Ζωηφόρος

Εισήγηση να παραμείνει ελεύθερος ο Γέροντας Εφραίμ,

Εισήγηση να παραμείνει ελεύθερος ο Εφραίμ


Τη μη προφυλάκιση του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο όποιος κατηγορείται για την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών, εισηγήθηκε προς το δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που είχε γνωμοδοτήσει και κατά την απολογία του κατηγορουμένου επέμεινε στην αρχική του κρίση ότι ο Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγύησης 200.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, μετά την απολογία του Εφραίμ ανέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στη φυλακή. Η Εφέτης Ειδική Ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, η οποία χειρίζεται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχε τη γνώμη ότι ο Εφραίμ πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος. Αντίθετα, ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με όρους.

Κατόπιν αυτού, ο εισαγγελέας εισηγούμενος στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο καλείται να άρει τη διαφωνία αυτή επαναδιατύπωσε την αρχική του άποψη.

Πλέον, τον τελευταίο λόγο, έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, όπου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδώσουν σχετικό βούλευμα, αναφορικά με το ζήτημα της προφυλάκισης ή μη του ηγούμενου Εφραίμ. Υπενθυμίζεται, ότι απολογούμενος, ο ηγούμενος είχε κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του και ότι όλες οι ενέργειες για τις ανταλλαγές έγιναν με νόμιμο τρόπο.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/97929/eisigisi-na-parameinei-eleytheros-o-efraim

***

Εισαγγελική πρόταση για Εφραίμ

Nα μην κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο ηγούμενος Εφραίμ, αλλά να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας εφετών κ. Μαντζούνης.

Η εισήγηση του εισαγγελέα έρχεται μετά τη διαφωνία που είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την απολογία Εφραίμ την περασμένη εβδομάδα για το σκάνδαλο των "ιερών ανταλλαγών" της Μονής Βατοπεδίου.

Τότε, η εφέτης ειδική ανακρίτρια είχε την άποψη ότι ο ηγούμενος θα πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ ο εισαγγελέας έκρινε ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Τη διαφωνία τελικά θα άρει το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, τις επόμενες μέρες, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=330085

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel