Ζωηφόρος

Διαδήλωση κατά της Κάρτας του Πολίτη,

Διαδήλωση κατά της Κάρτας του Πολίτη

***

"Ιερώνυμε πάρε θέση" φώναξαν οι διαδηλωτές κατά της "Κάρτας του Πολίτη"

του Αντώνη Τριανταφύλλου

Περισσότερα από 3000 άτομα διαδήλωσαν ειρηνικά το πρωί της Κυριακής κατά της καθιέρωσης της "Κάρτας του Πολίτη". Αρχικά οι διαδηλωτές - κληρικοί και λαϊκοί- συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή ενώ λίγη ώρα μετά τη μια το μεσημέρι κατευθύνθηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στα χέρια τους κρατούσαν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως "Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία", "Έξω οι Μασώνοι από την Ελλάδα", "Ιερώνυμε ξύπνα και μη κοιμάσαι"  ενώ το κεντρικό πανό έγραφε το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα". Οι πολίτες που είναι αντίθετοι στην "Κάρτα του Πολίτη" έψαλαν σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους  το "Τη Υπερμάχω" καθως και Εκκλησιαστικούς ύμνους. 

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η διαδήλωση κατέληξε έξω από το μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης, έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκεί οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ζητώντας από τη διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας να πάρει θέση για το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη. "Έβγα έξω να πάρεις θέση" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες, κληρικοί και μοναχοί ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τοποθετηθεί στο επίμαχο ζήτημα.

"Ήρθε η ώρα να διώξουμε όλους που θέλουν την αποχριστιανοποίηση της Πατρίδας μας" μας είπε η κυρία Ελένη που ήρθε από τον Πειραιά κρατώντας μια ελληνική σημαία και έναν μικρό ξύλινο σταυρό. "Όχι στο χάραγμα του Αντιχρίστου, όχι στο φακέλωμα των ορθοδόξων" έσπευσε να προσθέσει ο κ.Παύλος από το Καπανδρίτη.

Αργότερα οι συγκεντρωμένοι κάθε ηλικίας άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές που διαδήλωσαν κατά της νέας Αστυνομικής ταυτότητας διαλύθηκαν, αλλά μερικοί από τους παριστάμενους πρότειναν να διαδηλώσουν το απόγευμα και έξω από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία κατά της μισαλοδοξίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες οι διαδηλώσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη θα συνεχιστούν.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4145

***

Κάρτα του Πολίτη: Φουσκώνει ο λαϊκός χείμαρρος

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη είχε μεγάλη επιτυχία.

Αυτό που ξεχώριζε ιδιαίτερα ήταν η ρωμαλεότητα, ο παλμός, η ορμή και ο μεγάλος θυμός των συγκεντρωθέντων, καθώς και το πάθος της αλήθειας των ομιλητών: Όλα αυτά είναι διαλεκτικά αλληλένδετα…

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί αυτή η εκδήλωση θορύβησε σε τέτοιο βαθμό πανικού το εκκλησιαστικό και πολιτικό κατεστημένο.

Και μόνο η αναγγελία της εκδήλωσης κατά της Κάρτας του Πολίτη έσπειρε τον τρόμο στην γραφειοκρατική ηγετική ιεραρχία της Εκκλησίας, στην κυβέρνηση και τα κομματικά ιερατεία.

Με νύχια και με δόντια και με κάθε εκβιαστικό και τρομοκρατικό μέσον, όλες αυτές οι νεοαττικές εξουσίες προσπάθησαν να βάλουν «φράγματα», για να μην υπάρξει λαϊκός χείμαρρος κατά της Κάρτας του Πολίτη:

α). Το κράτος «κήρυξε» απεργία όλων των μέσων μεταφοράς, ΚΥΡΙΑΚΗ, και μόνο για τις πρωινές ώρες.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στα πολιτικά χρονικά, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς.

Και μόνο αυτή η πράξη του κράτους ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ το μεγάλο ΤΡΟΜΟ των εξουσιών απέναντι στο κίνημα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη…

β). Η άλλη πανικόβλητη κίνηση του εκκλησιαστικού κατεστημένου ήταν ένα υπόγειο κλίμα πολύμορφων εκφοβισμών και τρομοκρατικών εκβιασμών εναντίον πολλών κληρικών, αλλά και Πιστών για να μην κατεβούν στη συγκέντρωση…

γ). Τέλος δεν έλειψε και το γνωστό «όπλο» της προβοκάτσιας: Διαρροές και δημοσιεύσεις ότι η συγκέντρωση αναβλήθηκε!!!

Παρόλα αυτά τα βρώμικα ανασταλτικά και τρομοκρατικά μέσα πολύς κόσμος κατέβηκε με την ορμή του χειμάρρου, με πολύ θυμό και το πάθος για συνέχιση του αγώνα.

Η επόμενη εκδήλωση, ασφαλώς πολύ πιο οργανωμένη, σίγουρα θα είναι μια κοσμοσυρροή, ένα λαϊκό ποτάμι ορμητικό και «φουσκωμένο»: Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπήρχαν, σαν βλαστός, στη σημερινή εκδήλωση στο Σύνταγμα…

Σημείωση: Αργότερα θα μιλήσουμε πάνω σε κάποια ουσιώδη πολιτική ζητήματα και κυρίως για τον «τρόμο της σιωπής» πολλών κληρικών και για τα «άλλοθι» που χρησιμοποιούν, σαν δικαιολογία, για τη ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ή την «αντίθεσή» τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel