Ζωηφόρος

Πιπιλή περί στάσεων…

 Πιπιλή: Έξω οι Άγιοι από τις στάσεις

Να αφαιρεθούν τα.... ονόματα Αγίων και εκκλησιών από τις στάσεις των τρόλεϊ, του Τραμ και του Μετρό ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε γιατί, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο».

«Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μια από τις στάσεις ή ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση "Μέγαρο Μουσικής" και το "Μαρία Κάλλας"», διερωτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε.

Πηγή: Βηματοδοτης

***

Το μετρό της κυρίας Πιπιλή

Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να μας πει η κυρία Πιπιλή που μπερδεύεται με τα ονόματα των αγίων στις στάσεις, αλλά δυσκολεύομαι.

Θέλω να πιστεύω ότι η κυρία Πιπιλή ως μέλος της Ελληνικής βουλής θα έχει βρεθεί στο Στρασβούργο και προφανώς θα έχει μπερδευτεί με τις εκεί στάσεις των αγίων: Saint Christophe, Saint Florent, Sainte Aurélie, Sainte Hélène, Sainte Marguerite, Saint Galle, Saint Thomas, Saint Nicolas, Saint Guillaume… μεγάλη λίστα, μεγάλο μπέρδεμα.

Σου λέει κάτσε να κάνω κάτι για να βοηθήσω τον τόπο μου να μην καταλήξει όπως το Στρασβούργο που φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Κυρία Πιπιλή εμείς να δείτε πως έχουμε μπερδευτεί…

Μήπως θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά να κατεβείτε στην επόμενη στάση και να περιμένετε άλλης γραμμής Μετρό;

* O Αρχιμ. Πέτρος Μποζίνης, είναι Φυσικός – θεολόγος και υπ.δρ. Πανεπ. του Στρασβούργου

Πηγή: http://olympia.gr/2012/11/17/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%ae/

***

Εορτολόγιον : Αγίας Φωτεινής της Σταθμαρχίνας

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Νοεμβρίου 17, 2012

Η αγωνιζομένη παντοιοτρόπως να ευρεθεί, έστω και δι΄ ολίγον  εις την επικαιρότητα,  κυρία Φωτεινή Πιπιλή,  λαμβανομένου υπ΄ όψιν  ότι  (πνευματική) πενία  τέχνας απεργάζεται, απεφάσισε να προτείνει την μετονομασία των σταθμών του μετρό  οι οποίοι φέρουν ονόματα Αγίων.Προκειμένου δε να αιτιολογήσει την λαμπρή ιδέα της  επεκαλέσθη το ακόλουθο επιχείρημα : «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο».

Αφού λοιπόν η κυρία Φωτεινή επικαλείται τους Αγίους  για να δικαιολογηθεί,  θα επικαλεσθώ και εγώ μία ρήση από τις Άγιες Γραφές και θα της υπενθυμίσω ότι :  Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…  Ίσως μάλιστα αυτή να είναι η εξήγηση του μπερδέματος της Εθνομητρός Πιπιλή  και όχι η ονομασία των σταθμών του μετρό.

Πάντως δεν  μου είναι δύσκολο να φανταστώ τι μπέρδεμα και για να ακριβολογήσω τι τρικυμία στο κρανίο της κυρίας Φωτεινής θα επικρατήσει αν υποθέσουμε ότι εισακουσθεί η πρότασή της και μετονομασθούν οι σταθμοί του μετρό. Με την προοδευτική και δημοκρατική υστερία που κατέχει αρκετούς υπευθύνους, οι μισοί σταθμοί θα ονομάζονται «Ηρώων Πολυτεχνείου» και οι άλλοι μισοί «Αλέκος Παναγούλης». Και τότε κυρία Φωτεινή μας,  καλά ξεμπερδέματα…

 ΑΣΧΕΤΟ : Αν δεν κάνω λάθος μας είχαν πεί ότι στις 16 Νοεμβρίου  θα τελείωναν τα χρήματα του Κράτους και θα πτωχεύαμε. Ευτυχώς  όμως χάρη στην Θεία Πρόνοια  και με την βοήθεια των Αγίων του μετρό και της κυρίας Φωτεινής την γλυτώσαμε και πάλι…

Α.Α.

Πηγή: http://filotimia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1942.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel