Ζωηφόρος

Σχόλιο στις δηλώσεις Κύπρου Χρυσοστόμου,

Σχόλιο στις δηλώσεις Κύπρου

Χρυσοστόμου

Ένωσις "Κοσμάς Φλαμιάτος"

ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΩΣΗ

«ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ»

Λευκωσία 18 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς Εκκλησιαστικούς Συντάκτες

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα Κυριακή (18.10.09) στο ναό της Λευκωσίας Παναγία Φανερωμένη, στον οποίο τέλεσε την Θ. Λειτουργία το Ορθόδοξο τμήμα της Μικτής Επιτροπής για τον θεολογικό διάλογο. Παρόντες και συμπροσευχόμενοι τα μέλη της παπικής αντιπροσωπείας..........

Στο χαιρετισμό του αυτό ο κ. Χρυσόστομος (εκτός από την ήδη από χθες εκτοξευθείσα απειλή, περί ακοινωνησίας των μοναχών που ήσαν παρόντες στη ειρηνική διαμαρτυρία-ομολογία, και χωρίς να ρωτήσει την αιτία και να συγκροτήσει Σύνοδο –γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ιός της παπικής νοοτροπίας έχει προσβάλει τους ορθόδοξους Ιεράρχες) κατήγγειλε τους ιερείς, μοναχούς, και τους υπόλοιπους πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν χθες, κατά την έναρξη του Διαλόγου. Είπε λοιπόν, ότι έχουν «εωσφορικό εγωϊσμό» και ότι θέτουν την γνώμη τους πάνω από τη γνώμη της Εκκλησίας».

Αλήθεια! Ποιος θέτει την γνώμη του πάνω από τη γνώμη της Εκκλησίας και των Συνόδων της; Εκείνος που δεν λέγει τίποτα δικό του, αλλά υπενθυμίζει και ζητεί την πιστή εφαρμογή των Ιερών Κανόνων, ή εκείνος που τους παραβαίνει;

Σε άλλο σημείο, θυμίζει το ίδιο κείμενο-καραμέλα που πιπιλίζουν οι Οικουμενιστές του αγίου Μάρκου Ευγενικού, με το οποίο καταφάσκει τον διάλογο με τους τότε Λατίνους. Αποκρύπτει, όμως, ο Αρχιεπίσκοπος –και αυτό αποτελεί διαστροφή της αλήθειας- ότι ο άγ. Μάρκος, όταν είδε την αδιαλλαξία των Παπικών, την εμμονή τους στις πλάνες και την αμετανοησία τους, είπε πως πρέπει να αποφεύγουμε τους παπικούς, όπως αποφεύγει κανείς τα φίδια. Ο ίδιος μάλιστα απέφευγε όχι μόνο τους Παπικούς, αλλά και όσους συνέχισαν να συνομιλούν με τους Παπικούς, τους τότε δηλ. οικουμενιστές. Είπε, μάλιστα, ο άγ. Μάρκος και τη γνωστή φράση: «τους φιλοπαπικούς (οικουμενιστές σήμερα), δεν θέλω νάρθουν ούτε στην κηδεία μου, ούτε στα μνημόσυνά μου».

Αυτά, Μακαριώτατε, είπε, ο Άγ. Μάρκος, γιατί είχε αγιότητα και κατάλαβε τα δόλια παπικά σχέδια, όχι μετά από συζητήσεις δεκαετιών (όπως κάνετε εσείς), αλλά μετά από συζήτηση μερικών εβδομάδων.

Για την Φιλορθόδοξη Ένωση «Κοσμάς Φλαμιάτος»

Ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

Ο Γραμματέας Παναγιώτης Σημάτης

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel