Ζωηφόρος

Εναντίον των θρησκευτικών συμβόλων στην Κύπρο,

Εναντίον των θρησκευτικών συμβόλων στην Κύπρο

***

Πολιτική αφελληνισμού

του Ανδρέα Βασιλείου

Πρώην συνδικαλιστή

Από την εφημερίδα «Η Σημερινή», 7/06/2011

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτοί που ατυχώς ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Κύπρου από το Φεβρουάριο του 2008 προσπαθούν εργολαβικά να επιτύχουν αυτό που δεν κατόρθωσαν οι κατά καιρούς κατακτητές και δυνάστες του τόπου μας (Φράγκοι, Λατίνοι, Τούρκοι και Άγγλοι), δηλαδή τον αφελληνισμό μας.

Με πρωτοφανή δολιότητα εργάζονται μεθοδικά και με διάφορους τρόπους για τον απογαλακτισμό της Κύπρου από την Ελλάδα και την αποδόμηση του κυπριακού Ελληνισμού, διότι, δήθεν, όλα τα δεινά μας οφείλονται στον «εθνικισμό και το σοβινισμό», πράγμα που αποτελεί ύβρη κατά του λαού μας. Δύο είδη σοβινισμού υπάρχουν στην Κύπρο. Ο τουρκικός επεκτατικός σοβινισμός και ο ανθελληνικός σοβινισμός των γραικύλων και φοινικιζόντων νεοκυπρίων, που προσπαθούν συστηματικά να καταστρέψουν όσα υπήρξαν η δύναμη της ψυχικής και ηθικής μας αντίστασης εναντίον των ξένων κατακτητών.

Αυτοί, π.χ., που καταστρέφουν Ελληνικές Σημαίες και λοιδορούν τα εθνικά σύμβολα δεν είναι «ανεγκέφαλοι» αλλά συνειδητοποιημένοι νεογενίτσαροι, που υπέστησαν πλύση εγκεφάλου και διακατέχονται από επίκτητο ανθελληνικό σύνδρομο, με το οποίο έχω ασχοληθεί σε άρθρο μου παλαιότερα. Είναι αυτοί που αρνούνται την εθνική τους καταγωγή και ισχυρίζονται ότι δεν είναι Έλληνες, αλλά απλώς Κύπριοι και θεωρούν κάθε εκδήλωση πατριωτισμού σαν σοβινισμό, εθνικισμό, φασισμό, ρατσισμό κ.τ.λ.

Αλλά, μήπως, δεν είναι άκρως υβριστικά και τα κατά καιρούς λεχθέντα από επίσημα χείλη ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοινό απόκτημα Ε/κ και Τ/κ!» περί «κοινού πολιτισμού» και ότι «Λαμπρή και Μπαϊράμι είναι αδέλφια δίδυμα» και άλλες ανιστόρητες ανοησίες;

Σε ποιο κόμμα, άλλωστε, ανήκει καθηγητής και νυν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που μας χαρακτήρισε ως «ελληνόφωνους», καθηγητής που προέτρεπε τους μαθητές να μην παρακολουθούν τα μαθήματα κατηχητικού και ακόμα να «ροτσιάσουν» (λιθοβολήσουν) τον ιερέα ή άλλος καθηγητής που χαρακτήρισε σε ομιλία του ως επιτεύγματα του κυπριακού πολιτισμού τις Καμάρες Λάρνακας και το συνοικισμό της Χοιροκοιτίας (!) και όχι τη Σαλαμίνα, το Κούριο, τους Σόλους κ.τ.λ.;

Σε ποιο κόμμα ανήκουν τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, που ζήτησαν να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός «Ελληνικών», όρος που είναι κατοχυρωμένος και από το Σύνταγμα;

Όλοι αυτοί που λυμαίνονται σήμερα την εξουσία, δυστυχώς διακατέχονται από επίκτητο ανθελληνικό σύνδρομο (σύνδρομο του ξιπετσισμένου κουρκουτά).

Με αυτήν τη νοοτροπία επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τον κυπριακό Ελληνισμό και να αποενοχοποιήσουν την Τουρκία. Προβαίνουν σε «γενναιόδωρες προσφορές» και «προτάσεις» για το περιουσιακό, που δεν οδηγούν σε δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, αφού η πολυδιαφημιζόμενη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και μάλιστα όπως την εννοούν οι Τούρκοι, οδηγεί αντίθετα στον εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού και μετεξέλιξη της Κύπρου σε KIBRISTAN.

Εργάζονται συνειδητά για τη μετατροπή των ελευθέρων εδαφών σε ένα μιξοβάρβαρο κράτος χωρίς εθνική, ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα εν ονόματι, δήθεν, του πολυπολιτισμού (sic) και τη μετατροπή του Κυπριακού Ελληνισμού (άλλωστε, ουδέποτε χρησιμοποιούν τον όρο αυτό) σε ένα λαό χωρίς εθνική ταυτότητα και συνείδηση.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει ανάγκη από ηγεσία με εθνικό ανάστημα, με όραμα και γενναιότητα που θα αγωνισθεί για την απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και την εθνική μας δικαίωση.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/389893

Και από: http://aktines.blogspot.com/2011/06/blog-post_7750.html

***

Συμβαίνουν στην Κύπρο

Πράγματα πρωτάκουστα συμβαίνουν στην Κύπρο.

Κατεβάζουν τις εικόνες από τα σχολεία.

Θα απαγορεύσουν και τις εικόνες των Ηρώων άραγε αύριο από τα σχολεία;

Ίσως ποιος ξέρει με αυτή την κυβέρνηση αφού δεν έχουν ήρωες στους εθνικοαπελευθερωτικούς της Κύπρου γιατί απλά δεν συνεργάζονταν με βαρελότους.

Σε λίγο καιρό θα μας απαγορεύσουν και τα Εθνικά Μνημόσυνα.

Απαγόρευσαν να ονομαστεί αίθουσα πολλαπλής χρήσης σχολείου με το όνομα ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Εδώ ο Δήμος Κερύνειας αγρόν αγόρασε ως συνήθως.

Έδωσαν διαταγή και βγήκαν από όλα τα σχολεία οι πινακίδες με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Στα σχολεία οι μαθητές διδάσκονται για την πολιτισμικότητα για να μπορούν να συγχωνευτούν με τους έποικους και διάφορους λαθρομετανάστες οι μαθητές.

Έδωσαν και διαταγές και σε εκπομπές ραδιόφωνου να καθιερώσουν εκπομπές με το ίδιο θέμα με προσκαλεσμένους βλαστάρια αριστερής παιδείας ειδικά εκπαιδευμένα.

Προτεραιότητα  έχουν σε όλα τα τμήματα τα αδέλφια τους.

Αλλάζουν τα βιβλία για να μας παρουσιάσουν σύντομα την δική τους ιστορία με πρωταγωνιστή σε όλα το ΚΚ Κύπρου.

Φθάσαμε στο σημείο μαθητής να ισχυρίζεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού.

Αλλά τι να περιμένεις από θεωρητικούς του Λένιν;

Από αυτούς τίποτα.

Αλλά τι περιμένεις όταν εξ Αυστραλίας δηλώνεις για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»;

Τι να περιμένεις όταν τακτοποιείς με παχουλούς μισθούς πάνω από 60000 ευρώ τον χρόνο ημέτερους;

Τι να περιμένεις όταν χιλιάδες αυτοκίνητα εποίκων και τούρκων κυκλοφορούν στην ελεύθερη Κύπρο χωρίς ΜΟΤ, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς επαγγελματική άδεια;

Και όλοι αυτοί  εργάζονται ως επαγγελματίες και κλέβουν την δουλειά των νομιμοφρόνων πολιτών της Κύπρου οι οποίοι κατατρέχονται από την αστυνομία και αρχή αδειών και καταγγέλλονται εάν δεν έχουν όλα τα χαρτιά που απαιτούνται σύμφωνα με τον νόμο.

Φθάσαμε σε σημείο με αυτή την Κυβέρνηση να σκεφτόμαστε σοβαρά την μετοίκηση σε κανένα νησί για να δημιουργήσουμε Νέα Κερύνεια, Νέα Κύπρο κλπ.

Μάλιστα μέχρι αυτό το σημείο μας έχει φέρει η αριστερή κυβέρνηση της Κύπρου.

Καιρός είναι να βγούμε στους δρόμους αλλιώς σύντομα θα μας πετάξουν αυτοί στο δρόμο.

Κώστας Τζαβέλλας

Έλληνας Κερυνειώτης

Ιούνιος 2011

Πηγή: http://olympia.gr/2011/06/08/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%bf/

***

Η Εκκλησία της Κύπρου εκφράζει την ανησυχία της

για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία

Ανακοινωθέν της 3ης του έτους τακτικής συνεδρίας

της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Τρίτη 7 Ἰουνίου 2011, στὴν τρίτη τοῦ ἔτους τακτικὴ συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς:

1) Ἐξέφρασε τὴν κοινὴ ἀγωνία της μὲ τὸν Μακαριώτατο εἰς ὅσον ἀφορᾶ τὴν πορείαν τοῦ Ἐθνικοῦ μας θέματος. Τόνισε ὁμόφωνα ὅτι ἡ Ἐκκλησία δὲν ἀναμιγνύεται στὴν Πολιτικὴ ἀλλὰ θεωρεῖ καθῆκον της νὰ ἐκφράζει τὶς ἀρχὲς ἐπὶ τῶν ὁποίων πρέπει νὰ στηρίζεται ἡ πορεία τοῦ ἐθνικοῦ μας θέματος.

2) Ἐξέφρασε τὴν ἀνησυχία της γιὰ τὸ ἐνδεχόμενο ἀπομάκρυνσης τῶν θρησκευτικῶν συμβόλων καὶ εἰκόνων ἀπὸ τὶς αἴθουσες διδασκαλίας τῶν σχολείων, ὅπως διαδίδεται ἐπιμόνως τοὺς τελευταίους μῆνες. Ἀπεφάσισε, ὡς ἐκ τούτου, νὰ διαμαρτυρηθεῖ πρὸς τὸ Ὑπουργεῖον Παιδείας ἐν σχέσει καὶ μὲ ἐγκύκλιο ποὺ κυκλοφόρησε σὲ ὁρισμένα σχολεῖα, ἀναφορικὰ μὲ τὸ θέμα αὐτό.

3) Ἐνημερώθη ἀπὸ τὸν Μακαριώτατο γιὰ τὴ σύγκληση ἐκ μέρους τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου στὴν Κωνσταντινούπολη, τὸ τέλος τοῦ προσεχοῦς Αὐγούστου, Συνόδου τῶν Προκαθημένων τῶν πρεσβυγενῶν Πατριαρχείων καὶ τῆς Ἐκκλησίας Κύπρου, διὰ τὸ θέμα τῆς μελλούσης νὰ συνέλθει Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθοδοξίας.

4) Ἐνέκρινε τοὺς κανονισμοὺς ὀργάνωσης καὶ λειτουργίας τοῦ Γραφείου τῆς Ἀντιπροσωπείας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου στοὺς Εὐρωπαϊκοὺς Θεσμούς.

5) Ἐξέτασε τοὺς οἰκονομικοὺς λογαριασμοὺς τῶν Θρόνων καὶ τῶν Σταυροπηγιακῶν Μονῶν γιὰ τὸ ἔτος 2010 καὶ τοὺς προϋπολογισμοὺς γιὰ τὸ ἔτος 2011.

6) Ὅρισε τὰ μὴ μόνιμα μέλη τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τοῦ Κ.Ε.Τ., γιὰ τὴν προσεχῆ διετία. Αὐτὰ εἶναι ὁ Μητροπολίτης Πάφου, ὁ Μητροπολίτης Κιτίου καὶ ὁ Ἐπίσκοπος Λήδρας.

7) Ὅρισε τὶς ἡμερομηνίες τέλεσης τῶν καθιερωμένων Μνημοσύνων ὡς ἑξῆς:

α) Τὴν 10η Ἰουλίου 2011, τόσο γιὰ τὸν ἐθνομάρτυρα Ἀρχιεπίσκοπο Κυπριανὸ καὶ τοὺς σὺν αὐτῷ σφαγιασθέντας, ὅσο καὶ γιὰ τοὺς πεσόντες κατὰ τὸ προδοτικὸ πραξικόπημα τῆς 15ης Ἰουλίου 1974.

β) Τὴν 17η Ἰουλίου 2011 γιὰ τοὺς πεσόντες κατὰ τὴ βάρβαρη τουρκικὴ εἰσβολή, καὶ

γ) Τὴν 31η Ἰουλίου 2011 γιὰ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο καὶ Ἐθνάρχη Μακάριο. Τοῦ Μνημοσύνου γιὰ τὸν Ἐθνάρχη Μακάριο θὰ προστοῦν οἱ οἰκεῖοι Μητροπολίτες στὶς ἐπαρχίες τους, τοῦ δὲ Μνημοσύνου στὴν Ἱερὰ Μονὴ Κύκκου θὰ προστεῖ ὁ Μητροπολίτης Κύκκου καὶ Τηλλυρίας.

8) Ἀποφάσισε τὴν τέλεση Συνοδικοῦ Συλλειτούργου τὴν Παρασκευή, 10η Ἰουνίου, στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἀποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως, προϊσταμένου τοῦ Μακαριωτάτου, μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς μνήμης τοῦ Ἀποστόλου Βαρνάβα, ἱδρυτῆ καὶ προστάτη τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου.

Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Κύπρου, 7 Ἰουνίου 2011.

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/06/blog-post_9558.html

Αγιολογιο

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel