Ζωηφόρος

Θεολογικό Συνέδριο, Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων,

Θεολογικό Συνέδριο

Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

15 έως 17 Οκτωβρίου 2009

Πλακιά Ρεθύμνου Κρήτης

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΘΕΤΙΔΟΣ 13, 71304 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τηλ. & fax: 2810 250543, κιν. 6944712278

Ε-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ηράκλειο, 12-09-2009

Αριθμ. Πρωτ. 15

Προς: Τους θεολόγους της Κρήτης (εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους)

Έδρες τους

Κοινοποίηση: 1.Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

2. Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας Κρήτης

3. Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού

Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί συνάδελφοι

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και προκοπή. Στους εκπαιδευτικούς θεολόγους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη στο διδακτικό και μορφωτικό έργο σας.

Ο Σύνδεσμός μας, ευαίσθητος στις προκλήσεις των καιρών, με συνεχή προβληματισμό για τη διαμόρφωση υπεύθυνης θεολογικής στάσης, έχει προγραμματίσει παγκρήτιο θεολογικό συνέδριο με θέμα «Η σύγχρονη διαπολιτισμικότητα και ο ρόλος της θεολογίας».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2009, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ύστερα από την πρόθυμη και φιλόξενη αποδοχή του αιτήματός μας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ειρηναίο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009, ώρα 16:30, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Καλυψώ», στην περιοχή του Πλακιά Ν. Ρεθύμνου. Στο ίδιο ξενοδοχείο θα φιλοξενηθούν οι σύνεδροι. Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009, προβλέπεται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ, στο Σπήλι. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στο Πατριαρχικό Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Ραφαήλ», όπου θα ολοκληρωθούν, ώρα 14:30.

Με τη σειρά που αναφέρονται στο πρόγραμμα, εισηγητές του Συνεδρίου είναι:

1)         κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης: «Η γυναίκα του Λωτ και η σύγχρονη θεολογία».

2)         κ. Θωμάς Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών: «Καινή Διαθήκη και πολυπολιτισμική κοινωνία».

3)         π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: «Διαπολιτισμικότητα και προοπτική για την ποιμαντική μας διακονία».

4)         κ. Θανάσης Παπαθανασίου, Δρ. Θεολογίας, Αρχισυντάκτης του περιοδικού "Σύναξη": «Η κοινότητα ως βρόχος».

5)         κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Δρ. Θεολογίας – Κοινωνιολογίας: «O διαπολιτισμικός διάλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνέπειες για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009, στους:

1)         κ. Νικόλαο Χριστοδουλάκη, τηλ. 28210 98862 και 6974567889 οι θεολόγοι του Ν. Χανίων.

2)         κ. Θεόδωρο Ρηγινιώτη, τηλ. 28310 29026 και 6972104422, οι θεολόγοι του Ν. Ρεθύμνης.

3)         π. Ανδρέα Καλιοντζάκη, τηλ. 2810 751641 και 6945931356, οι θεολόγοι του Ν. Ηρακλείου.

4)         κ. Εμμαν. Φούσκη, τηλ. 28410 31373, και 6972271820 οι θεολόγοι του Ν. Λασιθίου.

Ακόμη, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, κατά την εναρκτήρια τελετή, θα πραγματοποιηθεί σύντομη εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο και την προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Νεονάκη, τ. Προέδρου του Παγκρήτιου Συνδέσμου  Θεολόγων.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων  θεολόγων της Κρήτης.

Οδηγίες μετάβασης στο ξενοδοχείο:

Στην εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος της πόλης του Ρεθύμνου, παίρνουμε το δρόμο προς Σπήλι. Στη μέση περίπου της διαδρομής συναντούμε τη διασταύρωση προς Πλακιά, που απέχει 31 χλμ. από το Ρέθυμνο. Τα στοιχεία διεύθυνσης του ξενοδοχείου είναι:

“Kalypso Holiday Village”, Κάραβος, Πλακιάς, Ρέθυμνο 74060.

Τηλ.: 28320.31296. Ιστοσελίδα: http://www.kalypsohotels.com

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το πρόγραμμα του Συνεδρίου, θα δημοσιευτούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων:   http://theologoi-kritis.sch.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι

Συνεχίζουμε την προσπάθεια των ετήσιων θεολογικών συνεδρίων με την ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, την ευλογία και την αμέριστη στήριξη της Εκκλησίας της Κρήτης και των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναμφισβήτητα τη δική σας ενεργό συμμετοχή, το δικό σας γόνιμο ενδιαφέρον. Με ενότητα «ἐν τῷ συνδέσμῳ τῆς εἰρήνης», με διάθεση προσφοράς και διακονίας, με ακράδαντη πίστη στην αποτελεσματική προαγωγή του εκπαιδευτικού και ποιμαντικού έργου μας.

Παρακαλούμε όλους για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία. Ιδιαιτέρως τονίζουμε την ανάγκη για ακριβή δήλωση των στοιχείων για την ημέρα προσέλευσης και τις ημέρες φιλοξενίας. Ακόμη, για την παρακολούθηση των εργασιών μέχρι το τέλος, ανταποκρινόμενοι με υπευθυνότητα στους οργανωτικούς κόπους και τη φιλοξενία που μας παρέχεται. Εάν τα στοιχεία διευθύνσεώς σας έχουν αλλάξει, παρακαλούμε κατά την προσέλευσή σας στο Συνέδριο, να ενημερώνετε το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου. Ζητούμε ενεργό στήριξη από όλους και τη συνεργασία σας για την ευόδωση των σκοπών και των εργασιών του Συνδέσμου μας.

Όλα τ’ άλλα στη φροντίδα και τη χάρη του Παρακλήτου.

Με εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Στριλιγκάς                                               Αντώνιος Δουνδουλάκης

Για να διαβάσετε το πρόγραμμα του Συνεδρίου σε μορφή pdf πατήστε programmasyn2009.pdf

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel