Ζωηφόρος

Όλες οι ειδήσεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επιμένουν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Στο «ψυγείο» βάζει το Μαξίμου το αντιρατσιστικό, τριγμοί στην κυβέρνηση

 

«Καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα» δήλωσε ο Φ. Κουβέλης  

Κραδασμούς στην τρικομματική κυβέρνηση προκαλεί η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει στο ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατήρτισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε χθες, Τρίτη, στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ), η οποία αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την προσέγγιση των όρων γενοκτονία, μίσος κ.ά. που αναφέρονται σε αυτό. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη να προωθήσει το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος, ο οποίος αναφέρει ότι χθες, Τρίτη συνεδρίασε η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης.

Παράλληλα σημειώνεται ότι η ΚΕΝΕ, όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.-

Σύμφωνα με τα Νέα, πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο διαμηνύουν ότι το νομοσχέδιο δεν εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στις διατάξεις του. Όπως λένε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «αντί να στριμώξει τη Χρυσή Αυγή, να τη μετατρέψει σε τιμητή».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το ζήτημα θα τεθεί στην προσεχή σύσκεψη των τριών αρχηγών, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθήσουν να ζητούν την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου.

Ο Φώτης Κουβέλης, από την πλευρά του, κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να αναθεωρήσει τη θέση του, δηλώνοντας ότι «καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο είπε: «Ακούω ότι ένας κύριος Μπαλτάκος έχει διαφωνίες με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Μου είναι παντελώς αδιάφορο».

Την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου ζήτησε εκ νέου με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι δεν θα υποχωρήσει «σε αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231249516

***

Μπαλτάκος: Δεν εγκρίθηκε το αντιρατσιστικό-Ψευδείς οι διαρροές Ρουπακιώτη

Διαψεύδει δημοσιεύματα με διαρροές Ρουπακιωτη σύμφωνα με τα οποία η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ενέκρινε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διελκυστίνδα στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία...

η ΚΕΝΕ ενέκρινε το σχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, λειτουργώντας προφανώς σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να υπογραμμίσει ότι οι νομικοί που εξέτασαν το σχέδιο, όχι μόνο δεν έδωσαν το ΟΚ αλλά έχουν επιφυλαχθεί να γνωμοδοτήσουν ακόμη και επί της αναγκαιότητας ψήφισής του.

Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει:

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα Τύπου ως προς την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Η ΚΕΝΕ συνεδρίασε χθες σε αρχική συνεδρίαση και εξέτασε το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

2. Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του.

3. Η ΚΕΝΕ, όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Πηγή:  http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5779.html

***

ΝΔ: Η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό νόμο από το 1979

Από τη ΝΔ επιβεβαιώθηκε ότι στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Όπως τόνισαν από την ΝΔ, στη σύσκεψη εξετάσθηκε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και έγινε σύγκριση του νόμου 927/79 για να δουν τι κενά υπάρχουν σε σύγκριση με τον νέο νόμο Ρουπακιώτη.

Παράλληλα μελετήθηκε, η ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με το πόσο είναι δεσμευτική για τη χώρα μας η δημιουργία ενός νέου νόμου.

Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.

Σε σχέση με την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, από τη ΝΔ σημειώνεται ότι περιμένουν την επεξεργασία και την τελική γνωμοδότησή της, καθώς υπάρχουν σωρεία διατάξεων, που χρήζουν νομικών αποσαφηνίσεων, κυρίως πάνω σε όρους, που επισείουν ποινικές κυρώσεις.

Η ΝΔ επιτίθεται, εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με τη χθεσινή ανακοίνωσή του αποκαλύπτεται ότι θέλει ένα νομοσχέδιο που να αφορά μόνο μετανάστες.

«Η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μόνο στα δικαιώματα των μεταναστών. Τελεία», τόνισαν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ.

Στη σύσκεψη της ΝΔ τη Δευτέρα συμμετείχαν: Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λάζαρος Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Αναστάσιος Νεράντζης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=34125&title=%25CE%25A3%25CF%258D%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25B5%25CF%2588%25CE%25B7%2520%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%2520%25CE%259D%25CE%2594%2520%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1%2520%25CF%2584%25CE%25BF%2520%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B9%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%2520%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%2587%25CE%25AD%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF

***

Μπλοκάρει το Μαξίμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Κραδασμούς στην τρικομματική κυβέρνηση προκαλεί η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει στο ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο φέρεται να αντιμετωπίστηκε ως «νομοπαρασκευαστικά άρτιο» από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ), η οποία ωστόσο αναμένεται να...

ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την προσέγγιση των όρων γενοκτονία, μίσος κ.άλ. που αναφέρονται σε αυτό. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη να προωθήσει το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο διαμηνύουν ότι το νομοσχέδιο δεν εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στις διατάξεις του. Όπως λένε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «αντί να στριμώξει τη Χρυσή Αυγή, να τη μετατρέψει σε τιμητή». 

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το ζήτημα θα τεθεί στην προσεχή σύσκεψη των τριών αρχηγών, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθήσουν να ζητούν την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου.

Ο Φώτης Κουβέλης, από την πλευρά του, κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να αναθεωρήσει τη θέση του, δηλώνοντας ότι «καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα».

Την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου ζήτησε εκ νέου με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι δεν θα υποχωρήσει «σε αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων».

Πηγή:Voria

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4336.html

***

«Να αφήσει τα τερτίπια»

Νέες βολές ΔΗΜΑΡ κατά Μπαλτάκου για τον αντιρατσιστικό νόμο

«Να αφήσει η ΝΔ τα διαδικαστικά τερτίπια και να συμφωνήσει στην προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή» σχολίασαν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όταν πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκου, περί αναγκαιότητας διευκρινίσεων για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχέδιου.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η προώθηση και ψήφιση στη Βουλή έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και προσθέτουν: «Να έρθει στη Βουλή και όποιος θέλει, ας το ψηφίσει».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο είπε: «Ακούω ότι ένας κύριος Μπαλτάκος έχει διαφωνίες με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Μου είναι παντελώς αδιάφορο».

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο συζητήθηκε την Τρίτη στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης. Ενώ οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η επιτροπή βρήκε το νομοσχέδιο «άρτιο», σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι «έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του».

Η δήλωση αυτή δυναμίτισε εκ νέου το κλίμα εντός της κυβέρνησης με τα βέλη της ΔΗΜΑΡ να στρέφονται κατά το κ. Μπαλτάκου.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει δεύτερες σκέψεις για την κατάθεση του νομοσχεδίου καθώς, όπως λένε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «αντί να στριμώξει τη Χρυσή Αυγή, να τη μετατρέψει σε τιμητή».

Οι ίδιες ηγές εκτιμούν ότι το ζήτημα θα τεθεί στην προσεχή σύσκεψη των τριών αρχηγών, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθήσουν να ζητούν την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου.

Σε αυτό το μήκος κύμματος κινείται και η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚα Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανέφερε ότι «η κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνιστά διεθνή υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας και στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας του δημοκρατικού κράτους δικαίου. [...] Η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου αδικεί την κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οποιοδήποτε επιμέρους ζήτημα πρέπει να αντιμετωπισθεί τάχιστα από τους ίδιους τους τρεις αρχηγούς».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231249615

***

Γεννηματά: Να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Στη Βουλή θα κριθεί η πολιτική βούληση όλων τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ζητώντας να έρθει το το νομοσχέδιο κατά της βίας και του ρατσισμού στη Βουλή

«Επικοινωνιακά τεχνάσματα» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τη διαμάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το νομοσχέδιο κατά της βίας και του ρατσισμού.

Τονίζει, παράλληλα, ότι «αν πραγματικά εννοούμε ότι θέλουμε να παταχθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην πολιτική και στη καθημερινή ζωή, θα πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου να προχωρήσουμε στην ψήφισή του».

Σε σημερινή δήλωσή της, η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «Όλη αυτή η δήθεν διαμάχη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φέρει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο ένας το καταψήφισε και ο άλλος δεν το στήριξε, δείχνουν ότι πολύ απλά ο καυγάς γίνεται για το …πάπλωμα».

Εκτιμά πως «δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς δεν μπορούν να ξεφύγουν από τους υπερσυντηρητικούς κύκλους που δρουν στο εσωτερικό της και ο ΣΥΡΙΖΑ από τις μικροκομματικές τακτικές. Το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα», σημειώνει.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «το σχέδιο νόμου κατά της βίας και του ρατσισμού, αποτελεί ζήτημα αρχής για τη Δημοκρατία μας» και τονίζει: «Αν πραγματικά εννοούμε ότι θέλουμε να παταχθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην πολιτική και στη καθημερινή ζωή, θα πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου να προχωρήσουμε στην ψήφισή του».

«Φέρτε το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Εκεί θα κριθεί η πολιτική βούληση όλων» καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/politiki/gennhmata_na_erthei_sth_voylh_to_antiratsistiko_nomosxedio.2263871.html

***

Βαριές καταγγελίες

ΣΥΡΙΖΑ για αντιρατσιστικό νόμο: Η ΝΔ κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή

Βαρύτατες καταγγελίες διατυπώνει σε βάρος της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πάγωμα του αντιρατσιστικού νόμου. «Η ΝΔ, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, παγώνει το νομοσχέδιο επειδή θέλει επί της ουσίας να αλλοιώσει το περιεχόμενό του, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στη Χρυσή Αυγή», αναφέρει σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου απαντά και στο ΠΑΣΟΚ, που νωρίτερα είχε καταφερθεί κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαμάχη γύρω από το νομοσχέδιο. «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες, καθώς αυτές βρίσκονται ξεκάθαρα εντός της κυβέρνησης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θεωρεί «απαραίτητη και επιβεβλημένη τη θέσπιση και εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάζει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων εις βάρος των μεταναστών όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». Τονίζει επίσης ότι «η απάντηση στη ρατσιστική βία, πέραν του νομοθετικού πλαισίου, πρέπει να συνοδεύεται από την καταπολέμηση των γενεσιουργών, κοινωνικών και οικονομικών αιτιών».

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=280362

***

"Δεν χρειάζεται το αντιρατσιστικό"

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Real Fm το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη Χρυσή Αυγή, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «δεν χρειάζεται», ανέφερε ότι «έχουμε παρά πολύ σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούμε».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε: «Αυτό το νομοσχέδιο κατά 95% είχε έρθει για συζήτηση στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2011. Είχα εξηγήσει τότε, ότι το νομοσχέδιο πέραν τον αορίστων εννοιών, δεν είχε συγκεκριμένο νόημα γιατί η προσαρμογή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο είχε επέλθει ήδη από το 2008. Είχαμε πει τότε, ότι η νομοθεσία είναι επαρκής», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούμε. Δεν χρειάζεται το νομοσχέδιο αυτό. Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε ισχύει το άρθρο 79 που είναι επιβαρυντική περίπτωση η ρατσιστική βία». 

Τέλος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Αν το κάνουμε ιδιώνυμο και είναι 1-2 μήνες παραπάνω θα κάνει διαφορά; Η θα το χρησιμοποιήσει αυτό η Χρυσή Αυγή και θα παριστάνουν και τους ήρωες; Ο κόσμος έχει ήδη καταλάβει με ποιους έχει να κάνει. Ακόμα και από τις προχθεσινές σκηνές στη βουλή, είναι εύκολο να καταλάβει».

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C

***

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΕ

"Δεν υπάρχει νομική αναγκαιότητα του ν/σ"

Την δική της ερμηνεία για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δίνει η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης επιχειρώντας να αντικρούσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «πράσινο φως» από την ΚΕΝΕ για το σχέδιο νόμου.

Αναλυτικά, ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Τακης Μπαλτάκος επισημαίνει ότι:

1.   Η ΚΕΝΕ συνεδρίασε χθες σε αρχική συνεδρίαση και εξέτασε το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης

2.   Εγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχής ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τα επιμέρους διατάξεις του

3.   Η ΚΕΝΕ όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση του σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου

Το σημαντικότερο από όλα αυτά που αναφέρει η ΚΕΝΕ δεν είναι ότι ζητά διευκρινήσεις, απδεικνύοντας το ασαφές του ν/σ (με το οποίο θα φιμώσουν όποιον δε γουστάρουν), αλλά το ότι αμφισβητεί την ίδια την αναγκαιότητα του ν/σ αυτού καθότι θεωρεί το υπάρχον νομικό πλαισιο υπεραρκετό.

Δεν το θεωρούν όμως έτσι τα νεοταξίτικα διεθνή κέντρα εξουσίας, τα οποία θέλουν να επιβάλουν την Παγκόσμια Χούντα που ονειρεύονται, σύντομα και επίσημα, αλλά το κυριότερο αθόρυβα.Και όταν κάποιος μιλάει, κάνει θόρυβό, και όλο και κάποιος από το Matrix θα ξυπνήσει, και αυτό δεν το θέλουν.

Επιτρέπουν μόνο τη δική τους φωνή μέσα από τα κατεστημένα και ανήκοντα σε αυτούς ΜΜΕ.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%83

***

Βγήκε η Αλ Σάλεχ να υπερασπιστεί το "ρατσιστικο" νομοσχέδιο...  

ε, έφαγε στα αυτιά απ' τον Αδωνι και εξαφανίστηκε

Η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον αντιρατσιστικό νόμο συνεχίστηκε στο twitter με τον γαλάζιο βουλευτή Αδωνι Γεωργιάδη να απαντά στις ιντερνετικές επιθέσεις της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ.

Η κ.Αλ Σάλεχ έγραψε...

«εσύ και ο ΜΒ -Μάκης Βορίδης- θα έπρεπε να ήσασταν οι πρώτοι υποστηριχτές του Ν/Σ», ενώ συνέχισε πως «στη ΝΔ επικρατεί η πολίτικη Φαήλου. Είναι η ΝΔ του Σαμαρά. Την οποία προσπαθούμε να συγκρατήσουμε».

Έγραψε μάλιστα «αν θέλει ο Σαμάρας να κρατήσει την κυβέρνηση θα πρέπει να μετακινηθεί λίγο από τα ακρο/δεξια».

Σε όλα αυτά τα τουιταρισματα απάντησε άμεσα και στον ίδιο τόνο ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Καταρχήν στην αναφορά για ακροδεξιά ο γαλάζιος βουλευτής έγραψε «ανησυχίες πολλών πολιτών. Αν δεν τους αντιπροσωπεύσουμε εμείς ετοιμάσου να δεις την ΧΑ στο 25%. Ο Σαμαράς και η ΝΔ είναι Κεντροδεξιά και όχι Ακροδεξιά». 

Αναφρόμενος στα όσα είπε η Αφροφίτη Αλ Σάλεχ για τον ίδιο και τον κ.Βορίδη, έγραψε «Δεν βγάζουμε άκρη καταλαβαίνετε πώς αν ψάξουμε 30 χρόνια πίσω τί έλεγε ο καθένας μας, χαμός θα γινόταν. Άρα άδικο για τον ΜΒ δεν νομίζετε;».

Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί και με αφορμή το άρθρο του Στάθη στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε «Με τον νόμο αυτό ο κ. Ρουπακιώτης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου κι έχουν κάθε δίκιο οι κριτικές που ακούγονται εκ δεξιών, απ' τη Ν.Δ., και εξ αριστερών, απ' το ΚΚΕ. Και απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω, όταν ξυπνήσει. Διότι βγάζει μόνος του με τα χέρια του τα μάτια του», ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στην Αφροδίτη Αλ Σάλεχ «Ο Στάθης είναι συνεργάτης του Φαήλου; Στον Στάθη τί απαντάτε; Ότι είναι Ακροδεξιός;».

iefimerida.gr

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1059.html

***

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στις καλένδες το αντιρατσιστικό

Στις καλένδες το αντιρατσιστικό. Νέες τριβές για το αντιρατσιστικό - ΝΔ: Η Ελλάδα έχει νομικό πλαίσιο από το '79

Στην αντεπίθεση «περνά» η ΝΔ σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προχώρησε στις αλλαγές που του ζητήθηκαν από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Αλλωστε, όπως επεσήμαιναν τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού, δεν υπάρχει κανένα κενό καθώς η χώρα διαθέτει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο, ικανό να αντιμετωπίσει ρατσιστικά φαινόμενα, και υπενθύμιζαν συγκεκριμένες διατάξεις στον ποινικό κώδικα, αλλά και τον νόμο 927 του 1979 που έχει θεσπίσει ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής.

Σε ό,τι άφορα την ουσία του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, που από χθες βρίσκεται προς εξεργασία στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, οι ισχυρές επιφυλάξεις στελεχών της ΝΔ παραμένουν και όπως τόνιζαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, η αντίδραση έτσι όπως διατυπώθηκε από τον γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκο, εκφράζει πλήρως τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Χθες το κυβερνών κόμμα προχώρησε ένα βήμα περισσότερο, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα στηρίζει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, ενώ πριν από 18 μήνες κατακεραύνωνε στη Βουλή τον τότε υπ. Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος προωθούσε νομοσχέδιο που αποτελεί τη βάση για το κείμενο που εισήγαγε ο κ. Ρουπακιώτης.

Τότε, σύμφωνα με τα πρακτικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφόδρα αντίθετος ως προς τη θεσμοθέτηση ενός αντιρατσιστικού νόμου τέτοιας μορφής και τέτοιου περιεχομένου.

Ο ειδικός αγορητής του κόμματος Βασ. Μουλόπουλος έθετε θέμα «περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης και της διακίνησης ιδεών», ενώ έκανε παρατηρήσεις που εν πολλοίς ταυτίζονται με τα όσα λέγουν σήμερα οι πολέμιοι της πρωτοβουλίας του νυν υπουργού.

«Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε, εάν θέλετε να τραβήξουμε στα άκρα και αυτό το νομοσχέδιο, τον μαρξισμό ως μια παρότρυνση και ως μια ώθηση και πρόκληση για ανεξέλεγκτη βία μια και ο Μαρξ έχει μιλήσει για ταξικό μίσος», έλεγε τότε, πριν από ενάμιση χρόνο, ο κ. Βασ. Μουλόπουλος, εκφράζοντας στη Βουλή, όχι την προσωπική του άποψη βέβαια, αλλά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου απέδωσε τη διαφορετική στάση που είχε τον Δεκέμβριο του '11 σε σχέση με το «σήμερα», στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και στην ένταση των ρατσιστικών φαινομένων.

Πέραν της αντιπαράθεσης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τις επιφυλάξεις των κυβερνητικών του εταίρων που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στη σύσκεψη που θα έχουν την προσεχή εβδομάδα οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης και ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα πείσει τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές διορθώσεις στο κείμενο Ρουπακιώτη.

Η Ιπποκράτους επιμένει, πάντως, ότι το νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί και εκεί να γίνουν οι όποιες αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από τον ουσιαστικό κοινοβουλευτικό διάλογο και τη δημόσια διαβούλευση. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος επιστρέφει την Παρασκευή και θα επιδιώξει να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για το όλο θέμα.

Ο κ. Φ. Κουβέλης, από την πλευρά του, σε δηλώσεις του χθες ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρξει αντιρατσιστικό νομοθέτημα και καμία πολιτική διελκυστίνδα δεν δικαιολογείται πάνω σε ένα τέτοιο θέμα».

Στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, πάντως, διατυπώθηκε χθες και μια διαφορετική άποψη από τον κ. Γ. Πανούση, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των αλλαγών.

«Προπομπό για κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους πιο συνεπείς αντίπαλους της φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι ενσωματώνει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τη συζήτηση που διεξάγεται χωρίς καν να έχει δοθεί στη δημοσιότητα και υποστηρίζει πως η όλη συζήτηση «δεν είναι καθόλου αθώα».

Γιάννης Σαραντάκος

ethnos,22/05/2013

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63831506

***

Νέες τριβές για το αντιρατσιστικό - ΝΔ: Η Ελλάδα έχει νομικό πλαίσιο από το '79

Η Ελλάδα έχει νομικό πλαίσιο για το ρατσισμό από το 1979 και η ευρωπαϊκή οδηγία για το θέμα αυτό δεν είναι δεσμευτική, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ που δεν είχαν αντίστοιχη νομοθεσία, εκτιμά η ΝΔ, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από τους κυβερνητικούς εταίρους αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.

Οπως επιβεβαιώθηκε από τη ΝΔ, την προηγούμενη Δευτέρα έγινε σύσκεψη στο γραφείο του γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Οπως τόνισαν από την ΝΔ, στη σύσκεψη εξετάσθηκε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και έγινε σύγκριση του νόμου 927/79 για να δουν τι κενά υπάρχουν σε σύγκριση με τον νέο νόμο Ρουπακιώτη.

Παράλληλα μελετήθηκε, η ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με το πόσο είναι δεσμευτική για τη χώρα μας η δημιουργία ενός νέου νόμου.

Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.

Σε σχέση με την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, από τη ΝΔ σημειώνεται ότι περιμένουν την επεξεργασία και την τελική γνωμοδότησή της, καθώς υπάρχουν σωρεία διατάξεων, που χρήζουν νομικών αποσαφηνίσεων, κυρίως πάνω σε όρους, που επισείουν ποινικές κυρώσεις.

Αυτό άλλωστε επισήμανε σε ανακοίνωσή του σήμερα και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής δεν βρήκε συνταγματικά κωλύματα στις διατάξεις, αλλά έκανε παρατηρήσεις και ζήτησε διευκρινήσεις ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Η ΝΔ επιτίθεται, εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με τη χθεσινή ανακοίνωσή του αποκαλύπτεται ότι θέλει ένα νομοσχέδιο που να αφορά μόνο μετανάστες.

«Η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μόνο στα δικαιώματα των μεταναστών. Τελεία», τόνισαν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ.

Στη σύσκεψη της ΝΔ τη Δευτέρα συμμετείχαν: Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λάζαρος Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Αναστάσιος Νεράντζης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πιέζουν για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νόμου

Από την πλευρά τους, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στη θέση τους ότι το νομοσχέδιο του κ.Ρουπακιώτη πρέπει να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί από τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου», ή εν πάση περιπτώσει από «όσους βουλευτές το θέλουν» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «η κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνιστά διεθνή υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας και στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας του δημοκρατικού κράτους δικαίου».

Μάλιστα άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα μή κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου, τόνισε ότι η δημόσια συζήτηση που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες αδικεί την κυβέρνηση των τριών κομμάτων και εκτιμά ότι επιμέρους ζητήματα που μπορεί να προκύψουν, μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους ίδιους τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

ethnos 22/05/2013

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63831921

***

Ο Μητροπολίτης Σύρου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ανακοίνωση σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "η ποιμαίνουσα Εκκλησία αγρυπνεί".

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Σύρου

Εξ αφορμής της ανησυχίας, που καταθέτετε στο ωμοφόριό μας αυτές τις ημέρες, σχετικά  με τα όσα λέγονται και γράφονται για το νομοσχέδιο «Περί Εχθροπάθειας» (αντιρατσιστικό) σας επισημαίνουμε τα εξής:

Καθώς η Πατρίδα μας διέρχεται μια δύσκολη κατάσταση, εμφανίζονται και επεκτείνονται και διάφορα αντικοινωνικά φανόμενα, μεταξυ των οποίων και φαινόμενα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, η συνετή και προσεκτική αντιμετώπιση των οποίων από την πολιτεία αποτελεί ουσιαστικά πράξη αυτοσυντήρησης και επιβίωσης της κοινωνικής ειρήνης και της Δημοκρατίας.

Και είναι προς τιμή της Ελληνικής Κυβερνήσεως το γεγονός ότι, παράλληλα με την αντιμετώπιση των φλεγόντων οικονομικών προβλημάτων, φέρεται να συζητά και να προτίθεται να θέσει σε διαβούλευση το λεγόμενο νόμο «Περί Εχθροπάθειας» (αντιρατσιστικό), τα αρθρα του οποίου, αν και δεν είναι επακριβώς γνωστά,  προκαλούν αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, διατυπώνονται φόβοι ότι, μέσω των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι πιθανόν να επιχειρηθεί η φίμωση και η ποινικοποίηση του λόγου της αληθείας, που ορθοτομεί η Εκκλησία.

Είναι βέβαιο, όμως, ότι τέτοιες προθέσεις δεν χαρακτηρίζουν τα μέλη της Κυβέρνησης, πολλά εκ των οποίων αναγνωρίζουν και δημοσίως τη μεγάλη συνεισφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία.

Επειδή, λοιπόν, δεν γνωρίζουμε ακόμη το ακριβές περιεχόμενο του προς συζήτηση νόμου, ενώ, αντίθετα, γνωρίζουμε την ευαισθησία της Πολιτείας σε θέματα, που αφορούν και την Εκκλησία, είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι, που θα εισηγηθούν το νομοσχέδιο, και εκείνοι, που θα κληθούν να το ψηφίσουν, δεν θα επιτρέψουν την ποινικοποίηση του λόγου της Εκκλησίας, που είναι  μεν πεπαρησιασμένος προς κάθε αίρεση και αμαρτία, αλλά πάντα αγαπητικός και ιαματικός προς κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, προς τον οποίο σήμερα προσφέρει αφθονοπάροχα και με όλη της τη δύναμη ηθική και υλική συμπαράσταση.

Να είστε βέβαιοι ότι, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, η ποιμαίνουσα Εκκλησία αγρυπνεί.

Ως Επίσκοπος και Πατέρας σας, σας διαβεβαιώ ότι εάν επαληθευθούν οι φόβοι, όσων σήμερα διαμαρτύρονται, θα δώσουμε με κάθε σθένος τη μαρτυρία μας για το δίκαιο της Εκκλησίας μας.               

† Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Ερμούπολη, 22 Μαῒου 2013

Πηγή: http://www.romfea.gr/epikairotita/17151-2013-05-22-11-20-05

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel