Ζωηφόρος

Η δήθεν «καταδικαστική» απόφαση της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου

Ήττα στην πραγματικότητα για το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι

η δήθεν «καταδικαστική» απόφαση της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

για το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου.

 

Το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του δελτίο τύπου της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδος (γιατί άραγε δεν έβγαλε δική του ανακοίνωση το Παρατηρητήριο;) σχετικά με τη δήθεν καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) σε βάρος της Ελλάδος στην υπόθεση «Δημητράς και λοιποί κατά Ελλάδος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η Ελλάδα, παραβίασε το Άρθρο 9 (ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) καθώς τα προσφεύγοντα άτομα υποχρεώθηκαν να αποκαλύψουν σε 48 ανακριτικές διαδικασίες ή δίκες στις οποίες κατέθεσαν το 2009 ή το πρώτο εξάμηνο του 2010 τη Χριστιανική ή Εβραϊκή θρησκεία τους ή την αθεΐα τους προκείμενου να ορκιστούν στη συνέχεια στην τιμή και στη συνείδησή τους ή στο Ευαγγέλιο) και το Άρθρο 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) της ΕΣΔΑ  καθώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα νομική δυνατότητα αποκατάστασης για την παραβίαση της ελευθερίας της θρησκείας ούτε υπήρξε δικαστική αρχή που να αρνήθηκε να εφαρμόσει τις διατάξεις για την ορκοδοσία ως αντίθετες με τη Σύμβαση ή το Σύνταγμα».

            Στη συνέχεια η ανακοίνωση παραπέμπει στο κείμενο της αποφάσεως που είναι γραμμένο στα Γαλλικά χωρίς περαιτέρω στοιχεία για το σκεπτικό της και το διατακτικό της και ελπίζοντας πως οι «ιθαγενείς» της Ελλάδος στερούμαστε νοημοσύνης και θα αναμασήσουμε απλά το Δελτίο Τύπου που εξεδόθηκε.

            Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής:

Αποκρύφθηκε στην ανακοίνωση ότι οι προσφεύγοντες ( για το ποιοι είναι και για τα έργα τους θα αναφερθούμε παρακάτω)  με τις προσφυγές τους σε βάρος της Ελλάδος διαμαρτύρονταν και για την ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων και για το γεγονός ότι δικάζουν τις υποθέσεις τους χριστιανοί ορθόδοξοι δικαστές και έτσι (κατ’ αυτούς) εγείρονται αμφιβολίες σχετικά με την αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσεως επί των υποθέσεών τους.

Και τα δύο αυτά παράπονά τους απορρίφθηκαν ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και επομένως νομίμως υφίστανται οι Εικόνες στις δικαστικές αίθουσες και ελεύθερα οι δικαστές μας μπορούν να εκφράζουν τις ορθόδοξες θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Επίσης αποκρύφθηκε ότι οι προσφεύγοντες ζήτησαν αποζημίωση ύψους 15.000 Ευρώ (τόσα τους λείπουν;) από το Ελληνικό Δημόσιο για τη ζημία που υπέστησαν λόγω της παραβίασης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Το αίτημά τους αυτό απορρίφθηκε ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τέλος από τα 3.000 Ευρώ που ζητούσαν για δικαστικά έξοδα, το δικαστήριο τούς επιδίκασε τελικά 500 Ευρώ. (Μάλλον «μπήκαν» μέσα από την όλη ιστορία αλλά έστω και για αυτά τα 500 να τους ευχηθούμε «σε καλή μεριά!»)

            Εν κατακλείδι, από τη δήθεν καταδικαστική απόφαση του ΕΔΔΑ απλά προκύπτει χωρίς άλλες συνέπειες, όπως και στο παρελθόν, το άτοπο του θρησκευτικού όρκου για τον οποίο όμως και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αλλά και οι Ιεροί Κανόνες είναι αντίθετοι.

             Ποιο είναι το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι;

            Για τα έργα και τις ημέρες του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» είναι κατατοπιστικό -μεταξύ άλλων- το αφιέρωμα του περιοδικού «Ρεσάλτο» εδώ: http://www.resaltomag.gr/39.mag .

(Δείτε αναφορά και στο Ελληνικό ιστολόγιο - Παναγιώτης Δημητράς)

Επίσης οι ίδιοι, οι συνεργάτες τους και οι χρηματοδότες τους παρουσιάζονται εδώ:

http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/profile.html από όπου με μεγάλη απορία και λύπη διαπιστώνουμε ότι το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και η Γραμματεία Νέας Γενιάς συγχρηματοδοτούν το εν λόγω Παρατηρητήριο από κοινού με τις φιλοσκοπιανές οργανώσεις Search for Common Ground Macedonia, και Macedonian Human Rights Movement of Canada!!!

Γνωρίζει άραγε το Ελληνικό Κράτος ότι το Υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδοτεί το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι για να εκδίδει ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες προς τους «Μακεδόνες» πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να επισκεφθούν τη «Μακεδονία του Αιγαίου» (δηλαδή την Ελλάδα!!!) και διαβεβαιώσεις ότι το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αυτή τη «μεροληπτική» στάση του Ελληνικού Κράτους(Διαβάστε το φυλλάδιο εδώ:

http://www.macedonianhr.org.au/wip/images/stories/pdf/Leaflet_Macedonians_denied_entry_into_Greece.pdf )

Το φυλλάδιο αυτό έχει συνταχθεί τον Αύγουστο του 2012 και από το κείμενό του ανακύπτουν θέματα που άπτονται του Ποινικού Δικαίου και αφορούν συμπεριφορές και κρίσεις σε βάρος του Ελληνικού Κράτους και της εδαφικής του ακεραιότητας. Τι έχει πράξει η Ελληνική Πολιτεία επί του θέματος;

             Ποιοι είναι οι προσφεύγοντες στην εν λόγω δίκη

            Εξ αυτών που προσέφυγαν σε βάρος της Ελλάδος ως μέλη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι διακρίνουμε τον κ. Παναγιώτη Δημητρά πολιτευτή – υπερασπιστή της «Μακεδονικής και της Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα», την κυρία Andrea Gilbert καλλιτέχνιδα – συνδιοργανώτρια τουAthens Gay Pride, την κ. Ευαγγελία Βλάμη εκπρόσωπο της οργάνωσης «Λεσβίες για την Ισότητα» και μία εκ των νυμφευμένων λεσβιών στην Τήλο, τον κ. Δημήτρη Τσαμπρούνη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αθηναίων, συνδιοργανωτή του Athens Gay Pride και επίσης εκ των ομοφυλόφιλων που παντρεύτηκαν στην Τήλο, τον κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτο γνωστό πολιτευτή, και την κα Ναυσικά Παπανικολάτου – σύζυγο του κ. Δημητρά (κάπου εδώ τους τελείωσαν προφανώς οι προσφεύγοντες). «Μικρή παρέα μεγάλη φασαρία» θα έλεγε κανείς.

Κλείνοντας σε αυτό το –ελπίζουμε- κατατοπιστικό άρθρο για το πραγματικό περιεχόμενο της αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ως Ενωμένη Ρωμηοσύνη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τον κίνδυνο από το να αναδημοσιεύονται άκριτα  διάφορες ανακοινώσεις χωρίς να εξακριβώνεται αν αυτές ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα. Μια δικαστική απόφαση που απέρριψε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της προσφυγής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει περάσει άκριτα σε όλο το διαδίκτυο και τις εφημερίδες ως «Ευρωκαταδίκη της Ελλάδος» και νίκη του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι.

 Ας είναι. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Πηγή: http://www.enromiosini.gr/anakoinwseis/12087-%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84/

***

Η απάντησή μας στον κάθε Δημητρά, είναι Ζήτω η Ελλάς

Για αρχή, τα κατάφεραν οι της εν Ελλάδι εθνομηδενιστικής κομπανίας. Μετά από προσφυγή τους, οι άνθρωποι της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι»,  οργάνωσης που βρίσκεται στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή (έχουν δημοσιευθεί σχετικά στοιχεία), πέτυχαν να καταδικαστεί η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή, όπως γράφτηκε και στον Τύπο, την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες που κατέθεταν στα δικαστήρια, υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.

Το Δικαστήριο έκρινε πως η χώρα μας, ζητώντας από τους μάρτυρες να δηλώσουν το θρήσκευμά τους, παραβίασε κάποια άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ποιοι προσέφυγαν: οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, όλη μέλη της εθνομηδενιστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».

Πρόκειται για μια παρέα, που διαχρονικά και με προσαυξήσεις όσο αφορά στα πρόσωπα, επιδίδεται συστηματικά σε νομικό ακτιβισμό, μηνύοντας αδιακρίτως τους πάντες, έχοντας ταλαιπωρήσει επί χρόνια μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, τους οποίους προσπαθούν, δια δικαστικών αποφάσεων, να τους εκφοβίσουν, ώστε να εκφράζονται μέσα στα πλαίσια της «πολιτικής ορθότητας». Ο νέος ολοκληρωτισμός, είναι εδώ. Προσωπικά, γνωρίζω πολλούς που έχουν μηνυθεί από τον Παναγιώτη Δημητρά, πρόσωπο για το οποίο ο αείμνηστος πατέρας μου Παύλος Χιδίρογλου, πρέσβης, αλλά και εμπειρογνώμων του ΥΠΕΞ για ελληνοτουρκικά θέματα, αλλά και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, άνθρωπος με βαθιά γνώση των θεμάτων που άπτονται της Δυτικής Θράκης (είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για σχετικό βιβλίο του), δεν έκρυβε την βαθύτατη περιφρόνησή του.

Τον Παναγιώτη Δημητρά, ενορχηστρωτή πολλών ανθελληνικών εκστρατειών και ΜΟΝΙΜΟ κατήγορο της πατρίδας μας σε διεθνή φόρα και οργανισμούς, τον είδα από κοντά για πρώτη φορά στο Ναυτοδικείο, όπου δικάζονταν σε πρώτο βαθμό τα στελέχη (για τους οποίους είμαστε όλοι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ) της ΜΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορήθηκαν για συνθήματα που κάποιοι είπαν πως ακούστηκαν σε παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

Περιττό να σας πω πως όντας ο ίδιος πρόσφυγας πολέμου το 1974 (η οικογένειά μου εγκατέλειψε τον τόπο μόνιμης κατοικίας της, την Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή), αλλά και πολίτης που εργάζομαι στην κατεύθυνση της προστασίας της εθνικής μας ακεραιότητας & ανεξαρτησίας, τρέφω κι εγώ περιφρόνηση για πρόσωπα που αντί να προστατεύουν όπως μπορούν την πατρίδα, αμαυρώνουν την εικόνα της συνεχώς, κατηγορώντας την όπου βρεθούν και όπου σταθούν, συνεργαζόμενοι μάλιστα σε αυτήν την κατεύθυνση με πολίτες άλλων χωρών, των οποίων η εχθρότητα προς την πατρίδα μας είναι δεδομένη.

Είμαι γόνος ξένης μητέρας, η οποία έζησε, απεβίωσε και θάφτηκε στην Ελλάδα. Την λάτρεψε, μετέφρασε στα πορτογαλικά Έλληνες συγγραφείς αλλά και στα ελληνικά Πορτογάλους & Βραζιλιάνους, την έκανε πατρίδα της και προσπάθησε να κάνει τα παιδιά της καλούς Έλληνες, μεταλαμπαδεύοντάς τους επίσης χριστιανικές & ουμανιστικές αξίες. Μας έμαθε επίσης πως η ομολογία πίστεως για τον χριστιανό, είναι το ΠΑΝ. Η ίδια η μητέρα μου, όντας ρωμαιοκαθολική (ο γράφων είναι ορθόδοξος), πήγε και υπέγραψε στη διάρκεια της συλλογής υπογραφών από την Εκκλησία της Ελλάδος. Και όταν τη ρώτησα γιατί πήγε, μιας και η ίδια δεν ήταν ορθόδοξη, μου είπε «δεν φοβάμαι την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό». Έβλεπε παρακάτω.

Το ίδιο θα σας πω κι εγώ για την περίπτωση της εθνομηδενιστικής παρεούλας του Παναγιώτη Δημητρά. Η προσπάθειά τους για τον θρησκευτικό & εθνικό αποχρωματισμό της χώρας μας, είναι παραπάνω από εμφανής. Με μια διαφορά: σε σχέση με τους υπόλοιπους, αυτοί έχουν προβεί σε πρακτικά μέτρα και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου. Ποιος τα πληρώνει αυτά και με ποιο σκοπό; Πολλοί έχουν κατά καιρούς αναρωτηθεί. Πλέον, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και δη στα διεθνή δικαστήρια, κοστίζει. Άρα, κάποιοι έχουν συμφέρον από τυχόν καταδίκες της χώρας μας. Να υποθέσουμε ότι είναι οι ίδιοι που από το παρασκήνιο ενορχηστρώνουν την κοινωνική μηχανική στη χώρα μας, μια διαδικασία που προφανώς στρέφεται κατά των Ελλήνων και των εθνικο-ιστορικών παραδόσεών τους;

Υπέρ πίστεως και πατρίδος. Κατά της πρώτης αλλά και κατά της δεύτερης στρέφονται συνεχώς ο κ. Δημητράς και η παρέα του (που εφηύραν κατά καιρούς μια ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα, Δημητράς, Βαλλιανάτος αλλά και άλλοι), εγείροντας συνεχώς ερωτήματα για τα κίνητρα των ενεργειών και δράσεών τους. Μην τρέφετε καμία απολύτως αμφιβολία, ο στόχος των ανθρώπων αυτών, είναι ένας: ο θρησκευτικός και ο εθνικός αποχρωματισμός της πατρίδας μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση, επιδίδονται σε νομικό ακτιβισμό, χωρίς να πτοούνται από τις αμέτρητες αποτυχίες τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Φυσικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία, εκφράζουν εμμέσως πλην σαφώς και την απέχθειά τους στην δια του συντάγματος και των νόμων θεσμοθετημένη ελευθερία έκφρασης. Αλλά, για ποια ελευθερία έκφρασης να ενδιαφέρονται οι θιασώτες της ολοκληρωτικής σύλληψης και αντίληψης πολιτικής ορθότητας;

Σήμερα, που το κυρίαρχο ιδεολόγημα στις τάξεις της «ελίτ» είναι ο εθνομηδενισμός, το να παραμένεις χριστιανός, ομολογώντας δημόσια την πίστη σου, αλλά και Έλληνας, συνιστά επαναστατική πράξη.

Οι αναρίθμητες μηνύσεις που έχει κατά καιρούς καταθέσει κατά παραγόντων του δημόσιου βίου μας αλλά και κατά δημοσιογράφων ο Παναγιώτης Δημητράς, προσπαθώντας να τους εκφοβίσει, δεν πτοούν τον γράφοντα και την «ΕΩ». Ένα θα του πω μόνο: και κάτω να με ρίξουν, όσο αναπνέω, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ θα φωνάζω. Με όση δύναμη μου απομένει.

Νίκος Χιδίρογλου / elora.gr

Πηγή: http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/greece-politics/12916-2013-01-09-12-11-41

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel