Ζωηφόρος

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και του Πειραιώς στον Γέροντα Εφραίμ (Φώτο),

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου

και του Πειραιώς στον Γέροντα Εφραίμ

(Φώτο)


***

«Για να εκφράσει τη συμπαράστασή του»

Ολιγόλεπτη επίσκεψη στον ηγούμενο Εφραίμ

πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τον κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, επισκέφθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η επίσκεψη ήταν ολιγόλεπτη και έγινε «με στόχο να εκφράσει ο κ. Ιερώνυμος ανθρωπίνως την συμπαράστασή του προς τον προφυλακισμένο ηγούμενο», όπως δήλωσαν συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου.

Υπενθυμίζεται πως την απόφαση να επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος τον ηγούμενο του Βατοπεδίου στις φυλακές είχε λάβει, στις 12 του περασμένου Ιανουαρίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Εκκλησία της Ελλάδος σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών» της προς τον «δοκιμαζόμενο» ηγούμενο, «εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231148801

fylakiarxiepiskopos

***

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον Ηγούμενο Εφραίμ

Ένας ακόμη Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Συγκεκριμένα το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εξέφρασε προς τον Ηγούμενο την αμέριστη συμπαράστασή του.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε σε συγκινητικό κλίμα, ενώ διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Τέλος να σημειωθεί ότι τον Ηγούμενο Εφραίμ, επισκέφθηκε και ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, βοηθός του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10827:2012-02-03-20-44-25&catid=13

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel