Ζωηφόρος

Αφιερωματα

  • 1
  • 2

04 December 17 || Zoiforos.GR - avatar Zoiforos.GR || Το Μάθημα των Θρησκευτικών

Επιστολή του ΔΣ της ΠΕΘ προς τα Παραρτήμ…

Επιστολή του ΔΣ της ΠΕΘ προς τα Παραρτήματα της Ένωσης

 Προς Τα Παραρτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

04 December 17 || Zoiforos.GR - avatar Zoiforos.GR || Το Μάθημα των Θρησκευτικών

Το νέο ΔΣ της ΠΕΘ (2/12/2017)

Το νέο ΔΣ της ΠΕΘ (2/12/2017)

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2017 Αριθμ. Πρωτ.  231 Δελτίο τύπου

04 December 17 || Zoiforos.GR - avatar Zoiforos.GR || Το Μάθημα των Θρησκευτικών

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος για το …

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος για το Μάθημα των Θρησκευτικών

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, για το Μάθημα των Θρησκευτικών

10 November 17 || Zoiforos.GR - avatar Zoiforos.GR || Το Μάθημα των Θρησκευτικών

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…», τα παρ…

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…», τα παραπλανητικά! του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Γενικού Γραμματέα της ΠΕΘ

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»*, τα παραπλανητικά!

06 November 17 || Zoiforos.GR - avatar Zoiforos.GR || Το Μάθημα των Θρησκευτικών

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικο…

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΘ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΘ

Οι Αγανακτισμένοι - Ο Μίκης Θεοδωράκης – Η Ορθοδοξία – Η Εκκλησία,

Οι Αγανακτισμένοι - Ο Μίκης Θεοδωράκης

 – Η Ορθοδοξία – Η Εκκλησία

***

Πολυπληθείς συγκεντρώσεις

Ξεχείλισαν από κόσμο Προπύλαια και Σύνταγμα, ένταση έξω από τη Βουλή

Ογκώδης η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και την Τρίτη

Ισχυρή η συμμετοχή του κόσμου στην έβδομη ημέρα συγκεντρώσεων των «Αγανακτισμένων» στην Αθήνα, καθώς χιλιάδες κόσμου παρέστησαν στην εκδήλωση στα Προπύλαια που διοργάνωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να ενωθεί αργότερα με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.

Μετριοπαθείς εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30.000 συγκεντρωμένους συνολικά ενώ αρκετοί συγκεντρωμένοι αναφέρουν πως ο αριθμός ξεπερνά τις 50.000.

Το μέγεθος του πλήθους στα Προπύλαια το απόγευμα της Τρίτης ήταν εντυπωσιακό, όπου η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε διοργανώσει, με αφορμή το κίνημα των «Αγανακτισμένων», ανοικτή συγκέντρωση με ομιλητές τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μετά την εκδήλωση, πλήθος περίπου 7.000 διαδηλωτών -πολλοί από τους οποίους είχαν πάει στα Προπύλαια από το Σύνταγμα- κινήθηκαν προς τη Βουλή, για να ενωθούν γύρω στις 20:00 με τους «Αγανακτισμένους» της πλατείας.

Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 22:00 στο σημείο γύρω από το φυλάκιο των ΜΑΤ επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν ενισχύσεις πριν από έξοδο των βουλευτών από τη Βουλή. 

Ομάδα ατόμων είχε αποκλείσει τις εισόδους της Βουλής, ενώ οι βουλευτές που βρίσκονταν μέσα αποχώρησαν με ισχυρή αστυνομική προστασία και υπό αποδοκιμασίες καθώς το πλήθος δεν επέτρεπε την έξοδό τους.

Επί της πλατείας υπάρχει διαρκής γενική συνέλευση, η οποία λαμβάνει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν και στις άλλες πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Μ. Θεοδωράκης: «Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται»

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «συναίνεση που σημαίνει τυφλή υπακοή στην Τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει». Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για εξαρτημένο πολιτικό σύστημα που καταρρέει και για «μεγάλη εθνική τραγωδία».

«Θεωρούμε ότι η αρχαία μας κληρονομιά που πάντοτε ακτινοβολεί, δηλαδή η Δελφική Ιδέα και το Ολυμπιακό Πνεύμα μας προσφέρουν μεγάλες πιθανότητες για την ανακήρυξη της χώρας μας -με διεθνή συναίνεση- σε Κέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού. Έχοντας μπροστά μας αυτά τα υψηλά ιδανικά που θα μας βγάλουν μια για πάντα από τη μέγγενη της εξάρτησης και θα μας οδηγήσουν για πρώτη φορά μετά το 1821 και το 1940 σε μια περίοδο πραγματικής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Πατριωτικής Αναγέννησης, θα πρέπει σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, ενωμένος πίσω απ' αυτό το Μεγάλο Όραμα να ξεκινήσει να παλεύει οργανωμένα με στόχο να συντρίψει το Απόστημα που μας δηλητηριάζει και μας απειλεί, να συντρίψει την ξένη εξάρτηση και το σύστημα εξουσίας» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «η σημερινή Κυβέρνηση που έχει φτάσει στο 20%, στην ουσία κυβερνά παράνομα και όχι μόνο γιατί στηρίζεται στο ένα πέμπτο των ψηφοφόρων αλλά και γιατί η ηγεσία της μας οδήγησε με τη δική της βούληση στο χάος προκαλώντας την εκτίναξη των spreads στις 900 μονάδες και στη συνέχεια βάζοντάς μας εκβιαστικά κάτω από τον έλεγχο του ΔΝΤ, της Τρόικα και του Μνημονίου δηλώνοντας συνάμα προκλητικά πως παραδίδει αυτοβούλως στους ξένους ένα τμήμα της Εθνικής μας Ακεραιότητας».

Χαρακτήρισε τη συναίνεση τυφλή υπακοή στις εντολές της Τρόικα «που θα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική». «Και είναι ευτύχημα ότι οι αρχηγοί της Αντιπολίτευσης πλην του κ. Καρατζαφέρη κατάλαβαν αυτή τη νέα σκηνοθεσία του κ. Παπανδρέου που δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμα και τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας» προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Ήδη ο Γιούνγκερ μας προετοιμάζει για τα χειρότερα. Επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, προτείνει να διοριστεί από την Ευρώπη (δηλαδή ουσιαστικά από τη Γερμανία) μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ολοκληρωτική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου. Αυτή η Επιτροπή που θα είναι ανεξάρτητη και πάνω από κάθε δικό μας έλεγχο, θα εκτιμά την αξία του τάδε ή του δείνα περιουσιακού μας στοιχείου και θα εισπράττει το ποσόν για να το στείλει κατ' ευθείαν σε κάποια Τράπεζα της Ευρώπης. Έτσι φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους, στην απόλυτη ντροπή και στην έσχατη εθνική προδοσία».

Τέλος κάλεσε το λαό να ξεσηκωθεί λέγοντας πως «αν περιμένουμε την ώρα του δήμιου για να το κάνουμε, φοβάμαι πως τότε θα είναι πολύ αργά. Γιατί ίσως τότε να βρίσκεται αλλού το σώμα μας κι άλλού η κεφαλή μας».

«Να μην ξεχνάμε πως η λευτεριά δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται» κατέληξε.

Θ. Πελεγρίνης: «Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας»

Νωρίτερα στην ομιλία του, ο Θ. Πελεγρίνης ανέφερε στους συγκεντρωμένους πως «εάν πιστέψουμε τα λόγια του ποιητή πως "σκλάβος είναι εκείνος που περιμένει να τον απελευθερώσουν", η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας».

«Μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής χρεοκοπίας ζητήσαμε από άλλους από έξω να μας βοηθήσουν να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει» ανέφερε, εξηγώντας: «Ζητήσαμε, γιατί στο αίτημα αυτό ας μην κρυβόμαστε συμμετέχουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενέργεια αυτή. Η Βουλή επειδή την ενέκρινε και ο κόσμος καθόσον την υποδέχτηκε έστω γογγύζοντας».

«Το πιο απογοητευτικό, όμως, είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλλονται νέα μέτρα σωτηρίας βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στον βάλτο της απελπισίας» συνέχισε ο Θ.Πελεγρίνης. Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο «να συσπειρωθεί, να αντιδράσει και να έχει εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο το οποίο, δεν είναι αυτό που το παρουσιάζουν, και στους διανοούμενους, οι οποίοι σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν πρέπει να μένουν σιωπηλοί».

Στην εκδήλωση στα Προπύλαια μίλησαν επίσης οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231111256

***

Δυναμικό «παρών» από τους «Αγανακτισμένους» για 7η συνεχή ημέρα

Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν για 7η συνεχή ημέρα, στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αποκλεισμός των εισόδων της Βουλής.

Συνεπείς στο ραντεβού τους ήταν και χθες Τετάρτη, χιλιάδες «αγανακτισμένοι» Έλληνες, οι οποίοι έκλεισαν ήδη μία εβδομάδα συγκεντρώσεων στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες κεντρικές περιοχές πόλεων όλης της Ελλάδας.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, αναφέροντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και για την ατιμωρησία των πολιτικών που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Στα Προπύλαια όπου υπήρξε το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και των πανεπιστημιακών περίπου 7.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Αφού ολοκληρώθηκε η εκδήλωση-διαμαρτυρία αρκετοί από τους παρευρισκόμενους μεταφέρθηκαν στο Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκαν περί τους 40.000 με 50.000 διαδηλωτές.

Στο Σύνταγμα οι σκηνές παραμένουν και οι ομάδες αυτοοργάνωσης αυξάνονται και βελτιώνονται. Στις ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και ιατρικής περίθαλψης προστέθηκαν τώρα και οι ομάδες περιφρούρησης που λειτουργούν κάθε μέρα και πιο αποτελεσματικά.

Στα πανό, οι «Αγανακτισμένοι» δεν αφήνουν περιθώρια για τις προθέσεις τους: «Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ». Μιλάνε «για αυτόνομη κοινωνία» και για «κοινωνικό πείραμα». Κάθε βράδυ παίρνουν ελεύθερα τα μικρόφωνα και αναπτύσσουν τις απόψεις τους σε μια μορφή άσκησης άμεσης δημοκρατίας, όπως λένε, μιας διαρκούς γενικής συνέλευσης. Άλλοι θεωρούν ότι αυτό είναι «το τέλος της μεταπολίτευσης» και άλλοι ότι «εδώ είναι το τέλος του εμφυλίου», σε αυτό το ετερόκλιτο πλήθος που το μόνο του κοινό είναι η άρνηση στα κόμματα, στο μνημόνιο, στην ανεργία και στο ζοφερό μέλλον.

Απέκλεισαν τις εισόδους της Βουλής

Σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου, προχώρησαν αργά το βράδυ οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Στην κεντρική είσοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, τα πνεύματα ήταν οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχε πλήθος συγκεντρωμένων που φώναζαν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν την επαπειλούμενη εισβολή στο κτίριο της Βουλής, από το οποίο δεν μπορούσαν, αρχικά, να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι. Έντονη ήταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Τελικά, με παράταξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, έγινε αργά τη νύχτα δυνατή η αποχώρηση βουλευτών και εργαζομένων από το κτίριο του Κοινοβουλίου, το οποίο είχε αποκλειστεί νωρίτερα, και για πολύ ώρα, από διαδηλωτές του κινήματος των «Αγανακτισμένων». Οι διαδηλωτές κατά την αποχώρηση βουλευτών και εργαζομένων που εξέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους, προέβαιναν σε αποδοκιμασίες.

Η εκδήλωση στα Προπύλαια

Ελληνικές σημαίες, ψηφιακές κάμερες, «έξυπνα» τηλέφωνα και ανταπόκριση με χειροκροτήματα και συνθήματα στην επαναστατική διάθεση των ομιλητών συνέθεσαν το σκηνικό στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών αλλά και του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η πλατεία Συντάγματος και τα Προπύλαια λειτούργησαν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Οι λίγες εκατοντάδες κόσμου, όταν ξεκίνησε η εκδήλωση, έγιναν σύντομα μερικές χιλιάδες, καθώς οι «Αγανακτισμένοι» του Συντάγματος προσέρχονταν στον χώρο των Προπυλαίων για να ακούσουν τους ομιλητές. Ένα πυκνό ακροατήριο είχε καλύψει ολόκληρο τον χώρο των Προπυλαίων, μεγάλο μέρος των προαύλιων χώρων της Ακαδημίας Αθηνών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης αλλά και το τμήμα του οδοστρώματος της οδού Πανεπιστημίου μπροστά από τα τρία κτίρια.

Κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις των ομιλητών ήταν η αντίθεση στο μνημόνιο και τα μέτρα λιτότητας, η άποψη ότι εκχωρείται η εθνική κυριαρχία και η βεβαιότητα ότι ο «ελληνικός λαός θα αντισταθεί». Οι συγκεντρωθέντες ανταποκρίνονταν με τα συνθήματα «κλέφτες κλέφτες», «αίσχος» και «προδότες», πολλοί ανέμιζαν τις σημαίες που κρατούσαν και αρκετοί απαθανάτιζαν σκηνές σε κάμερες, φωτογραφικές και κινητά τηλέφωνα.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» σχεδόν όλες οι ηλικιακές ομάδες. Νήπια που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια σε καρότσια που έσπρωχναν οι μητέρες τους, νεαροί με τα ποδήλατά τους, άνθρωποι μέσης ηλικίας, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν αθλητικά παπούτσια πεζοπορίας, αλλά και ηλικιωμένοι που στέκονταν υποβασταζόμενοι από νεώτερους συγγενείς τους.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε δεκτός με ένα θερμό χειροκρότημα όταν ανέβηκε στο βήμα. Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης καταφέρθηκε εναντίον της «συναίνεσης που θέλουν να επιβάλουν οι ξένοι», έκανε λόγο για «απόλυτο ξεπούλημα, χειρότερο και από τη γερμανική κατοχή, και προειδοποίησε ότι «ο ελληνικός λαός θα διώξει τους ξένους με όσα μέσα διαθέτει».

Ο κ. Θεοδωράκης περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις: «Έχω ένα ωραίο κομμάτι που το λένε Ακρόπολη. Ο Κινέζος προσφέρει 100, ο Σκοπιανός 102, ο Τούρκος 110. Η Ακρόπολη κατοχυρώνεται στην Τουρκία» τόνισε ενώ το πλήθος αποδοκίμαζε. «Αυτή η συγκέντρωση να είναι το Χελιδόνι της Άνοιξης» προτρέποντας το πλήθος να τραγουδήσει το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» από τον δίσκο του «Άξιον Εστί» και τραγουδώντας ο ίδιος α καπέλα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ξεσηκωθούν σε ένα Παλλαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο και σε μια «ειρηνική επανάσταση» από την οποία θα προκύψει μια «επαναστατική κυβέρνηση». Σε ένα είδος προγραμματικών δηλώσεων, ο μουσικοσυνθέτης τόνισε ότι οι πρώτες κινήσεις αυτής της επαναστατικής κυβέρνησης θα είναι να κηρύξει απεχθή τα τρία τέταρτα των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας, να αναζητήσει «δάνεια με λογικό επιτόκιο από άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία» και να προχωρήσει σε κοινοπραξίες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Τέλος, ανακοίνωσε την κατάρτιση ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με στόχο την άμεση δημοκρατία και την πατριωτική αναγέννηση. «Η λευτεριά κερδίζεται, δεν χαρίζεται» κατέληξε υπό το θερμό χειροκρότημα του πλήθους.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλητές. Ο καθηγητής Γ. Κασσιμάτης υποστήριξε ότι διεξάγεται αγώνας εναντίον της υποτέλειας της χώρας, έψεξε τους συναδέλφους του που δεν έδωσαν το «παρών», επειδή «δεν μπόρεσαν να αφήσουν τη μικροαστική νοοτροπία της καρέκλας», δήλωσε μάρτυρας «ενός μεγαλειώδους φαινομένου, το ξύπνημα του λαού» και κάλεσε σε «ξεσηκωμό κατά του καπιταλιστικού συστήματος της παγκόσμιας εξουσίας».

Ο συνάδελφός του Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης ότι καλλιεργούν τον φόβο της χρεοκοπίας, ο Νότης Μαριάς θέλησε να υπενθυμίσει στους ξένους, όπως είπε, ότι «δεν χρωστάμε τίποτε, αυτοί μας χρωστάνε» και ο Κώστας Μπέης υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και κατηγόρησε τους «ξένους που μας παρέσυραν σε δάνεια για να μπορούν να μας πωλούν τα προϊόντα τους».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και μέρος των συγκεντρωθέντων να κατευθύνεται προς την πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/06/2011_392642

***

Ο Αγανακτισμένος Μίκης

Νέα διάσταση έλαβε από το βράδυ της Τρίτης το Αντιμνημονιακό Μέτωπο με την παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη και των Πανεπιστημιακών.

Η πολυπληθής συγκέντρωση στα Προπύλαια, παράλληλα με τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, προσδίδει σαφώς και νέα δυναμική αλλά και αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα στη διαμαρτυρία των πολιτών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης με το σύνθημα «Δεν ανήκουμε στην Δύση αλλά στον εαυτό μας και τον λαό μας» προσανατόλισε σαφώς την πολιτική του παρέμβαση. «Το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Αν οι Έλληνες ξεσηκωθούν τότε θα εκδιώξουν όλα τα καθάρματα που οδήγησαν την χώρα στον κόπρο του Αυγείου». Ο Μίκης Θεοδωράκης καταφέρθηκε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας διότι έπεσε στην παγίδα του Γιώργου Παπανδρέου και κατήγγειλε πώς όλες οι κυβερνήσεις από το 1990 και μετά ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.

Οι συγκεντρωθέντες στα Προπύλαια τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι « Ένα το χελιδόνι» μετά από παρότρυνση του Μίκη, ο οποίος υπέγραψε την πολιτική του παρέμβαση με τους στίχους του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Στη συνέχεια σχηματίστηκε ένα ποτάμι διαδηλωτών το οποίο από τα Προπύλαια κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα για να ενώσει τη φωνή του με τους εκεί διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Γύρω στις εννέα το βράδυ περί τα 20.000 άτομα βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, την ώρα δηλαδή που τα κεντρικά δελτία ειδήσεων είχαν μεταδώσει ή ακόμη μετέδιδαν την είδηση για το νέο Μνημόνιο και το καθεστώς αποικίας που οι ευρωπαίοι οραματίζονται να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα και προφανώς και στην Ιρλανδία.

Τον Μίκη Θεοδωράκη πλαισίωναν οι συνταγματολόγοι Βασίλης Κασιμάτης και Κώστας Μπέης και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πάτρας. Ο λόγος τους σαφής. Το πρώτο μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, το δεύτερο μνημόνιο αν ψηφιστεί με τον ίδιο τρόπο θα είναι επίσης αντισυνταγματικό πέραν του επαχθούς χαρακτήρα του. Οι ομιλητές στα Προπύλαια μίλησαν για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας καθώς και πρωτοφανή παρέμβαση – επέμβαση της Δύσης στα εσωτερικά της χώρας.

Ο κ. Θεοδωράκης περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις: «Έχω ένα ωραίο κομμάτι που το λένε Ακρόπολη. Ο Κινέζος προσφέρει 100, ο Σκοπιανός 102, ο Τούρκος 110. Η Ακρόπολη κατοχυρώνεται στην Τουρκία» τόνισε ενώ το πλήθος αποδοκίμαζε. «Αυτή η συγκέντρωση να είναι το Χελιδόνι της Άνοιξης» προτρέποντας το πλήθος να τραγουδήσει το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» από τον δίσκο του «Άξιον Εστί» και τραγουδώντας ο ίδιος α καπέλα.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλητές. Ο καθηγητής Γ. Κασσιμάτης υποστήριξε ότι διεξάγεται αγώνας εναντίον της υποτέλειας της χώρας, έψεξε τους συναδέλφους του που δεν έδωσαν το «παρών», επειδή «δεν μπόρεσαν να αφήσουν τη μικροαστική νοοτροπία της καρέκλας», δήλωσε μάρτυρας «ενός μεγαλειώδους φαινομένου, το ξύπνημα του λαού» και κάλεσε σε «ξεσηκωμό κατά του καπιταλιστικού συστήματος της παγκόσμιας εξουσίας».

Ο συνάδελφός του Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης ότι καλλιεργούν τον φόβο της χρεοκοπίας, ο Νότης Μαριάς θέλησε να υπενθυμίσει στους ξένους, όπως είπε, ότι «δεν χρωστάμε τίποτε, αυτοί μας χρωστάνε» και ο Κώστας Μπέης υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και κατηγόρησε τους «ξένους που μας παρέσυραν σε δάνεια για να μπορούν να μας πωλούν τα προϊόντα τους».

Περίπου 7.000 πολίτες κατέκλυσαν από νωρίς την περιοχή για να ακούσουν την ομιλία του μουσικοσυνθέτη και των Πανεπιστημιακών, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες.

Στην ανοικτή ομιλία συμμετείχαν:

• O Μίκης Θεοδωράκης

• O Πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης

Οι καθηγητές:

• Γιώργος Κασιμάτης

• Γιώργος Κατρούγκαλος

• Νότης Μαριάς

• Κώστας Μπέης

• Κώστας Χρυσόγονος

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=321742&cid=6

Και από: http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6216

***

Άνθιμος: "Θα πάω στο Λευκό Πύργο να συναντήσω τους Αγανακτισμένους"

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Mega» μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στους αγανακτισμένους και στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Απόψε Θεού θέλοντος θα πάω στον Λευκό Πύργο! Θα πάω να τους δω να τους ακούσω, δεν μπορώ να τους βλέπω μόνο στην Εκκλησία…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μιλώντας για τους «Αγανακτισμένους» πολίτες.

Στην ερώτηση του κ. Οικονομέα εάν θα πει και αυτός το γνωστό «σας πάω» που είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: «Να το πω, γιατί να μην το πω; Όπως θυμάστε το είχε πει και ο μακαριστός Χριστόδουλος».

Επίσης, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις αυτές, υπογράμμισε ότι «κατά την άποψη μου οι διαδηλώσεις αυτές, πρέπει να κρατηθούν σε ένα επίπεδο έτσι σοβαρότητος και αξιοπρεπείας».

«Οι κατσαρόλες, τα παιχνίδια, καθώς και οι μούντζες το οποίο είναι απαράδεκτο είναι καλό να μην υπάρχουν. Να γίνεται μέσα σε πνεύμα εθνικής ενότητας, χωρίς ποτέ βία και κορώνες κομματικών διακρίσεων», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, μιλώντας για το πρόβλημα με την οικονομική κρίση, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις ευθύνες ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί, ο λαός οι διαχειριστές των χρημάτων και των προγραμμάτων. Βέβαια εξ απόψεως κύρους και δεοντολογίας, η βαρύτερη ευθύνη ανήκει στην εξουσία».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8287:-q-q&catid=13

***

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ"

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ!

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΘΕ;  ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΡΑΣΤΩΝΗ!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!

ΒΓΗΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ!

ΚΑΜΕΤΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

_________Δεν μας έμεινε πια καμμιά ελπίδα! Μετά την αποτυχία της Συσκέψεως των Πολιτικών Αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου (Παρασκευή 27η Μαΐου 2011) τα πράγματα  δείχνουν πως οδηγούμεθα στην πλήρη υποδούλωση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας πρέπει να πάρουν πίσω τα χρήματά τους! Ναί, αυτό είναι και δίκαιο καί έντιμο καί ηθικό! Αλλά δεν πρέπει να πάρουν και τις ψυχές μας! Δεν μπορούν να υποθηκεύσουν ό,τι ακόμη μας έμεινε πολύτιμο αγαθό! Μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε τα χρέη μας. Μπορούμε  να τροποποιήσουμε τις δόσεις του δανείου! Αλλά δεν μπορούν να μας πιούν και το αίμα!

_________Oι συνταξιούχοι λιμοκτονούν! Οι άνεργοι καθημερινώς αυξάνονται! Οι μισθοσυντήρητοι μετράνε τώρα πια καί τό ευρώ! Η οικογένεια κλονίζεται! Τα λουκέτα στα μαγαζιά  έγιναν παι καθημερινή ρουτίνα! Εδώστο Αίγιο η αγορά τώρα πια έχει νεκρωθή! Δεν συναντάς άνθρωπο στους δρόμους! Η κατάσταση είναι τραγικά απελπιστική!

_________Η ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία εφθάσαμε, επιμερίζεται! Φταίμε εμείς πρωτίστως:

    Φταίει το πολιτικό Σύστημα, το οποίον είναι πια σάπιο! Φταίνε οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συστήματος, όλοι ανεξαιρέτως, που ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό Λαό. Φταίνε

        *

          και ο Κωνστ. Καραμανλής, ο 2ος, με την απόκρυψη της αλήθειας και με απόδρασή του από τις ευθύνες, καταφεύγοντας στο κόλπο των πρόωρων  εκλογών του 2009!

        *

          και ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου με τα δωράκια στον εαυτό μας με το ανεπανάληπτο εκείνο "είπαμε να κάνουμε και ένα δωράκι στον εαυτό μας, αλλά όχι και περισσότερο από 500 χιλιάδες δραχμές!"

        *

          και ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου με το γνωστό "λεφτά υπάρχουν!"

        *

          και ο Γ. Παπακωνσταντίου, με το ψυχρό πρόσωπο και παγωμένο βλέμμα, ο νεκροθάπτης της οικονομίας της Ελλάδος, ο Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος άρχισε την καριέρα του με δυο μεγάλα λάθη, δηλ. με την επίκληση "του Τιτανικού" για την Ελλάδα μας και με "το πιστόλι στον κρόταφο" για τους Εταίρους μας!  

________Αλλά δεν φταίνε μόνον εμείς!

________Φταίνε και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας!

   *

      Φταίει π.χ. και η Γερμανία, η οποία με την SIEMENS, με τα ελαττωματικά υποβρύχια και με άλλα κόλπα εξαγόραζε συνειδήσεις, εμόλυνε τις ψυχές, διέβρωσε τα ηθικά θεμέλια του Λαού μας.

    *

      Ναι, φταίει η Γερμανία, η οποία δεν μας έχει αποζημιώσει για τις καταστροφές της Πατρίδος μας ούτε και για την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου κατά την περίοδο της Κατοχής. Δικαιούμεθα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και πρέπει να τις διεκδικήσουμε. Έφθασεν η ώρα να τις διεκδικήσουμε ή να τις συμψηφίσουμε!

    *

      Φταίνε οι διάφοροι Κίζινγκερς, οι οποίοι με τις ύπουλες δραστηριότητές των διέβρωσαν το Λαό μας και έπληξαν τα θεμέλια της φυλής μας. ήτοι την γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας, την εθνική μας συνείδηση, την Ορθοδοξία μας!

Πηγή: http://mkka.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

***

Προς Σεβ. Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων (βράβευση ΓΑΠ)

Mε θλίψη δισαπιστώσαμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΓΑΠ στην Μητρόπολή σας, του επιδώσατε το ΧΡΥΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ της Ι.Μ. μετά διπλώματος, προφανώς ώς "επιβράβευση" των μέχρι τώρα υπηρεσιών του προς την Πατρίδα και ιδιαίτερα προς το ποίμνιό σας.

Ενώ όλη η Ελλάδα σείεται από οργή και αγανάκτηση για τις ΕΦΙΑΛΤΗ-ΚΕΣ πράξεις του ΓΑΠ , εσείς τις μεθερμηνεύσατε κατά την κρίση σας ( ή και κατά τα συμφέροντά σας) ως ικανές και αναγκαίες για την απονομή του ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ !!!

Σας δόθηκε μοναδική ευκαιρία για να εκφράσετε την καθολική αντίθεση του ποιμνίου – λαού προς τα εξοντωτικά μέτρα του "μνημονίου", το οποίον υλοποιεί ο ΓΑΠ ως πιστός "διαχειριστής" ξένων συμφερόντων και αντί αυτού …….. παρασημοφορήσατε τον αρχηγό των, κατά την ιστοσελίδα σας, "επιστημονικώς ψευδομένων"……και κρυπτοπολέμιων της Ορθόδοξης πίστης.

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…….

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ

Πηγή: http://olympia.gr/2011/05/31/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b5%ce%b2-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba/

***

Σχόλια αναγνωστών μας επί του θέματος:…

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ  για την Ορθοδοξία

Για το ιδεώδες αυτό θεωρούμε ότι η αρχαία μας κληρονομιά που πάντοτε ακτινοβολεί, δηλαδή η Δελφική Ιδέα και το Ολυμπιακό Πνεύμα μας προσφέρουν μεγάλες πιθανότητες για την ανακήρυξη της χώρας μας -με διεθνή συναίνεση- σε Κέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού. Έχοντας μπροστά μας αυτά τα υψηλά ιδανικά που θα μας βγάλουν μια για πάντα από τη μέγγενη της εξάρτησης και θα μας οδηγήσουν για πρώτη φορά μετά το 1821 και το 1940 σε μια περίοδο πραγματικής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Πατριωτικής Αναγέννησης, θα πρέπει σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, ενωμένος πίσω απ΄ αυτό το Μεγάλο Όραμα να ξεκινήσει να παλεύει οργανωμένα με στόχο να συντρίψει το Απόστημα που μας δηλητηριάζει και μας απειλεί, να συντρίψει την ξένη εξάρτηση και το Σύστημα Εξουσίας.

Αυτά από τον Μίκη Θεοδωράκη σήμερα στα Προπύλαια. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ  γιά την Ορθοδοξία . Μη τυχόν και δυσαρεστήσουμε κανέναν ...! Στην Δελφική Ιδέα λοιπόν και το Ολυμπιακό Πνεύμα χρωστάμε το 21 και το 40 !!!...

***

Ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση.

Με την Ευκαιρία αγαπητέ κ…..  επειδή το ψάχνω, μήπως εσείς τουλάχιστον έχετε κάποια πληροφορία για το που ακριβώς λουφάζει σε αυτές τις τραγικές συγκυρίες που ζούμε η επίσημη εκκλησία μας, κρυμμένη από το ευσεβές κατά τα άλλα ποίμνιο της;

Ευχαριστώ ξανά…

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel