Ζωηφόρος

Αντιρρήσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη, του Βλάση Σαμαρτζή,

Αντιρρήσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη

από θρησκευτικής και πολιτιστικής απόψεως

του Βλάση Σαμαρτζή

Δικηγόρου

Με αφορμή τη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΑΤΑ της Κάρτας του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Κυριακή 20/3/2011 στις 13:00 στην Πλ. Αριστοτέλους (στο επάνω μέρος - Αγ.Βενιζέλου) δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του δικηγόρου Βλάση Σαμαρτζή. Είναι εκτενής αλλά αξίζει να τη διαβάσετε!

1. Αυτόν τον καιρό πολύς θόρυβος και συζήτηση γίνεται σχετικά με το ανωτέρω θέμα. Πανεπιστημιακοί, Ιερωμένοι, πρόσφατα και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δημοσιογράφοι, απλοί άνθρωποι (Πολίτες) κλπ. διατυπώνουν τις απόψεις τους επ’ αυτού σε διάφορες συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρόμενοι σε συλλαλητήρια ή με άρθρα σε εφημερίδες περιοδικά κλπ.

2. Πολλοί υποστηρίζουν (εδώ και στο Εξωτερικό, και έτσι πρέπει να είναι – βλ. κατωτέρω ανάπτυξη του όλου θέματος) ότι η Νέα Ταυτότητα, που θα χρησιμοποιείται «για όλες τις δουλειές», δηλ. για όλες τις ανάγκες και χρήσεις των Πολιτών (π.χ. ως άδεια οδηγήσεως, αναλήψεως χρημάτων από τα μηχανήματα των Τραπεζών, ως Διαβατήριο, ως Κάρτα υγείας, κινήσεως κλπ.) δεν θα είναι μια απλή Κάρτα, αλλά θα περιέχει μικροτσίπ ή μια ηλεκτρονική ταινία, όπου θα καταχωρηθούν πάσης φύσεως πληροφορίες και στοιχεία για τον χρήστη αυτής (ακόμη και τα λεγόμενα προσωπικά δεδομένα) και θα μπορούν αυτά ανά πάσαν στιγμήν να διαβάζονται από μια Δημόσια Υπηρεσία (λ.χ. του Υπουργείου Εσωτερικών ή αλλού) και να παρακολουθείται από αυτήν στενά ο Πολίτης σε κάθε του εκδήλωση.

Το δικό μας αρμόδιο Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι αυτό (η έκδοση της νέας Ταυτότητας) γίνεται μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας του Πολίτη, γιατί είναι δύσκολο έως αδύνατο να διαβάζονται αυτά τα στοιχεία από ασχέτους (γιατί είναι ΤΑΧΑ νόμιμο και «φυσικόν» να διαβάζονται αυτά από Υπαλλήλους του Δημοσίου και γιατί πρέπει να καταχωρηθούν στην Κάρτα αυτή τόσα και τέτοια προσωπικά στοιχεία του Πολίτη;;;) και είναι το ίδιο δύσκολη έως αδύνατη η κλοπή, πλαστογράφηση κλπ. της Κάρτας και του περιεχομένου της. Αυτό (το τελευταίο) διαβεβαιώνουν και οι μεγάλες εταιρείες (MONDEX, MOTOROLA, IBM) που έχουν αναλάβει αποκλειστικά στις ΗΠΑ (και μάλλον παγκοσμίως) την κατασκευή του άνω μικροτσίπ ή της νέας Τεχνολογίας RFID ή ό,τι άλλο έχει εφευρεθεί, καθώς και νέα Τεχνολογία αναγνώσεως αυτών.

Επειδή όμως αυτό δεν είναι αληθές (και το γνωρίζουν οι παραπάνω εταιρείες) και αποδείχθηκε λ.χ. στην Γερμανία (και αλλού), όπου διάσημοι ΧΑΚΕΡΣ, ηλεκτρονικοί Επιστήμονες και άλλοι Ειδικοί «έσπασαν» τους σχετικούς ή τον σχετικό ΚΩΔΙΚΑ – BARCODE (ή άλλους σχετικούς μ’ αυτούς – επικουρικούς ή μη – που χρησιμοποιούν, ως π.χ. UPC, EAN 13 κλπ.) γεγονός που οδήγησε στην απόσυρση της Κάρτας εκ μέρους του Κράτους, καταλήγουν στο συμπέρασμα και στην απόφαση( να την πραγματοποιήσουν, όταν πάρουν την σχετική εντολή, αλήθεια από ποιους;;;) ότι η πλέον ασφαλής και απαραβίαστη Ταυτότητα θα ήτο η εμφύτευση του Βιοτσίπ στο χέρι ή στο κεφάλι (π.χ. το Μέτωπο) του ανθρώπου!!!

Δεν σας θυμίζει αυτό, ακριβώς το «χάραγμα» (του αντιχρίστου) της Αγ. Γραφής (Βλ. Αποκάλ. Ιωάννου, Κεφάλ. ΙΓ’, 16, ήτοι «και ποιεί πάντας… ίνα δώσουσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών…);;;

3. Για μας τους Ελληνες, απόγονους των μεγάλων αρχαίων Σοφών και Ορθόδοξους Χριστιανούς, η άρνηση να δεχθούμε μια τέτοια Ταυτότητα – Κάρτα (καθώς και οποιαδήποτε άλλη τέτοια Κάρτα) είναι (νομίζω) ΚΑΙ αυτονόητη ΚΑΙ επιβεβλημένη γιατί αυτό μας επιβάλλει ο Πολιτισμός μας και η Θρησκεία μας.

Έτσι:

3.1. Αν η καινούργια αυτή Ταυτότητα επιβληθεί από το Κράτος και θα έχει στο ενσωματωμένο σ’ αυτήν Βιοτσίπ ή ταινία τόσες πολλές προσωπικές για τον χρήστη της πληροφορίες, που θα μπορούν μάλιστα να διαβάζονται από πολλούς ανθρώπους των Υπουργείων ή από άλλους άσχετους, αυτό θα αποτελεί μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ πράξη και πρακτική, δηλ. εναντίον της ελευθερίας, αυτεξουσιότητας, αξιοπρέπειας κλπ., του ατόμου και έτσι ΔΕΝ μπορούμε να ανεχθούμε να ζούμε, να συμπεριφερόμαστε και να υπάρχουμε «μαρκαρισμένοι» σαν τους σκύλους, τα βοοειδή κλπ.

3.2. Αυτό – όπως ελέχθη ανωτέρω – αντιστρατεύεται ρητά στην παράδοσή μας, τον πολιτισμό μας εν γένει, αφού οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι είχαν καθιερώσει Αρχές, Αξίες, Ενδιαφέροντα κλπ. (όπως της ελευθερίας, δικαιοσύνης, αρετής, μονοθεΐας, μουσικής κλπ.) με εθιμικούς και γραπτούς νόμους (που προέβλεπαν και ποινές για παραβάσεις μερικών από τις ανωτέρω αρχές και αξίες) όπως π.χ. «Θεούς σέβειν», την μη προσκύνηση ανθρώπου και Θεών από Ελληνα, «ανόσιον το κτίνειν άνθρωπον», «μη επιορκείν», «εύδαιμον το ελεύθερον», «θεόν σε ποιήσει το μηδέν ανάξιον αυτού πράττειν» κλπ. (Βλ. π.χ. στου συναδέλφου Δικηγόρου και Δρ. Φιλολογίας Π. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Αρχαίο Ελληνικό Δίκαιο, σελ. 61, 87, 104, 115, 156-167) όπως και «πάσα δουλεία παρά φύσιν εστί» (Αντιφάνης), «Ελεύθερος φύλασσε τον σεαυτόν τρόπον», «με μουσική και γυμναστική δει τέτραφθαι τον άνθρωπον» (Πλάτων) κλπ. (Βλ. Δ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, το Φως των Σοφών της Ελλάδος, σελ. 269 και 167), δηλ. αξίες, εντολές, ιδανικά κλπ. για λίαν υψηλού επιπέδου άτομα, ανθρώπου. Επίσης στο ισχύον Σύνταγμά μας υπάρχουν πλείστες όσες διατάξεις – άρθρα που προστατεύουν πλήθος ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του Πολίτη, όπως της περιουσίας, της ελευθερίας, της ίσης μεταχειρίσεως, της ελεύθερης διαμορφώσεως της προσωπικότητας, της μορφώσεως, της θρησκευτικότητας, της δικαιοσύνης κλπ.

Τέλος και από τον ΟΗΕ και την ΕΕ θα βρούμε πάμπολλες Συνθήκες Αποφάσεις και Οδηγίες που προστατεύουν ρητά τις ανωτέρω ελευθερίες και δικαιώματα του ατόμου, του Πολίτη. Εμείς θα αναφέρουμε εδώ τελείως παραδειγματικά την από 4.11.1950 Σύμβαση της Ρώμης (Ιδρυτική της ΕΕ) που επικυρώθηκε από μας με τον Ν. 2329/53 («περί προασπίσεως των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών») και την από 20/11/1989 απόφαση του ΟΗΕ (επικυρώθηκε από μας την 2/12/1992, Βλ. και την C 364/18.2.2000 απόφαση της ΕΕ) οι οποίες απαγορεύουν στα Κράτη – Μέλη να επεμβαίνουν στα προσωπικά και ατομικά θέματα των Πολιτών (Θρησκεία, Παιδεία, διαπαιδαγώγηση κλπ.) καθώς και των παιδιών και των γονέων τους.

Αλλά και από όλες τις Συμβάσεις που προηγήθησαν ή ακολούθησαν (αν και σε μερικές εξ αυτών «πέρασαν» ορισμένες διατάξεις για μας περίεργες ή ολίγον έως πολύ απαράδεκτες), ήτοι του Μάαστριχ του 1992, του Σένγκεν του 1997, του Αμστερνταμ του 1997 και της Λισαβώνας του 2007, προκύπτει ότι η ΕΕ (και ο ΟΗΕ βέβαια) τουλάχιστον στην αρχή της ζωής τους (παρόλο ότι επεδίωκαν την οικονομική ένωση της Ευρώπης) ήσαν και είναι φαινομενικά και γενικά πιστοί στον σεβασμό των δικαιωμάτων και της προσωπικότητας των Πολιτών. Άλλο βέβαια είναι το θέμα, αν κατόπιν έρχονται (άλλα Κέντρα Εξουσίας κλπ.) με διάφορες αθώες ή ΔΗΘΕΝ απαραίτητες προσθήκες, συμπληρώσεις κλπ. (όπως π.χ. για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κλπ.) και προσπαθούν να τις ακυρώσουν κατά περιεχόμενο ή να καταργήσουν αξίες, ιδανικά, κλπ., γιατί όχι και ελευθερίες και δικαιώματα των Πολιτών.

3.3. Αλλά και η Θρησκεία μας (η Ορθοδοξία) απαγορεύει τέτοιες δεσμεύσεις και παραβιάσεις ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Εκτός του γνωστού πλαστήκαμε κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού και «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» (πρόσκληση προς ελευθέρους ανθρώπους) του Χριστού, διάσπαρτος είναι η Αγία Γραφή από ρητά, εντολές, διδασκαλίες κλπ. περί αυτών (Βλ. π.χ. Ιακώβου Επιστ., Κεφ. Β΄12: «ούτω λαλείτε και ούτω ποιείτε, ως δια νόμου Ελευθερίας μέλλοντες κρίνεσθαι» και Κεφ. Α’ 25 «ο δε παρακύψας εις νόμον τέλειον της ελευθερίας και παραμείνας… ούτος μακάριος εν τη ποιήσει αυτού έσται». Επίσης Αποστ. Παύλου, Επιστ. Προς Γαλ. Ε’ 13: «Υμείς γαρ επ’ ελευθερία εκλήθημεν αδελφοί, μόνον μη την ελευθερία εις αφορμήν τη σαρκί, αλλά δια της αγάπης δουλεύετε αλλήλοις» και προς Κορινθ. Β’ Επιστ. Κεφ. Γ’ 17, «ο δε Κύριος το Πνεύμα εστίν, ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία) κλπ. Νομίζω ότι εδώ πρέπει να αναφέρουμε και το μεγάλο αγαθό, αξία, ιδανικό κλπ. και τον σχετικό ύμνο του Αποστ. Παύλου (Βλ. Επιστ. Α’ προς Κορινθίους Κεφ. ΙΓ, 1-8) της αγάπης που έφερε και δώρησε στον άνθρωπο και στον πολιτισμό του ο Χριστιανισμός, κατά τον οποίο εάν ομιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των Αγγέλων, αν κατέχω όλην την γνώση και σοφίαν των ανθρώπων… εάν μπορώ και βουνά να μετακινώ («όρη μεθιστάνειν») κλπ., «αγάπην δε μη έχω ΟΥΔΕΝ ειμί»!!!

4. Και να πάμε και πιο πέρα: Αν τα ανωτέρω Βιοτσίπ ή η ταινία είναι τόσο αθώα και άσχετα από απώτερους σκοπούς και επιδιώξεις, γιατί να έχει συνδεθεί με τον ΚΩΔΙΚΑ (BARCODE) 666 ή με άλλον σχετικόν με αυτόν;;; Δεν έβρισκαν και ΔΕΝ έθεταν έναν άλλον τυχαίον και άσχετον αριθμό, που να μη προσβάλλει την σχετική ελευθερία του ατόμου, εκτός βέβαια πάντα του απαράδεκτου γεγονότος, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να «μαρκαρισθούμε» σώνει και καλά (που λέγει ο λαός) σαν τους σκύλους και τις αγελάδες με κάποια Κάρτα;;;

5. Και άλλες προσεγγίσεις, παρατηρήσεις, ερωτήματα και προτάσεις

5.1. Η Εκκλησία μας (και οι άλλες Εκκλησίες του ελεύθερου κόσμου) στην χλιαρή ή ελάχιστη (δυστυχώς) αντίσταση που προβάλλουν στο θέμα αυτό και την προσπάθεια αυτήν που γίνεται (σχεδόν παγκοσμίως), αλλά και το Κράτος μας που επιχειρεί τώρα και επισπεύδει την διαδικασία και την προσπάθεια αυτή, αν δεν βρίσκουν άλλα επιχειρήματα μπορούν να προβάλουν τον βάσιμο ισχυρισμό, ότι και άλλα Κράτη (όπως λ.χ. η Αγγλία και άλλα Κράτη της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και η Γερμανία μετά το «σπάσιμο» των Κωδικών)δεν δέχθηκαν την Κάρτα του Πολίτη και μάλιστα ΟΧΙ για λόγους θρησκευτικούς!! Εμείς γιατί να την δεχθούμε;;; Είμεθα ολιγότερο δημοκράτες, φιλελεύθεροι, αυτεξούσιοι, ανθρωπιστές κλπ.;;;; ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!

5.2. Εδώ πρέπει να αναφερθεί και κάτι που έχει υποστηριχθεί από μερικούς (φανατικούς ή που γνωρίζουν κάτι περισσότερο από μας;;;) ότι δηλ. με το αναφερθέν εμφύτευμα (βιοτσίπ ή ταινία) είναι δυνατόν (με την τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας που έχει σημειωθεί στον τομέα αυτόν): α) Μέσω διαβιβαζομένων από τα διάφορα ΚΕΝΤΡΑ μικροκυμάτων να επηρεασθεί η συμπεριφορά μας (σωματική, διανοητική και ψυχολογική) και έτσι να καταντήσουμε να ζούμε και να συμπεριφερόμεθα σαν «ζόμπι»!! β) Όταν κάποιος από μας θελήσει να «ξηλώσει» αυτά τα πράγματα από το Βιοτσίπ ή αυτό τούτο το Βιοτσίπ μπορεί πάλι μέσω μικροκυμμάτων να προκληθεί μικροέκρηξη ή πλήρωση του οργανισμού μας με μικρόβια θανατηφόρων ασθενειών!!! Αυτό βέβαια (όταν έχουν πάρει μια τέτοια Κάρτα εκατομμύρια ανθρώπων) θα σημάνει την πλήρη καταστροφή του ανθρώπινου γένους, εκτός βέβαια ολίγων ανθρώπων που θα χειρίζονται και θα επιβάλλουν αυτά!!!

5.3. Η εν λόγω Κάρτα είναι απαράδεκτη και εκ του λόγου ότι αυτή επιβάλλεται από το Κράτος στους Πολίτες τελείως αναγκαστικά και εκβιαστικά, αφού μάλιστα συνοδεύεται και από την απειλή, ότι όποιος δεν την λάβει θα στερείται των χρημάτων του, φαρμάκων, άλλων αγαθών ή θα θεωρηθεί ακόμη και παράνομος κλπ., πράγμα που σημαίνει ότι ο Πολίτης θα οδηγηθεί έτσι (και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα) σε πλήρη εξαθλίωση και – γιατί όχι – και στον θάνατο.

Δικαιολογούνται λοιπόν τέτοιες απειλές και επαπειλούμενες καταστροφές από ένα Κράτος δικαίου ή ο ισχυρισμός ότι όλα αυτά γίνονται προς το συμφέρον των Πολιτών;;; Πέραν τούτων η όλη αυτή «επιχείρηση» δεν γίνεται υπέρ του Δημοσίου (ως ελέχθη) συμφέροντος, αφού οι Πολίτες δεν ερωτούνται σχετικά, όλοι ή ένα μεγάλο μέρος αυτών δεν την θέλουν, το δε ΔΗΘΕΝ αγαθό που δι’ αυτής θα προστατευθεί (τα προσωπικά δεδομένα) ΔΕΝ προστατεύεται και οι συναλλαγές δεν απλοποιούνται ούτε απόλυτα εξυπηρετούνται.

5.4. Αλλωστε το ΔΗΘΕΝ Δημόσιο αγαθό που θα προστατευθεί με την Κάρτα (δηλ. αν μας πουν ότι αυτό είναι η διευκόλυνση και απλοποίηση των συναλλαγών, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) τούτο δεν είναι τόσο επείγον και αναγκαίον να γίνει, δεν είναι το σύστημα με την παλαιά Ταυτότητα νοσηρόν ή επικίνδυνον, ούτε εκινδύνευσαν πια τόσο πολύ οι Πολίτες με την χρήση αυτήν (παλαιάς Ταυτότητας), ώστε να απαιτείται η επέμβαση του Κράτους για προστασία.

5.5. Θα μας επιτραπεί εδώ και μια, ας πούμε, ερμηνευτική και λογική προσέγγιση του θέματος, ήτοι: Κατά την επίσημο άποψη της Θρησκείας μας θα εμφανιστούν δύο Θηρία (υποχείρια του Σατανά) το 1ο που θα βγει από την θάλασσα (Βλ. Αποκάλυψη Ιωάννου Κεφάλ. ΙΓ, 1-10) και το 2ο που θα βγει από την γη (Βλ. Ιωάννου, οπ.αν., 11-18)… βοηθός του 1ου Θηρίου, με πάρα πολλές και τα δύο ικανότητες, εξουσίες και δυνατότητες (αφεθείσες ή παραχωρηθείσες από τον Θεό, ίσως προς δοκιμασίαν στο μέλλον των πραγματικά πιστών του). Εκείνο που ρητά σημειώνει ο Απόστολος Ιωάννης είναι, ότι το 1ο Θηρίο (που είναι και ο αντίχριστος) θα είναι άνθρωπος, «αριθμός γαρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτού χξς΄» ήτοι 666, σημειώνει!!! Αν όμως είναι άνθρωποι (έστω και με τόσο αφάνταστες για μας δυνατότητες και εξουσίες παραχωρηθείσες (ως ελέχθη) από τον Θεό, ΠΩΣ μπορούμε εμείς να τους δώσουμε τους εαυτούς μας, να υποταχθούμε σ’ αυτούς και να τους αναγνωρίσουμε ως παντοκράτορες, δημιουργούς του Σύμπαντος κλπ.;;;;

Άλλωστε – κατά την Χριστιανική Διδασκαλία – ο 666 είναι πρώην (εκπεσών) Αγγελος (Βλ. Χ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, Δογματική της Ορθοδ. Ανατολ. Εκκλησίας 1956, 2α εκδ., σελ. 127 – 129) και ως τέτοιος θα έπρεπε να γνωρίζει την παντοδυναμία κλπ. του Θεού και ότι είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος και εξουθενωμένος, αφού θέλησε να τα «βάλει» με τον Θεό και να γίνει αυτός Θεός!!! Και όσες εξουσίες, δυνάμεις και ικανότητες και αν έχει ΠΑΛΙ δεν μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο και να τον οδηγήσει στην καταστροφή, αφού με τα πνευματικά μέσα και τις πρακτικές που έχει και προτείνει η Θρησκεία μας (προσευχή, Θεία Μετάληψη, πνευματικό αγώνα κλπ.) μπορεί να κατανικηθεί ο 666 και να μην επηρεάσει (όπως παρατηρεί ο άνω μεγάλος Θεολόγος και Φιλόσοφος Χ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ (Βλ. οπ. αν., σελ. 128) την ελευθερία και το αυτεξούσιο της προσωπικότητάς μας. Μπορούμε, λοιπόν εμείς, να εμπιστευθούμε να ακολουθήσουμε και να προσκυνήσουμε μια τέτοια αφελή και ανόητη Οντότητα;;; Μπορούμε συνειδητά ή από αδιαφορία να δεχθούμε ως Αρχηγό και Δημιουργό του Σύμπαντος τον Σατανά;;; Δεν θα είναι αυτό, εκτός άλλων, και ΝΤΡΟΠΗ για μας;;;

5.6. Για το Κράτος (αν αυτό του το επιβάλλει η Ε.Ε. ή άλλες δυνάμεις και εξουσίες) έχει τρόπους υπεκφυγής, ως π.χ. όπως ελέχθη ανωτέρω – με τη δικαιολογία ότι το ανωτέρω δεν το δέχθηκαν όλα τα Κράτη, ότι αυτό δεν το δέχονται οι Πολίτες, δεν μπορεί να εκβιάσει και απειλήσει τους Πολίτες του και μάλιστα με ποινές εξουθενώσεως και τέλειου αφανισμού.

5.7. Άλλωστε, μετά το «σπάσιμο» των κωδίκων στη Γερμανία (όπως ανωτέρω ελέχθη και την απόσυρση της Κάρτας), το αγαθό που δήθεν ηθέλησε να προστατεύσει το Κράτος με αυτήν (τάχα τα προσωπικά δεδομένα) αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ προστατεύεται!! Εδώ, για να μην αυταπατώμεθα πρέπει να σημειωθεί, ότι το Γερμανικό Κράτος, οι Υπηρεσίες του και όποιοι «Μεγάλοι» «κρύβονται» πίσω του, ΔΕΝ ενοχλήθηκαν επειδή οι ΧΑΚΕΡΣ και οι άλλοι Ειδικοί διάβασαν απλώς τα… «αθώα» προσωπικά στοιχεία που κάθε Χρήστης δίδει ελευθέρως και οικειοθελώς για τις ταυτότητές του και τις διάφορες κάρτες του (π.χ. όνομα, διεύθυνση κατοικίας, έτος γεννήσεως κ.λπ.), αλλ’ επειδή εδιάβασαν ή μπορούσαν να διαβάσουν μάλλον τις άλλες πληροφορίες που θα περιείχε ή επρόκειτο να περιέχει η συγκεκριμένη Κάρτα (όπως π.χ. πολιτικά και κοινωνικά φρονήματα, κοσμοθεωριακές τοποθετήσεις απόψεις και δράσεις, σεξουαλικές σχέσεις, συγγραφική δραστηριότητα κ.λπ.».

5.8. Επίσης: Αν υποτεθεί ότι το αγαθό που θέλει να προστατεύσει το Κράτος είναι η απλοποίηση και διευκόλυνση των συναλλαγών (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όπως ανωτέρω πάλι ελέχθη), πάλι κατά έμμεση ομολογία του ιδίου του Κράτους δεν χρειάζεται και δεν επαρκεί προς τούτο η Κάρτα, αφού το ίδιο το Κράτος ετοιμάζει να επιβάλει και άλλες Κάρτες, όπως αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ήτοι της Εφορίας και της Εργασίας.

5.9. Επομένως, για να αποφευχθούν συγκρούσεις, «λαϊκά ξεσηκώματα», δεινά και προβλήματα από τους Πολίτες και για τους Πολίτες, το Κράτος (αν θέλει οπωσδήποτε να καθιερώσει τέτοιες αχρείαστες και πονηρές Κάρτες, πιεζόμενο από διάφορες εξουσίες και δυνάμεις, ως μη όφειλε), μπορεί να κυκλοφορήσει όσες θέλει Κάρτες (και με οποιουσδήποτε Κωδικούς), των οποίων όμως η παραλαβή να είναι ελευθέρα. Όποιος θέλει να τις παραλαμβάνει, χωρίς να εκβιάζονται, απειλούνται, τιμωρούνται κ.λπ. οι μη δεχόμενοι αυτές Πολίτες και είναι πάρα πολλοί αυτοί, εκατομμύρια (ας θυμηθούμε τι έγινε τότε με τις ισχύουσες ταυτότητες, για την αναγραφή δηλ. σ’ αυτές ή μη του θρησκεύματος). Μάλιστα (σ’ αυτή την περίπτωση και η σχετική δαπάνη του Κράτους) θα είναι μικρότερη έως μηδαμινή.

Πηγή: http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6--/2968-2011-03-16-15-14-11

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/03/blog-post_4914.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel