδασκαλία της μωαμεθανικής θρησκείας", και το Βατικανό, μέσω του καρδινάλιου Ραφαέλε Μαρτίνο, εκτιμά ότι "θα μπορούσε να είναι και ένας τρόπος για να αποφύγουμε, να πέσουν, κάποιοι νεαροί μουσουλμάνοι, στα δίχτυα εξτρεμιστικών οργανώσεων".

Κάθετα αντίθετη είναι η Λέγκα του Βορρά, η οποία, μέσω του υπουργού Γεωργίας Λούκα Τζάια, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πρόταση "πρόκληση" και αντιπροτείνει "μια ώρα υποχρεωτικής διδασκαλίας της καθολικής, χριστιανικής θρησκείας, για όλους τους μαθητές, σχεδιασμένη ώστε να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος μόρφωσης".

Ο Ιταλός υφυπουργός Ανάπτυξης δεν κατέστησε σαφές ποιοι ακριβώς, κατά την άποψή του, θα έπρεπε να επιλέγονται ως δάσκαλοι της μουσουλμανικής θρησκείας. Ο ιταλικός Τύπος, υποδεικνύει, ως μια ρεαλιστική δυνατότητα, ιμάμηδες που να γνωρίζουν καλά την ιταλική γλώσσα και να έχουν λάβει κάποια επίσημη αναγνώριση από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ένωση των Ισλαμικών Κοινοτήτων Ucoii, από τη μεριά της, κάνει ωστόσο γνωστό ότι θα προτιμούσε, τη διδασκαλία του Κορανίου να μπορούσαν να την αναλάβουν απλά μέλη της μουσουλμανικής θρησκευτικής κοινότητας.

Newsdesk Amen.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=780

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel