Ζωηφόρος

Κάποιοι δεν ξεχνούν και συνεχίζουν να τιμούν τους Ήρωες του έθνους μας

Κάποιοι δεν ξεχνούν και συνεχίζουν να τιμούν τους Ήρωες του έθνους μας

 

Σε μια σεμνή και λιτή αλλά εξόχως κατανυκτική και πατριωτική τιμητική εκδήλωση την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Βυζάντιου που βρίσκεται στο χώρο της Μεραρχίας Λέσβου, τιμήθηκε η μνήμη των Αθανάτων Ηρώων της Κυπριακής τραγωδίας του 1974. Συγκεκριμένα τελέστηκε από τον Στρατιωτικό ιερέα, π. Κομνηνό Βράνη επιμνημόσυνη δέηση για όλους εκείνους που ηρωικά αγωνίστηκαν υπέρ βωμών και εστιών και φονεύθηκαν από βαρβαρικό χέρι κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 και ιδιαίτερα για τους εκ Λέσβου καταγόμενους,  τους αειμνήστους  Ασημάκη Μπουρέκα, Στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ με καταγωγή από τη Μόρια, Ζερβομανώλη Γεώργιο, Στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ με καταγωγή από τα Παράκοιλα και Λοχία, Πατσανά Κωνσταντίνο, με καταγωγή από το Γαβαθά Άντισσας.

Στην συγκινητική αυτή τελετή, τη μοναδική ίσως, σε όλη τη Λέσβο, μίλησε κατάλληλα ο π. Κομνηνός Βράνης και ο εκπρόσωπος του εκ Χολαργού Αθηνών Συλλόγου των Ηρωικώς Πεσόντων και Αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας. Οι ομιλητές τόνισαν ότι δεν πρέπει να λησμονούμε την θυσία των παιδιών του ελληνικού λαού κατά την Κυπριακή τραγωδία και οφείλουν ιδιαίτερα οι Λέσβιοι, να τιμήσουν τη μνήμη των Ηρώων τους, με ανάλογες τιμές με αυτές που έχουν αποδώσει όλες οι άλλες περιοχές της Ελλάδας στους δικούς τους Ήρωες.

Στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ηρώων της Κυπριακής τραγωδίας του 1974, κατέθεσε ο αδελφός του αειμνήστου  Ασημάκη Μπουρέκα.

 

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τη σημαντική συμβολή στην διοργάνωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης, της οικογένειας του φαρμακοποιού, κ. Νικολάου Μιχαηλίδη, η οποία όπως και κάθε χρόνο, προσέφερε τα κόλλυβα για τους Αθάνατους Ήρωές μας. 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel