Ζωηφόρος

Αγωνία για την κρίση εκφράζει η Εκκλησία της Κρήτης,

Αγωνία για την κρίση εκφράζει η Εκκλησία της Κρήτης

Την αγωνία της για την κρίσιμη οικονομική κατάσταση εξέφρασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία συνήλθε προχθές στο Ηράκλειο.

Στο σχετικό ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι: Η Ιερά Σύνοδος πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως στις μέρες μας, αφουγκράζεται με στοργή τις αγωνίες και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συνανθρώπους μας, λόγω της δύσκολης σημερινής οικονομικής συγκυρίας, και καλεί τον λαό του Θεού, με αφορμή τις επικείμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον Ενανθρωπήσαντα Κύριον Iησούν Χριστόν, ευχόμενη σε όλους υγεία, δύναμη και πλούσια την ευλογία Του .

Η Σύνοδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητάς της. Όπως πληροφορείται η ΑΝΑΤΟΛΗ, έλαβε μεταξύ άλλων και τις εξής αποφάσεις:

Ενέκρινε τον διορισμό ως κωδικογράφου του Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Βασιλάκη της I. Μ. Αρκαλοχω ρίου, ο οποίος επέτυχε στον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί.

Συζήτησε το θέμα της κάρτας του πολίτη, εμμένει στην απόφαση ότι δεν πρέπει να τρομοκρατούνται οι άνθρωποι και περιμένει να ενημερώσει η Πολιτεία για το τελικό κείμενο.

Ασχολήθηκε με το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. Υπάρχει μια αναστάτωση από κάποιους που δεν θέλουν να συνεχιστεί η διδασκαλία του μαθήματος.

Εδώ δεν έχομε τέτοια φαινόμενα, αλλά πάντως πρέπει να στηρίξομε πάση θυσία τη διατήρηση της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και μάλιστα να επεκταθεί αυτή και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Σύνοδος αποφάσισε να σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έγγραφο, με το οποίο να ζητείται να παραμείνει το μάθημα υποχρεωτικό και να αποκτήσει τον απαραίτητο θρησκειακό χαρακτήρα για τα άλλα παιδιά που δεν είναι ορθόδοξα.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6583:2010-12-11-10-15-11&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Από ΑΝΑΤΟΛΗ Λασιθίου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel