Ζωηφόρος

Αγεφύρωτο χάσμα με Ρουπακιώτη

«Θα πάει φυλακή η Ρεπούση, αν εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος», λέει το Μαξίμου

 

Αν ο αντιρατσιστικός νόμος Ρουπακιώτη εφαρμοστεί ως έχει, τότε η Μαρία Ρεπούση κινδυνεύει να μηνυθεί. Τον κίνδυνο αυτό διαβλέπει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, υποστηρίζοντας ότι το προσχέδιο Ρουπακιώτη θέλει περαιτέρω βελτιώσεις. «Δεν μπορεί ο νόμος να θίγει την Ελληνική Εκκλησία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα κόμματα, όπως π.χ. η ΔΗΜΑΡ, που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την κ. Ρεπούση, η οποία θα μηνυθεί από τη Χρυσή Αυγή», είπε σε συνεργάτεςτου μόλις είδε το νομοσχέδιο, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Γεγονός είναι ότι ο υπουργόςΔικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έχει μπει στο... μάτι του Μεγάρου Μαξίμου καιρό τώρα. Οι ιδεολογικές διαφορές σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων-και όχι μόνον- που χωρίζουν τη Ν.Δ. από τη ΔΗΜΑΡ μοιάζουν... αγεφύρωτες. Έτσι, βαλτώνουν μία σειρά από θέματα όπως η ιθαγένεια, το γένος, οι συμβασιούχοι κ.ά.

Ο αντιρατσιστικός νόμος ήταν το «κερασάκι» στην κόντρα Μαξίμου - Ρουπακιώτη, που σοβεί καιρό τώρα. Ο Αντ. Ρουπακιώτης έστειλε «ατύπως», Πέμπτη βράδυ, το πρώτο προσχέδιο στο Μαξίμου. Σε μία συντονισμένη κίνηση ο υπουργός ΕπικρατείαςΔημήτρης Σταμάτης και ο γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος Παρασκευή πρωί το έστειλαν πίσω ως μη αποδεκτό. Ζήτησαν μάλιστα, μέσω του υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη, συγκεκριμένες βελτιώσεις. Το ζήτημα μάλλον θα είχε κλείσει παρασκηνιακά αν δεν είχαν προηγηθεί διαρροές στον Τύπο τις οποίες «χρεώνεται» ο Αντ. Ρουπακιώτης. Αρχικά ο υπουργόςΔικαιοσύνης Ρουπακιώτης αρνήθηκε ότι είχε στείλει κείμενο στο Μαξίμου. Εν συνεχεία μίλησε με τον Δ. Σταμάτη, ο οποίος και του ζήτησε να υλοποιήσει την εντολή Σαμαρά. «Πριν το βγάλετε σε διαβούλευση, να το στείλετε, σας παρακαλώ, στο Μαξίμου και σε όλα τα κόμματα», φέρεται να του είπε. Στην πραγματικότητα έγινε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και ο Αντ. Ρουπακιώτης αργά το μεσημέρι έστειλε βελτιωμένο το νομοσχέδιο αρμοδίως... «Το νομοσχέδιο στηρίχθηκε στο σχέδιο Παπαϊωάννου και ταυτόχρονα έχει ενσωματώσει όλες τις προτάσεις του υφυπουργού Κ. Καραγκούνη», έλεγαν κύκλοι του" Αντ. Ρουπακιώτη.

Επικίνδυνες διατάξεις

Δύο διατάξεις από το «άτυπο» προσχέδιο κρίθηκαν άκρως επικίνδυνες. Η διάταξη που προβλέπει δίωξη σε όποιον προκαλεί«εχθροπάθεια» ή «αντιπαλότητα» και αυτή που προβλέπει δίωξη σε όποιον αρνείται «γενοκτονία». Στη Ν.Δ. διέβλεψαν μια σειρά από κινδύνους: τον κίνδυνο να διωχθεί το ΚΚΕ, τους ιεράρχες που καταφέρονται εναντίον των Ιεχωβάδων, τους αξιωματικούς που καταφέρονται εναντίον της Τουρκίας, αλλά και τη βουλευτή τηςΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση, η οποία έχει εκφράσειτηνάποψη ότι υπήρξεσυνωστισμόςστα παράλια της Σμύρνης!

Μετά την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, ο Αντ. Ρουπακιώτηςαντικατέστησετη λέξη «εχθροπάθεια» με τη λέξη «μίσος», ενώ στο επίμαχο άρθρο για τη γενοκτονία προβλέπεται ότι «διώκεται όποιοςαρνείται, εγκωμιάζει ή εκμηδενίζει εγκλήματα γενοκτονίας με βάση το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

Επισήμωςτο Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος. Στο παρασκήνιο, όμως, οι τροποποιήσεις δεν φαίνεται να ικανοποιούν απόλυτα το περιβάλλον του πρωθυπουργού και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί περαιτέρω αλλαγές.

Της ΛΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Από την εφημερίδα Realnews Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel