Ζωηφόρος

Κατάργηση του όρου «Σλαβομακεδόνες» στην Αυστραλία,

Κατάργηση του όρου «Σλαβομακεδόνες»

στην Αυστραλία


***

Αυστραλία: Ως «μακεδονική» η σκοπιανή κοινότητα στη χώρα

Ακόμη ένα πλήγμα στο σκοπιανό δέχθηκε η χώρα μας σήμερα από την κυβέρνηση της Αυστραλίας με την απόφασή της να αναγνωρίζει στο εφεξής την σκοπιανή κοινότητα στη χώρα αυτή ως «μακεδονική» αντί του όρου «σλαβομακεδονική» που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ανάρτησή του η αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική υπηρεσία ενημέρωσης» (ΜΙΑ).

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τη λεγόμενη AMHRCΑ («Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»), και στην οποία αναφέρεται ότι τόσο το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου Australian Department of Foreign Affairs and Trade (DFAT) όσο και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, (με ισχύ απόφασης από τις 11 Ιανουαρίου) αναγνωρίζουν πλέον ως «μακεδονική» την σκοπιανή κοινότητα ενώ επιπρόσθετα αναφέρεται ότι η απόφαση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων του σκοπιανού λόμπυ. Στόχος πλέον των Σκοπιανών της Αυστραλίας, και των υποστηρικτών τους, είναι η αναγνώριση των Σκοπίων με τη συνταγματική τους ονομασία από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Έως σήμερα η κυβέρνηση της Αυστραλίας, αναγνωρίζει τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=34196&Itemid=84

***

Κατάργηση του όρου «Σλαβομακεδόνες» στην Αυστραλία

Ο πρόεδρος Γκ. Ιβάνοφ εκφράζει την ικανοποίησή του για την κατάργηση του όρου «Σλαβομακεδόνες» στην Αυστραλία, για τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ συνεχάρη τη λεγόμενη AMHRCΑ ("Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων") για τις ενέργειές της «που οδήγησαν στην κατάργηση, από τις αυστραλιανές αρχές, του όρου ‘Σλαβομακεδόνες’» όσον αφορά τον κατονομασμό των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ που ζουν στην Αυστραλία.

Η AMHRCΑ (σ.σ.: πρόκειται για οργάνωση της σλαβομακεδονικής διασποράς στην Αυστραλία) γνωστοποίησε χθες ότι έλαβε επιστολή από αρμόδιες αυστραλιανές υπηρεσίες, στην οποία αναφέρεται ότι καταργείται ο όρος «Σλαβομακεδόνες» που χρησιμοποιείτο από το 1994 και στη θέση του θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Μακεδόνες».

Η AMHRCΑ ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή τον πρόεδρο και άλλους αρμόδιους θεσμούς της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ, σε μήνυμά του προς την AMHRCΑ, σημειώνει ότι «οι επιστολές που λάβατε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας και από το υπουργείο Μετανάστευσης, με τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι μελλοντικά θα χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδόνες, αποτελούν τεράστια επιτυχία για την οποία σας συγχαίρω ειλικρινά».

«Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου για τις δραστηριότητες και τη δέσμευση της AMHRCΑ στην κατεύθυνση της αναγνώρισης και της βελτίωσης της θέσης των Μακεδόνων στην Αυστραλία καθώς και την επιβεβαίωση της εθνικής, γλωσσικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Μακεδόνων. Είμαστε υπερήφανοι για τους συμπατριώτες μας στην Αυστραλία και ευγνώμονες για όλα όσα πράττουν για την προώθηση της μακεδονικής ταυτότητας και των παραδόσεων» αναφέρει ακόμη ο κ. Ιβάνοφ στο μήνυμά του προς την AMHRC.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/02/2012_427755

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel