Ζωηφόρος

Άρθρα για το νέο νόμο περί "ρατσισμού"

Μετά τις έντονες πιέσεις

Προς απόσυρση το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία

 

Προς απόσυρση οδεύει ουσιαστικά το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ενημερώθηκε από το Μαξίμου ότι οι προβλέψεις του χρειάζονται παραιτέρω επεξεργασία, την οποία θα αναλάβουν να κάνουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εξαγγείλει ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση ώς σήμερα, Παρασκευή.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξαν έντονες πιέσεις προς το Μαξίμου αναφορικά με το θέμα των αναγνωρισμένων από το ελληνικό Κοινοβούλιο γενοκτονιών, ενώ για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού μέσω του νομοσχεδίου είχε κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο προέβλεπε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους υποκινούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία ή αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες.

Ακόμη, το σχέδιο νόμου προβλέπει αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές από το βήμα της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Χρυσή Αυγή επέβαλε την απόσυρση»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Σήμερα η κυβέρνηση διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο τους κακόβουλους που την κατηγορούν ότι είναι τελείως ανελαστική και δεν αποδέχεται κανένα αίτημα.

» Τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας.

» ΥΓ. Τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν αφού υποστηρίζουν τη ΝΔ που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου». 

ΠΑΣΟΚ: «Να ψηφιστά άμεσα»

Να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που συμπληρώνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία «πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Η Ιπποκράτους θεωρεί ότι κάποια στελέχη της ΝΔ πιέζουν τον κ. Σαμαρά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και για τον λόγο αυτόν η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία, που θα φέρει την Ελλάδα στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης».

Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, μέσω αρμοδίων πηγών, διέψευδε πληροφορίες, που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες το νομοσχέδιο είχε αποσταλεί στα κόμματα.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η κυβέρνηση τροποποιεί το νομοσχέδιο «με σκοπό την αποκλειστική στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας στο απυρόβλητο όσους αμφισβητούν τις γενοκτονίες Ελλήνων από τους τούρκους και τον Στάλιν (Ρεπούση-ΚΚΕ)».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231247739

***

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

Εκτός νόμου τίθεται το ΚΚΕ και η Αριστερά τύπου Ρεπούση

με το νομοσχέδιο για τον ... ρατσισμό

Εκτός νόμου τίθεται το ΚΚΕ με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ενάντια στο «ρατσισμό» και την «ξενοφοβία». Με ανακοίνωση του το κόμμα καταγγέλλει την κυβέρνηση και καταδεικνύει έξωθεν επιβαλλόμενη πολιτική.

Πρόκειται για ακόμη μία επιβεβαίωση της θέσης του defencenet.gr που από την πρώτη στιγμή τόνισε πώς ο στόχος του νομοσχεδίουπερί "ρατσισμού" και "αλλοίωσης των ιστορικών γεγονότων" που είναι στην πραγματικότητα η ανάσχεση του ρεύματος που αναπτύσσεται στην δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος της χώρας, θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση, αφού θέτει εκτός νόμου το ΚΚΕ και τη μισή Αριστερά.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν με το ΚΚΕ να εκδίδει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το νομοσχέδιο αποτελεί «προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών». Κι αυτό γιατί το νομοσχέδιο επιβάλλει ποινές για όσους αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου, των εγκλημάτων του φασισμού-ναζισμού, αλλά και των εγκλημάτων του κομμουνισμού.

Δηλαδή, γενικώς των εγκλημάτων του ολοκληρωτισμού, ή αυτών που επιχείρησαν να επιβάλλουν τον ολοκληρωτισμό στην Ελλάδας, όπως το ΚΚΕ την περίοδο 46-49. «Ανοίγει» λοιπόν έτσι ο δρόμος να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ στην Ελλάδα, το οποίο όχι μόνο απεκατέστησε την εγκληματική πολιτική ηγεσία της τότε περιόδου, αλλά απεκατέστησε σε επίσημη τελετή και το μεγαλύτερο σφαγέα, τον Ιωσήφ Στάλιν.

Στον Περισσό φαίνεται πώς τώρα αντιλήφθηκαν πώς στόχος των ξένων κέντρων εξουσίας, της Ε.Ε. όπως καταγγέλλουν με την ανακοίνωση τους, δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή (που πολύ θα ήθελαν) και η λεγόμενη «σκληρή» δεξιά, αλλά και το ίδιο το ΚΚΕ που αρνείται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και κηρύσσει την δικτατορία του προλεταριάτου. Τώρα όμως κατάλαβαν πώς αν ψηφιστεί ο νόμος που προωθείται θα τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ.

Θα πρέπει δε να ανησυχήσει και ένα άλλο μεγάλο μέρος της Αριστεράς που κατά καιρούς έχει εκφράσει απόψεις αλλοίωσης ιστορικών γεγονότων, όπως η κυρία Ρεπούση που μετέτρεψε τη γενοκτονία των Ελλήνων της Σμύρνης σε συνωστισμό, ενώ κατά τη διάρκεια τήρησης ενός λεπτού σιγής για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Βουλή επέλεξε να βγει έξω. Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Τατσόπουλο που αποκάλεσε «gay» το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Φαίνεται πώς οι εμπνευστές αυτού του νομοσχεδίου πέφτουν στο λάκκο που οι ίδιοι άνοιξαν. Αλλού στόχευαν, αλλά διαφορετικά εξελίσσεται η κατάσταση…

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C

***

"Θορυβημένο" εμφανίζεται το ΚΚΕ

από το "αντιρατσιστικό" (=νεοφασιστικό) νομοσχέδιο της κατοχικής κυβέρνησης

Μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ρατσισμό

που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους

Από Φιλύποπτο

Μέχρι την Παρασκευή θα είναι έτοιμο και θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιβάλλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που προκαλούν δημόσια ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

 

Το εν λόγω νομοσχέδιο, πίσω από τον τίτλο και με πρόσχημα την ποινικοποίηση της δράσης φασιστικών οργανώσεων, ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για δίωξη οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στην ιμπεριαλιστική ερμηνεία ιστορικών γεγονότων που γίνεται επίσημη κρατική ιδεολογία του συστήματος, όποιου αμφισβητεί τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, όποιου έχει ως ιδεολογία τον επιστημονικό κομμουνισμό, όποιου αγωνίζεται και παλεύει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την κυριαρχία τους, για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Πίσω από την καταπολέμηση του ρατσισμού, κρύβεται η προσπάθεια για επιβολή με νόμο της ανάγνωσης της Ιστορίας σύμφωνα με την κυρίαρχη αστική τάξη και τις σημερινές πολιτικές της επιδιώξεις, όπως και της ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης που μπορεί να έχει κανείς για ιστορικά γεγονότα. Ουσιαστικά, ανοίγει η κερκόπορτα για να μπορεί η άρχουσα τάξη να επιβάλει ως μοναδική και «ιστορικά ορθή» την άποψη του ιμπεριαλισμού και να απαγορεύει διά ροπάλου κάθε άλλη άποψη.

Νομοθετούν δηλαδή την «ιστορικά ορθή» εκδοχή των γεγονότων που έγιναν στο παρελθόν, με κίνητρο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων στο σήμερα, φέρνοντας την Ιστορία στα μέτρα τους, προκειμένου να υποτάξουν το λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία, στην αστική ιδεολογία και πολιτική, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία. Αξιοποιώντας τις χρήσιμες για το σύστημα φασιστικές οργανώσεις, στοχεύουν στο χτύπημα της ίδιας της πάλης του λαού, με χτύπημα στις πρωτοπόρες δυνάμεις της.

Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από 3 μήνες ως και 6 χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όποιον από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό. Μ' αυτό δείχνουν να θέλουν να βάλουν φραγμό στη δράση φασιστικών ομάδων.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού. Όλα αυτά όμως ανάλογα με το πώς τα καθορίζει η ιμπεριαλιστική πολιτική. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση προς το κόμμα.

Το ανωτέρω από εδώ: 902.gr1

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για το ρατσισμό

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για το ρατσισμό. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής.

Στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ. Άλλωστε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως ρητά αναφέρεται, ενσωματώνει απόφαση – πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης. Αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις.

Ο λαός με τη δική του πάλη μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φορέων του ρατσισμού και όχι το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή πάλη και να χτυπήσει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα».

Το ανωτέρω από εδώ: 902.gr2

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει;

Υπάρχει τέτοια πίεση από την βάση ενάντια στην σιωπηλή στήριξη των επιλογών του 4ου Ράιχ ώστε να μην είναι σε θέση να την αγνοήσουν;

Υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις στην βάση του ΚΚΕ και η ηγεσία είναι αναγκασμένη να καλοπιάσει τους πλέον απηυδησμένους; (Άλλο ζήτημα αν υπάρχει περίπτωση να το καταφέρει);

Μήπως ακόμα και οι πλέον ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ διατηρούν παρ' όλα αυτά μια ελάχιστη δυνατότητα να αντιληφθούν ότι, αν ο ανοιχτός φασισμός επιτύχει την ολοκληρωτική εδραίωσή του, τότε το κεφαλάκι τους θα μπει και αυτό στον ντορβά, ως άχρηστο πλέον, και για παραδειγματισμό (κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα και στο παρελθόν).

Όλα αυτά μαζί; Κάτι άλλο;

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3332.html

***

KKE: Μισές αλήθειες για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο

Οι μισές αλήθειες είναι, συχνά, χειρότερες από το ψέμα γιατί αποκρύπτουν το ΟΥΣΙΩΔΕΣ…

Η ηγεσία του ΚΚΕ σε τέτοιου είδους τεχνάσματα των «μισών αληθειών» είναι αριστοτέχνισσα…

Στην ανακοίνωσή της για το κυβερνητικό νομοσχέδιο εναντίον του «ρατσισμού» αποκαλύπτει μόνο τα οφθαλμοφανή για να συγκαλύψει το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Ότι και η ίδια αποδέχεται τις σύγχρονες μυθολογίες του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των κατοχικών του ανδρεικέλων περί «ρατσισμού» και «φασισμού».

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής.

Στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ…».

Το οφθαλμοφανές είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αξιοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί, όπως και κάθε τρόμο-νόμος, εναντίον του ελληνικού λαού, των αγωνιστικών κινημάτων και της ελευθερίας της έκφρασης.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια που εξαναγκάζεται η ηγεσία του ΚΚΕ να ομολογήσει κάτω από το μεγάλο θυμό που έχει συσσωρευτεί στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και του κόμματός της, από τη δωσίλογη, δικτατορική αυθάδεια της κυβέρνησης, αλλά και τα εκρηκτικά προβλήματα της λαθρομεταναστευτικής εισβολής και κατοχής της χώρας…

Η ηγεσία όμως του ΚΚΕ αποκρύπτει το εξής ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Ότι αυτό το «αντιρατσιστικό» τρόμο-νομοσχέδιο είναι ο ορισμός του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και του ΦΑΣΙΣΜΟΥ εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, του λαού της και της ΣΚΕΨΗΣ…

Το χειρότερο, όμως είναι άλλο: Δεν αποκρύπτει απλώς, αλλά ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ που δίνουν οι ληστές και οι δήμιοι του κόσμου και τα ανδρείκελά τους στις έννοιες του «ρατσισμού» και του «φασισμού».

Όταν γράφεις ότι δεν «αντιμετωπίζεται έτσι ο ρατσισμός» ή ο «ρατσισμός είναι το πρόσχημα», ουσιαστικά αποδέχεσαι τις καθεστωτικές ερμηνείες περί «ρατσισμού» κ.λπ, υιοθετείς τη ΛΟΓΙΚΗ της «αντιρατσιστικής» μυθολογίας, συγκαλύπτεις και αθωώνεις το ΡΑΤΣΙΣΜΟ και ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ και των πολιτικών και δημοσιογραφικών τους γενιτσάρων.

ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ και ΑΘΩΩΝΕΙΣ τον πραγματικό ρατσισμό και φασισμό της πλανητικής χούντας και των εγχώριων κομισάριών της: Το ΡΑΤΣΙΣΜΟ και ΦΑΣΙΣΜΟ, που κάτω από το σιδερένιο τακούνι του στενάζει, σήμερα, ΟΛΗ η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός…

Σήμερα ένας ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει: Αυτός της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής κακουργίας και των μακάβριων μηχανισμών της.

Και αυτός ο πλανητικός ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ επαλαύνει, πάνω στα κατακρεουργημένα πτώματα των κοινωνιών και των λαών, με σημαίες εναντίον του «φασισμού» και του «ρατσισμού»

Στην Ελλάδα γίνεται πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι ένας και μοναδικός είναι ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Αυτός του 4ου Ράιχ και των ανδρεικέλων του, ΕΝΑΝΤΙΟΝ τους λαού της, εναντίον της εργασίας (σε δουλοκτητικό καθεστώς μας ρίχνουν), εναντίον κάθε ιστορικού, πολιτικού και πολιτισμικού κεκτημένου, εναντίον της γνώσης και των ελευθεριών, εναντίον της ΣΚΕΨΗΣ…

Και το νέο τρόμο- «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο αποτελεί ένα από τα πολλά και νέα σιδερένια λέπια αυτού του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, με πρόσχημα τον «αντιρατσισμό…

Η Χρυσή Αυγή είναι απλό γρανάζι-άλλοθι του καθεστώτος για τη σφυρηλάτηση νέων φασιστικών και ρατσιστικών αλυσίδων. Το κατάλληλο «σκιάχτρο» για να επικαλύπτεται και αποκρύβεται ο νέος μακάβριος ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ του ΟΛΟΥ καθεστώτος, καθώς και να σκεπάζονται οι «ακαθαρσίες» και οι προδοσίες της «αριστεράς».

Μια «αριστερά» που ακολουθεί πειθήνια τις «νέες ιδέες», αλλά και παράγει με υπερβάλλοντα ζήλο (κάποιοι με υστερικό επιδοτούμενο ζήλο) τα «αντιρατσιστικά» και «αντιφασιστικά» ιδεολογήματα της Νέας Τάξης…

Αυτά τα νεοταξικά ιδεολογήματα αποδέχεται και προωθεί ακούραστα και η ηγεσία του ΚΚΕ, με το τέχνασμα των «μισών αληθειών» και με άφθονη «ταξική» φρασεολογία: ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τις «νέες αντιλήψεις» περί «φασισμού» και «ρατσισμού» και απλώς καυτηριάζει, κάτω από τις εκρηκτικές λαϊκές εντάσεις και πιέσεις, για τα ΤΥΠΙΚΑ, για αυτά που δεν μπορεί πλέον να κρυφτούν: Τη δικτατορική και πονηρή χρησιμοποίηση τέτοιων τρόμο-νόμων από το καθεστώς…

Αποδεχόμαστε το περιεχόμενο που δίνεται στα τρομο-νομοθετήματα για το «φασισμό» και «ρατσισμό» ΚΑΙ κραυγάζουμε για το ΤΥΠΙΚΟ, για το πώς θα «αξιοποιηθούν», αφήνοντας, ΠΑΝΤΑ, στο απυρόβλητο το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Ότι είναι ο σύγχρονος ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ που κωδικοποιούνται με αυτούς τους «αντιρατσιστικούς» τρόμο-νόμους…

Πηγή:  http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/kke.html

***

Το ΑΠΕ παραδέχεται ότι τον νόμο - έκτρωμα για τον "ρατσισμό"

επέβαλλαν οι Σιωνιστές

Για το νομοσχέδιο - έκτρωμα, που καταργεί κάθε έννοια ελευθερίας λόγου και διώκει όλους τους Εθνικιστές ιδεολόγους και όχι μόνο, έχουμε γράψει αρκετά.(ΕΔΩ - ΕΔΩ)

Σήμερα όμως το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) προβαίνει σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη (άθελά του...;!;!) για τον ιθύνων νου που σκέφτηκε και συνέταξε τον τρομονόμο, που έρχεται προς συζήτηση την Παρασκευή στη Βουλή.

Δεν είναι άλλος από τον "διεθνή εβραίο" ή καλύτερα να πούμε το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο που όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΚΙΣ, Δαυίδ Σαλτιέλ, με προσωπικές του ενέργειες κατόρθωσε να το κάνει νόμο του Ελληνικού κράτους!

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο από το ΑΠΕ:

«Ο Σέπερντ σημείωσε ότι το ποσοστό της ΧΑ αυξήθηκε στις δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές, ενώ ανέφερε πως η ελληνική κρίση ήταν τόσο απασχολημένη με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει άμεσα στην πρόκληση. Ο Δαυΐδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας, συμφώνησε με την τοποθέτηση αυτή και είπε στη γενική συνέλευση ότι “η χώρα μας κατελήφθη εξαπίνης”. Ωστόσο ο Σαλτιέλ σημείωσε πως η κυβέρνηση, ύστερα από σχετικές πρωτοβουλίες του ΠΕΣ, τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα θέσει στη βουλή προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο το οποίο θα θέτει εκτός νόμου την υποκίνηση μίσους εναντίον ανθρώπων λόγω της φυλής τους, της θρησκείας τους, της εθνότητάς τους ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, μετατρέποντάς την σε κακούργημα το οποίο θα επισύρει ως και έξι χρόνια κάθειρξη. Από το νόμο αυτό δεν θα εξαιρούνται ούτε οι βουλευτές, σημείωσε, ενώ τα κόμματα που λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση θα την βλέπουν να διακόπτεται εάν ηγέτες τους αρνούνται πως διαπράχθηκε το Ολοκαύτωμα— όπως έχει κάνει ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν. “Νομίζουμε ότι με αυτόν τον νόμο η Χρυσή Αυγή θα επανέλθει στα μικρά ποσοστά τα οποία είχε προηγουμένως”, εκτίμησε ο Σαλτιέλ.»

Έχει κάποιος απορίες για το ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο...(και όχι μόνο..) ;!;!

Πηγή:  http://paspartoy.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4324.html

***

Η πρώτη αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο νόμο - έκτρωμα του καθεστώτος εναντίον του.......ρατσισμού!!

Ο "Αντίοχος" ένα πολύ γνωστό στέλεχος του Εθνικιστικού Κινήματος, που διατηρεί δική του στήλη στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, γράφει για λογαριασμό του Ethnikismos.net το πώς αντιμετωπίζεται από τη Χρυσή Αυγή σε πρώτο επίπεδο την προώθηση του νόμου - τερατουργήματος περι αντιμετώπισης του ρατσισμού - ξενοφοβίας - φασισμού - ναζισμού...

Αντιγράφουμε:

Νέο «αντιρατσιστικό» νόμο προαναγγέλλει -με τη χαρά να ξεχειλίζει, θέλει η «πόρνη» να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει- η ναυαρχίδα του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος της δυστυχίας μας, το «Βήμα της Κυριακής». Ιδού τα σχετικό δημοσίευμα, με την υπογραφή ενός εκ των πιο «εγκρίτων»… χρυσαυγολόγων της δημοσιογραφικής πιάτσας, του Ν. Χασαπόπουλου:

Βαριές ποινές για ρατσισμό και ξενοφοβία – Ακόμα και......

στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

«Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, φυλάκιση από τρεις μήνες ως έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ, θα τιμωρούνται εφεξής όποιος ή όποιοι από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή δια του τύπου ή του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσον ή άλλο τρόπο προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό. Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση από το κόμμα… Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνης είπε: “Πρέπει η Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτές τις πρωτοποριακές ρυθμίσεις και όχι να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην αντιρατσιστική νομοθεσία με μισόλογα, εξαιρέσεις και αποτρεπτικές ποινές που αντί να λύνουν μεγαλώνουν το πρόβλημα. Τέτοιες ατελέσφορες ως τώρα ως τώρα ρυθμίσεις εκμεταλλεύονται οι ξενόφοβοι και οι ρατσιστές επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη ώστε να ξεφύγουν και να δρουν ανενόχλητοι “.

Παρακάτω, ο εντεταλμένος της κατοχικής ψευτοκυβέρνησης των ανδρεικέλων της Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων, δίνει μετά χαράς περισσότερες πληροφορίες για το νομοσχέδιο:

«Αρκεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου κάποιος βουλευτής να αναφερθεί σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με τη φυλή, το χρώμα και την καταγωγή ή ακόμα να πλέξει το εγκώμιο των φασιστών και των ναζιστών εγκληματιών πολέμου, να χρησιμοποιήσει τα σύμβολά τους, να χαιρετίσει όπως αυτοί και θα αρθεί αυτομάτως η βουλευτική ασυλία του, θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει, αν τον κρίνει ένοχο, τι είδους από τις παραπάνω ποινές θα του επιβάλλει και θα του στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα για δύο ή ακόμα και τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι εκπίπτει του βουλευτικού αξιώματός του και δε μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όσο διαρκεί η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του. Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό του κόμματος…».

Ποια θα είναι η θέση των πολιτικών κομμάτων σ’ αυτό το έκτρωμα; Και γι’ αυτό έχει πληροφορίες ο καθεστωτικός μπαξές των λακέδων του συστήματος: «Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Βήμα αναφέρουν ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται θετικά απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, με κάποιες μικρές, προς το αυστηρότερο, προσθήκες».

Οι πρώτες μας παρατηρήσεις (γιατί σίγουρα θα έχουμε συνέχεια:

1η) Πρόκειται ασφαλώς για φωτογραφικό νομοσχέδιο που πάει να βγάλει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, όχι άμεσα αλλά έμμεσα.

2η) Το νομοσχέδιο είναι αναμφίβολα σατανικής- αμερικανοσιωνιστικής εμπνεύσεως, το οποίο θα κληθούν να διεκπεραιώσουν οι ντόπιοι λακέδες τους.

3η) Αυτά τα «αυτομάτως» δε μπορούν να ισχύσουν σε καμία χώρα του κόσμου (με εξαίρεση, ίσως, την Βόρεια Κορέα). Διότι στο δικαστικό σύστημα των «δημοκρατικών» χωρών υπάρχει η πρωτόδικη απόφαση, το δικαίωμα της έφεσης του κατηγορουμένου επί της αποφάσεως, η απόφαση σε δεύτερο βαθμό, το δικαίωμα της προσφυγής του κατηγορουμένου στον Άρειο Πάγο. Πρόκειται δηλαδή για μια μακροχρόνια διαδικασία. Άρα, ατελέσφορη. Διότι μέχρι που να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, θα έχει έρθει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού και το νομοσχέδιο θα καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας.

4η) Τότε γιατί πανηγυρίζουν τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια της δυστυχίας μας; Για να σπάσουν το ηθικό των Ελλήνων εθνικιστών και να σπείρουν πανικό και τρόμο στον ελληνικό λαό!

5η) Τα κόμματα που δήθεν είναι κατά του συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, κόμμα Βαμμένου) συμφωνούν (και… επαυξάνουν!) χωρίς να φοβούνται ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί σε δεύτερη φάση να στραφεί εναντίον τους. Και γιατί δε φοβούνται; Προφανώς, γιατί είναι μέρος του συστήματος κι έτσι δεν έχουν κανέναν λόγο να φοβούνται!

6η) Για να επιβληθεί ένας τέτοιος νόμος-τέρας, πρέπει απαραιτήτως αυτοί που θα τον επιβάλλουν α) να έχουν την υποστήριξη –κι όχι την ανοχή- ενός σεβαστού τμήματος της κοινωνίας, β) να έχουν την αμέριστη υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για… παν ενδεχόμενο και γ) να είναι σίγουροι ότι ο «στόχος» τους θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και θα παραδοθεί στις ορέξεις τους. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει στην περίπτωσή μας! Και ο νοών νοείτο…

(ΥΓ): Θα επανέλθουμε…

Πηγή:  http://paspartoy.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4333.html

***

Προς τα γκουλάγκ της Δημοκρατίας: Ο αντιρατσιστικός νόμος.

«Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ – Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα.Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη.

Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις “ομάδων επιρροής” ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα. Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α. Π. 3/2010). Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού».

Επικεφαλίδα του Δελτίου Τύπου; “Προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της σκέψης και της γλώσσας”.

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι το δελτίο τύπου – απάντηση της Χρυσής Αυγής στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να φέρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προς ψήφιση τον “αντιρατσιστικό νόμο”. Αντιθέτως είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2011. Ανακοίνωση που υπογράφει ο τότε Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας,κ. Κώστας Τζαβάρας. Ανακοίνωση η οποία αφορούσε την τότε νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Καστανίδη, να φέρει προς ψήφιση στην τότε Βουλή έναν αντίστοιχο – αν και πιο ήπιο από ό,τι φαίνεται – αντιρατσιστικό νόμο. Από τότε όπως όλα δείχνουν πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και η κυβέρνηση που βάση της έχει την ΝΔ έχει ως υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Ρουπακιώτη, μέλος της “Δημοκρατικής Αριστεράς”. Όμως δεν είναι τόσο το ίδιο το πρόσωπο του κ. Ρουπακιώτη που βρίσκεται πίσω από αυτό τον νόμο που έρχεται, όσο η εκπεφρασμένη αντίληψη του συνόλου της ΝΔ. Όπως άλλωστε αποδεικνύει η προσπάθεια του υφ. Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη για την στήριξη του νόμου αυτού.

Από ό,τι φαίνεται πλέον τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Και πριν προτρέξουν κάποιοι να μας πούν ότι δεν πρόκειται για ποινικοποίηση της σκέψης και όλα τα παραπάνω, θα τους πούμε απλά ότι τα όσα μέχρις στιγμής έχουν δει το φώς δημοσιότητας σαφώς και αφήνουν πάρα πολλά περιθώρια που σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν πάραυτα από αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την ποινικοποίηση της ελευθερίας της σκέψης.

Για τον γράφων αυτό το νομοσχέδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όχι γιατί επηρεάζει τόσο τον ίδιο και κάποιους άλλους συναδέλφους, οι οποίοι έχουμε στο παρόν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις της αριστεράς, ως ... υποκινητές ρατσισμού. Αλλά γιατί αποτελεί ένα μνημείο που σημαδεύει το τέλος της μεταπολίτευσης. Προς μία άλλη εποχή. Περνάμε από την εποχή της ευδαιμονίας και της αποβλάκωσης των μαζών μέσω του καταναλωτισμού σε μία εποχή καθεστωτικού ολοκληρωτισμού.

Από εκεί που είχαμε την τηλεόραση ως μέσο αποβλάκωσης και χειραγώγησης, από εκεί που ήταν ο κοινωνικός αποκλεισμός η χειρότερη τιμωρία προς τους αντιδρούντες περνάμε στην εποχή των γκλόπ, των φυλακίσεων και ένας θεός ξέρει τι άλλο θα έλθει για όποιον δεν υποτάσσεται στην κυριαρχία των κρατούντων. Η διατήρηση του status quo έχει περάσει πλέον στην επιθετική της φάση.

Η “αστυνομία σκέψης” που ο κ. Τζαβάρας μας προειδοποιούσε ότι θα ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ, ιδρύεται από την τρικομματική κυβέρνηση, στην οποία κύριος μέτοχος είναι το δικό του κόμμα. Η πολιτική ορθότητα που από την δεκαετία του '80 καλλιεργούταν με κάθε τρόπο, από το lifestyle μέχρι την υψηλή πολιτική καταρρέει. Και η μοναδική αντίδραση που απομένει στο συστημικό μέτωπο που αλλιώς ονομάζεται και ως “συνταγματικό τόξο” είναι το να βάλει στην θέση του καρότου το μαστίγιο.

Και το μαστίγιο αποδεικνύεται ότι έχει πολλές ουρές στο νομοθέτημα που πρόκειται να έλθει τις επόμενες ημέρες στην Βουλή. Ουρές που θα χτυπούν πολιτικά κόμματα, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, απλούς πολίτες. Ουρές που δεν θα σημαδεύουν μόνον αυτούς που θα τολμούν από ό,τι φαίνεται να λένε κάποια πράγματα με το ονομά τους, αλλά ακόμη και αυτούς που θα επιχειρούν ιστορική έρευνα ή τέλος πάντων θα εκφέρουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με ιστορικά γεγονότα, καθώς σαφείς είναι οι αναφορές στις ποινές αυτών που αρνούνται το “Ολοκαύτωμα”. Αξίζει εδώ να κάνουμε μία μικρή αναφορά στην περίπτωση του Noam Chomsky. Ο οποίος έγραψε το παρακάτω κείμενο, σχετικά με την φυλάκιση ενός “αρνητή” του Ολοκαυτώματος, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Γαλλία: “Καταλαβαίνω ότι ο Vincent Reynouard έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί, σύμφωνα με τον νόμο Gayssot και το ότι κυκλοφορεί μία αίτηση ως διαμαρτυρία σε αυτή την πράξη. Δεν γνωρίζω τίποτε για τον κ. Reynouard, αλλά θεωρώ τον νόμο Gayssot ως εντελώς παράνομο, μη συμβατό με τις βασικές αρχές μιας ελεύθερης κοινωνίας όπως αυτές γίνονται κατανοητές από την εποχή του διαφωτισμού. Ο νόμος που είναι σε ισχύ δίνει στην πολιτεία το δικαίωμα να αποφασίσει την ιστορική αλήθεια και να τιμωρήσει την αποχώρηση από τα διατάγματά της, μια ανάμνηση των σκοτεινών ημερών του Σταλινισμού και του Ναζισμού. Εάν η δικαιολογία του νόμου Gayssot είναι να απαγορεύσει της “απεχθείς απόψεις” ή να προστατεύσει το δικαίωμα να ζει κανείς σε μια ατμόσφαιρα ελεύθερη από φόβο ή από την προκατάληψη και τον ρατσισμό, θα έπρεπε να είναι προφανές ότι εάν αυτοί οι νόμοι εφαρμοστούν με αμεροληψία, θα ποινικποιήσουν ένα ευρύ φάσμα του δημοσίου διαλόγου, το οποίο, όσο απεχθές και αν βρίσκει κανείς, θα έπρεπε σίγουρα να επιτρέπεται σε μια ελεύθερη κοινωνία.

Έτσι, θα ήθελα να δείξω την υποστήριξή μου γι' αυτή την αίτηση που διαμαρτύρεται για την εφαρμογή αυτού του νόμου σε αυτή (ή οποιαδήποτε περίπτωση).” Περίπου η ίδια ρητορική με αυτή του κ. Τζαβάρα, ο οποίος ίσως τότε το είχε διαβάσει.

Όπως αξίζει να διαβάσουμε και μια μικρή παράγραφο που είχε δημοσιευθεί σε ιστολόγιο (Μπλέ Μήλο) φιλελεύθερων απόψεων: “Πρώτα απ'όλα, ο προβληματικός Νόμος 927/1979, που αποτελεί τον πρόδρομο του σημερινού κυβερνητικού νομοσχεδίου και επέβαλε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ποινικοποίηση της λεγόμενης "ρητορικής μίσους", ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου. Αλλά και στην τελευταία κυβερνητική της θητεία, η κατά τ' άλλα κεντροδεξιά, κυβέρνηση της "Νέας Δημοκρατίας", υπήρξε γι' άλλη μια φορά πρωτοπόρος στην "πολιτικά ορθή" λογοκρισία. Μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, ψήφισε το άρθρο 23 του νόμου 3719/2008 και εισήγαγε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νομοθεσία κατά των λεγόμενων"εγκλημάτων μίσους" . Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του νόμου "η τέλεση της πράξης από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού κατά του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση." Όμως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο πως έτσι καταστρατηγείται η ισότητα απέναντι στο νόμο (αν σκοτώσει κάποιος έναν μαύρο ομοφυλόφιλο, λόγω ρατσιστικού μίσους, θα τιμωρηθεί πιο αυστηρά απ' ότι αν σκοτώσει έναν ατυχή λευκό ετεροφυλόφιλο!). Επιπλέον, με μια τέτοια νομοθεσία, δεν τιμωρείται πια μόνο η πράξη, αλλά επιπλέον ποινικοποιοιούνται η ρητορική ή και οι σκέψεις του θύτη (αφού αποτελούν πια επιβαρυντικούς παράγοντες στον καθορισμό της ποινής). Το κράτος αποφασίζει για τα συναισθήματα που επιτρέπεται να γεννώνται μέσα στα κεφάλια των πολιτών, εγκαθιστώντας έναν «Μεγάλο Αδελφό μέσα στο μυαλό μας», όπως παρατήρησε η λεσβία συγγραφέας Camille Paglia.”

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλοι όσοι δεν έχουν ως άμεσο στόχο να επιβάλλουν την “ένοπλη” επικράτηση του status quo έχουν χρέος να ταχθούν απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Η χρονική στιγμή δεν αφήνει φυσικά πολλά περιθώρια για να πιστεύουμε ότι δεν θα ψηφισθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στην υπερψηφισή του φαίνεται και από το γεγονός της χρονικής στιγμής που το έφερε εν είδη αιφνιδιασμού, αμέσως μετά την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα. Παρόλα αυτά, είναι απόλυτη ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία αποδόμησης – με κάθε τρόπο – αυτού του νόμου. Ώστε πριν να είναι αργά να αποσυρθεί όχι ως νομοσχέδιο αλλά ως νόμος.

Δ. Παπαγεωργίου

Πηγή:http://www.antistasi.info/entry.php?b=55

***

Κάντε ένα νόμο να τελειώνουμε

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Περίληψη του νομοσχεδίου περί ρατσισμού που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Οσοι προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία και τον γενετήσιο προσανατολισμό» καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης, πρόστιμα και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Το ίδιο ισχύει και για όσους «αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονίας, πολέμου, εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού». Τεχνική λεπτομέρεια: αν στις παραπάνω πράξεις προβεί αρχηγός κόμματος, τότε, εκτός των άλλων, περικόπτεται αυτομάτως και η κρατική χρηματοδότηση στο κόμμα.

Πολύ ωραία, λοιπόν. Στη χώρα όπου οι πολίτες έχουν βαθιά ριζωμένο μέσα τους τον σεβασμό των νόμων, η δε πολιτεία φροντίζει για την πιστή εφαρμογή τους, είναι μάλλον βέβαιο ότι όσοι ώς τώρα προέβαιναν σε τέτοιου είδους πράξεις, από τη στιγμή που γνωρίζουν πως είναι έκνομες, θα ανακρούσουν πρύμναν. Από ’κει και πέρα, βέβαια, εάν επιτεθούν σε άτομα ή ομάδες που είναι μεν κατά σύμπτωση μουσουλμάνοι φερ’ ειπείν, όμως οι ίδιοι τους επιτίθενται όχι επειδή είναι μουσουλμάνοι αλλά επειδή είναι άπλυτοι, τότε εξαιρούνται του νόμου. Τα υπόλοιπα είναι θέμα ορισμού και οπτικής γωνιάς: αν κάποιος υποστηρίξει πως ο Κάρατζιτς υπήρξε μεγάλος ποιητής και ουδέν έγκλημα πολέμου διέπραξε στο Σεράγεβο, καθ’ ότι Σέρβος αδελφός, τότε υπόκειται στις διατάξεις του νόμου ή όχι;

Κι αν κάποιος αρνηθεί να αναγνωρίσει την ύπαρξη των γκουλάγκ και να καταδικάσει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του κομμουνισμού, όπως τα έχουν καταδικάσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωκοινοβούλιο, τότε εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου; Οχι βέβαια, διότι ο νόμος ορίζει σαφώς ότι αναφέρεται σε υποστηρικτές του ναζισμού και του φασισμού και, στο κάτω κάτω, όταν το 2005 ο Σουηδός Γ. Λίντμπλαντ είχε καταθέσει το σχέδιο καταδίκης των εγκλημάτων του κομμουνισμού, στα μέρη μας τραγουδούσαμε την Τρίτη Διεθνή και καταγγέλλαμε την Ε.Ε. ως άντρο αντικομμουνιστών. Το θέμα είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου που λέγεται «Χρυσή Αυγή». Οπου, για μία ακόμη φορά, οι πολιτικές δυνάμεις του λεγομένου συνταγματικού τόξου, αφού το μελέτησαν από όλες τις πλευρές του και αφού καθάρισαν όλες τις σκοτεινές γωνιές του, σκέφτηκαν: «Βρε, δεν κάνουμε ένα νόμο για να τελειώνουμε με δαύτους;». Διπλό το κέρδος. Πρώτον, θα φανεί για μία ακόμη φορά ότι δεν κάθονται άπραγοι και παράγουν έργον. Δεύτερον, από ’δω και πέρα, όποτε μας απασχολούν τα παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια, θα μας λένε πως είναι θέμα της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. «Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε και με το παραπάνω». Ας μην ξεχάσουν να προσθέσουν και μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, πως διά νόμου πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος που ορίζει ότι δεν πρέπει να καίγονται «μπάτσοι» με ρίψη μολότοφ. Και να δείτε που αν περάσει αυτή η τροπολογία, θα σταματήσουν και οι μολότοφ. Είναι τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στα κενά της τρέχουσας νομοθεσίας; Οτι αυτό το μόρφωμα, το οποίο αντλεί τη δημοτικότητα με μοναδική πολιτική πρόταση την αδιαφορία απέναντι στους νόμους, μπορεί να περιοριστεί διά νόμου; Ή, μήπως, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παράγουν νόμους; Νόμους που λειτουργούν σαν μεθαδόνη, για να καλύψουν το σύνδρομο στέρησης της γνήσιας πολιτικής; Εχουν αναρωτηθεί μήπως δεν φτάνουν οι αντιρατσιστικές κορώνες για να καταλαγιάσουν τα δημοκρατικά μοιρασμένα ρατσιστικά αισθήματα μιας αποσαθρωμένης κοινωνίας; Την κοινωνική παιδεία την χωρίζει από την πολιτική ορθότητα χάσμα βαθύ.

Πηγή:  http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1420.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel