Ζωηφόρος

Οι συκοφαντίες των Οικουμενιστών, του Παναγιώτη Τελεβάντου,

Οι συκοφαντίες των Οικουμενιστών

του Παναγιώτη Τελεβάντου

Θεολόγου-Φιλολόγου

Χαίρομαι ειλικρινά επειδή οι Οικουμενιστές μας συκοφαντούν. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι βαδίζουμε την οδό του Κυρίου. Αν είχαν ουσιαστικά επιχειρήματα εναντίον μας θα τα χρησιμοποιούσαν. Δεν έχουν και γι’ αυτό καταφεύγουν στη συκοφαντία.

ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Λέγει ο κ. Ανδριόπουλος ότι τον «δικαίωσα» με άρθρο μου που είχε την ευγένεια να φιλοξενήσει η ιστοσελίδα «Θρησκευτικά». Αλλά δεν λέγει σε τι συμφώνησα μαζί του. Ισχυρίζεται ΔΗΘΕΝ ότι οι παραδοσιακοί πιστοί είναι εναντίον των διαλόγων........

Ουδέν τούτου αναληθέστερον. Η υποχρέωσή μας να διαλεγόμεθα με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους είναι επιβεβλημένον καθήκον των Ορθόδοξων Χριστιανών επειδή οφείλουμε «απολογίαν παντί τω αιτούντι».

«ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ»

Συκοφαντούμεθα ότι δεν θέλουμε το διάλογο ενώ το μόνον που είπαμε (και στεντορεία τη φωνή επαναμβάνουμε), είναι ότι οι διάλογοι είναι απολύτως θεμιτοί (καλύτερα επιβεβλημένοι) αρκεί να διεξάγονται μέσα στα ορθόδοξα κανονικά και δογματικά πλαίσια. Όταν αυτό συμβαίνει τότε οι Ορθόδοξοι εκπρόσωποι ομολογούν Χριστόν και είναι άξιοι κάθε επαίνου. Εκείνο που απορρίπτουμε κατηγορηματικά είναι οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους επειδή αντιβαίνουν προς το γράμμα και το πνεύμα των ιερών κανόνων, αμβλύνουν το ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών και προάγουν το λεγόμενο «λαϊκό οικουμενισμό».

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

Όσο για τη συμφωνία μου με τον κ. Ανδριόπουλο περιορίζεται αποκλειστικά σε δύο μόνο τομείς: Ότι όντως είμαι ένας άγνωστος και ασήμαντος άνθρωπος. Τον συγχαίρω για την ευθυκρισία του (στο συγκεκριμμένο θέμα). Καλά κάνει και δεν επιθυμεί να με γνωρίσει επειδή δεν με διακρίνει κάτι για το οποίο αξίζει κάποιος να με γνωρίσει. Συμφωνώ επίσης μαζί του σε ένα άλλο σημείο: Ότι, δυστυχώς, οι Ρώσοι είναι εξίσου οικουμενιστές με τους Φαναριώτες.

ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

Από εκεί και πέρα καμιά «δικαίωση» του κ. Ανδριόπουλου δεν έκανα. Το αντίθετο. Τον χαρακτήρισα ορκισμένο οικουμενιστή με ελαστική ορθόδοξη συνείδηση ο οποίος με προπέτασμα την ανάγκη διαλόγου της Εκκλησίας με τον κόσμο επιδιώκει, όπως και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές, να ανταλλάξει τα “πρωτοτόκια” της Ορθοδοξίας “αντί πινακίου φακής”. Επιδιώκει, δηλαδή, μια ένωση ουνιτικής χροιάς με τους Παπικούς σε πρώτη φάση, με τους Προτεστάντες σε δεύτερη φάση και με τις άλλες θρησκείες στο τελικό στάδιο. Αυτό το πνεύμα του συγκρητισμού απορρίπτουμε επειδή αρνείται τη μοναδικότητα της αλήθειας που εκπροσωπεί η Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ΜΟΝΗ αληθινή Εκκλησία όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/blog-post_12.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel