Ζωηφόρος

Όλες οι νεότερες ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση του Γέροντα Εφραίμ,

Όλες οι νεότερες ειδήσεις

σχετικά με την υπόθεση του Γέροντα Εφραίμ


***

Αίτηση αποφυλάκισης από τον Εφραίμ

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου είχε προφυλακιστεί παραμονές των Χριστουγέννων για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή.

Στην αίτησή του, ο ηγούμενος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και αναφέρει πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους γιατί, εκτός των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα.

Την αίτηση του ηγούμενου θα κρίνει η ανακρίτρια, κατόπιν σχετικής πρότασης που θα της υποβάλλει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-153337972.html

***

Φθιώτιδος σε Εφραίμ: "Είστε θύμα του αδίστακτου συστήματος"

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαίδιου, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος στην επίστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "ευρεθήκατε στο μάτι το κυκλώνα ενός αδιστάκτου συστήματος πολιτικό -οικονομικών συμφερόντων".

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Νικολάου

Αγαπητέ μου π. Εφραίμ.

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Φθιώτιδος και της ελαχιστότητός μου θέλω να σας εκφράσω την αγάπη μας, τη συμπάθειά μας και την συμπαράστασή μας στη μεγάλη δοκιμασία σας.

Ως πνευματικός άνθρωπος να αισθάνεσθε ευνοημένος από τον Θεό, διότι σας επέτρεψε να σηκώσετε το όνομά Του εν μέσω γενεάς σκολιάς και διεστραμμένης. Η περιπέτειά σας, η οποία συνεκίνησε σύμπασα την Ορθοδοξία, είναι στην ουσία πιστοποιητικό γνησιότητος.

Ευρεθήκατε στο μάτι του κυκλώνα ενός αδιστάκτου συστήματος πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων αλληλοσπαρασσομένων, το οποίο αποκαλύπτει το ειδεχθές πρόσωπο της αθεΐας, που τρίζει τα δόντια της για να τρομοκρατήσει τους πιστούς και επιβάλλει μονίμως στη ταλαίπωρη πατρίδα μας την κυριαρχία του αντιχρίστου.

Πολλοί, εντός και εκτός Ελλάδος, διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή περίπτωση της προφυλακίσεώς σας.

Δυστυχώς, όμως, «εις ώτα μη ακουόντων». «Οι σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι τη καρδία και τοις ωσίν» (Πραξ. 7,51), έχουν ευαισθησίες μόνο για τους ομοϊδεάτες τους.

Οπλισθείτε με υπομονή. Ο Κύριος θα δώσει «συν τω πειρασμώ και την έκβασιν».

«Μακάριος ανήρ ος υπομένει πειρασμόν, ότι δόκιμος γενόμενος λήψεται τον στέφανον της ζωής, ον επηγγείλατο ο Κύριος τοις αγαπώσιν αυτόν» (Ιακ. 1,12).

Ο μεγάλος και βαρύς Σταυρός σας έχει αφυπνίσει πολλές υπνώτουσες συνειδήσεις.

Το μήνυμα, που εκπέμπετε από τα ιερά δεσμά σας, είναι μεγαλοφωνώτατο.

Η δοκιμασία σας θα γίνει γι΄ αυτούς αυτεπίστροφο βλήμα. Εσείς και στη φυλακή θα ζωγρεύσετε τις ψυχές των δεσμοφυλάκων και των συνδεσμίων σας εις σωτηρίαν.

Εύχομαι σύντομα να λήξει η περιπέτειά σας προς χαράν πάντων ημών.

Σας ασπάζομαι εν αγάπη

+ Ο Φθιώτιδος Νικόλαος

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10768:--q----q&catid=13

***

ΧΑΙΡΕ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΟΥ...

Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΕΦΡΑΙΜ

_________Με ιδιαίτερη χαρά αναδημοσιεύουμε στον ιστότοπό μας ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος κείμενο του αγαπητού μας ιατρού, εκλεκτού φίλου καί τέως Υπουργού κ. Γρηγόρη Σολωμού, το οποίον αναφέρεται στο πρόβλημα του π. Εφραίμ και εξετάζεται από μια άλλη οπτική γωνία. Το αλιεύσαμε από την Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της 1.1.12012

Αίγιον, 30 Ιανουαρίου 2012

_________Στον π. Εφραίμ, που προχθές Σάββατο γιόρταζε τα ονομαστήριά του μέσα στον Κορυδαλλό, μαζί με τις ευχές μας και αντί άλλου δώρου της αγάπης μας, αφιερώνουμε το παρόν σημείωμα. Χρόνια Πολλά, Γέροντα, και γρήγορα Ελεύθερος! Μέχρι της οριστικής καταδίκης του κάθε κατηγορούμενος είναι ΑΘΩΟΣ!   Με την παρουσία σας στον Κορυδαλλό φωτίστε και αγιάστε τους εκεί δεσμίους!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

***********

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ : ΤΟ ΠΑΡΟΝ - 1/1/2012

ΧΑΙΡΕ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΟΥ...

Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΛΩΜΟΥ τ. υφυπουργού

Ειλικρινά απορώ με τη σπουδή που όλοι ρίπτουν τον λίθο του αναθέματος εναντίον του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Με εξαίρεση βέβαια την αγιορείτικη κοινότητα και κάποιες εκατοντάδες φίλων του Αγίου Όρους, που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ για να τον στηρίξουν ψυχολογικά και ηθικά ύστερα από τη γενική διαπόμπευση που του επιφυλάχθηκε.

Όμως δεν μπορώ να μη ρωτήσω και πρώτον τους ταγούς της Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας, τα συνδικαλιστικά όργανα των οποίων ξεσπάθωσαν για να διακηρύξουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την αξιέπαινη αδέκαστη κρίση της, την οποία και δεν αμφισβητώ:

α) Γιατί καθυστερήσατε κοντά τρία χρόνια για να προφυλακίσετε τον Εφραίμ; Μήπως δεν άρεσε σε κάποιους η πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία, κατά την οποία προσκύνησαν 4 εκατομμύρια Ρώσων την «Αγία Ζώνη» και τον δέχθηκε και ο Πούτιν στο Κρεμλίνο;

β) Χωρίς να υπεισέρχομαι στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, απορώ γιατί κάποιοι άλλοι, που διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις, δεν προφυλακίστηκαν (ονόματα δεν αναφέρω, αλλά σ' όλους μας είναι γνωστά) και ο Εφραίμ προφυλακίστηκε; Μήπως γιατί υπήρχε περίπτωση διαφυγής ή κίνδυνος διάπραξης νέου κακουργήματος; Και ήσαν περισσότερον πιθανοί αυτοί οι κίνδυνοι στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου ή στους άλλους που δεν προφυλακίστηκαν;

γ) Για να κάνει ο Εφραίμ την κακουργηματική πράξη της ανταλλαγής κάποιων στρεμμάτων λίμνης με μεγάλης αξίας οικόπεδα του Δημοσίου θα έπρεπε:

Πρώτον, ο συμβολαιογράφος και οι παριστάμενοι κατά τη δικαιοπραξία δικηγόροι να σταματήσουν τη διαδικασία της ανταλλαγής, διότι η λίμνη δεν ανήκε -ως ισχυρίζονται- στη Μονή. Και γιατί οι αξίες των ανταλλασσόμενων αντικειμένων δεν ταυτίζονται και η ανταλλαγή συνιστούσε σκάνδαλο και πράξη διαβλητή.

Το είπαν; Όχι! Τι έκανε λοιπόν η Δικαιοσύνη για τους συντελεστές της δικαιοπραξίας; Απολύτως τίποτα! Συμβολαιογράφος και δικηγόροι είναι ελεύθεροι.

δ) Έγινε έρευνα για να μάθουμε ποιος υπουργός έκανε τον νόμο που έδωσε τη δυνατότητα στον Εφραίμ να προτείνει την ανταλλαγή;

Και ακόμη, προφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής γιατί ζημίωσε το Δημόσιο. Εκείνος που υπέγραφε το συμβόλαιο εκ μέρους του Δημοσίου διώκεται;

Δεύτερον, θέλω να ρωτήσω πόσο ευτυχείς νιώθουν οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Εφραίμ και δεν διώχθησαν αυτοί, με τη συνδρομή συνταγματικής διάταξης που παραγράφει το αδίκημα, εφόσον κατά την πρώτη μετά τις εκλογές σύνοδο της Βουλής δεν παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι παρανομήσαντες υπουργοί. Εδώ φταίει δηλαδή: Ο Κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν παρέπεμψαν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που προώθησαν προς ψήφιση στη Βουλή τον νόμο που επέτρεψε την ανταλλαγή οικοπεδικών εκτάσεων και ο Γ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ που αδιαφόρησαν, αν και γνώριζαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου προ των εκλογών του 2009 και δεν παραπέμφθησαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι παρανομήσαντες υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Γι' αυτό, κανείς από τους υπουργούς της κυβέρνησης και κανένας από τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έπρεπε να βγαίνει στα παράθυρα και να μας μιλάει για ισότητα έναντι του νόμου και «κούτσουρα δαυλιά καμένα» όπως μας έλεγε χθες βράδυ ο κ. Σηφουνάκης. Για ποια ισότητα μας λένε όταν οι πολιτικοί δεν διώκονται; Θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί με τα νομοθετήματά των ασέλγησαν επί της Δημοκρατίας. Και

Τρίτον, θυμάμαι τη στάση της Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν ο Α. Παπανδρέου δεν παρουσιάστηκε ούτε στην ανάκριση ούτε στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση του σκανδάλου Κοσκωτά στο Ειδικό Δικαστήριο. Κανείς δεν τον ενόχλησε. Προχθές όμως έστειλαν Εισαγγελέα για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος για να συλλάβει και προσαγάγει τον ηγούμενο με κουστωδία στις φυλακές.Χαίρε, Δημοκρατία, για την ισοπολιτεία σου!

πηγή: http://www.mkka.blogspot.com/2012/01/blog-post_30.html

***

ΑΡΤΗΣ IΓΝΑΤΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΗΓ. ΕΦΡΑΙΜ:

«ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ»

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος στο agioritikovima.gr για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ

«Είναι πλέον καιρός μετά την εξέλιξη της υπόθεσης να κυριαρχήσει σιωπή και προσευχή για να ενεργήσει ο θεός. Αυτός ο δρόμος πρέπει να αποτελεί ειδικά για εμάς τους κληρικούς και μοναχούς ελεύθερη και ευσυνείδητη πεποίθηση και επιλογή», είπε ο Ιεράρχης μιλώντας στο agioritikovima.gr

Kαι συνέχισε «Εκφράσω την συμπαράσταση στον αγαπητό μου άγιο καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοιπαιδίου γέροντα Εφραίμ. Εύχομαι ο πανάγαθος θεός να του χαρίσει υπομονή, ελπίδα και δύναμη και σύντομα να τελειώσει η δοκιμασία του»

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/component/content/article/271-ekklisia-tis-ellados/4862-arti-gnatio-gia-profulakii-igefraim-i%CE%BFpi-kai-proeuchi-gia-na-energiei-o-theo

***

Επιστολή Επισκόπου Παγκρατίου για τον Ηγούμενο Εφραίμ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Λουκά Παπαδήμο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, απέστειλε ο Ηγούμενος της περίφημης Μονής Μεταμορφώσεως του Βαλαάμ σχετικά με τις περιστάσεις γύρω στη μονή Βατοπαιδίου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Η αδελφότητα της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Βαλαάμ εκφράζει την άκρα της λύπη σχετικά με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας βάσει του οποίου ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Άθω αρχιμανδρίτης Εφραίμ προφυλακίστηκε κατόπιν ανάκρισης στην υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της μονής και του κράτους.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μετά από πολλές επισκέψεις του στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη μονή μας, έγινε για εκατομμύρια ρώσους προσωποποίηση της αρχαίας αθωνικής μοναχικής παράδοσης, παράδειγμα ανιδιοτελούς και θυσιαστικής διακονίας του Θεού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αναγνωρίζοντας μεν το πληρεξούσιο των αρμοδίων οργάνων να εφαρμόζουν τη δικαιοσύνη, γνωρίζοντας δε τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ προσωπικά πάνω από δέκα χρόνια, ανενδοίαστος πιστεύουμε ότι όλες οι ενέργειές του είχαν και έχουν σκοπό την ολόψυχη αφοσίωση στην ευαγγελική αλήθεια, την ανακαίνιση της αρχαίας αθωνικής μονής του Βατοπαιδίου, στην οποία αφιέρωσε πάνω από είκοσι χρόνια της ζωής του και δεν επεδίωξε κανένα προσωπικό ή άλλο ενδιαφέρον, το οποίο θα χαρακτηρίζαμε κερδοσκοπικό.

Απορούμε για το γεγονός ότι ο άνθρωπος ο οποίος για πολλά χρόνια με τόσο θυσιαστικό τρόπο κοπίαζε για τον θεό, το λαό της Εκκλησίας και το καλό της Ελλάδος, προφυλακίζεται πριν το δικαστήριο σαν τον επικίνδυνο εγκληματία.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να δείξουν κατανόηση του γεγονότος ότι ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ –δεμένος με τις μοναχικές του υποσχέσεις αφοσίωσης στη μονή της μετανοίας του, άνθρωπος με αδύνατη υγεία, και το σημαντικότερο, πεπεισμένος στο δίκαιό του- ποτέ δεν θα εγκατέλειπε μόνος του το μοναστήρι του, επομένως δεν υπάρχει καμία ανάγκη να φυλακίζεται ή προφυλακίζεται.

Καλούμε τις δικαστικές αρχές της Ελλάδος να δείξουν σοφία και ευσπλαχνία και να αποφυλακίσουν τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Παγκράτιος, επίσκοπος Τρόϊτσκι,

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Βαλαάμ

με την αδελφότητα

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10733:2012-01-27-01-40-33&catid=13

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel