Ζωηφόρος

Η «Ομολογία Πίστεως» καρποφορεί, του Ιωάννη Τάτση,

Η «Ομολογία Πίστεως» καρποφορεί

του Ιωάννη Τάτση

Θεολόγου

από την εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», 13/11/2009

Η πνευματική σπορά της «Ομολογίας Πίστεως» από τη Σύναξη κληρικών και μοναχών στο γόνιμο έδαφος του πιστού λαού αποδίδει ήδη καρπούς. Οι περισσότερες από δέκα χιλιάδες, μέχρι στιγμής, υπογραφές της Ομολογίας αποδεικνύουν ότι το περιεχόμενο της έχει βαθιές ρίζες στην Παράδοση των αγίων Πατέρων μας, απέκτησε τώρα τη δροσιά των φύλλων του ζήλου των πιστών της στρατευομένης Εκκλησίας και ήδη φέρει καρπούς ευφραίνοντες όχι τη γεύση αλλά τις ψυχές των Ορθοδόξων πιστών.

Πρώτος εύγεστος καρπός της Ομολογίας Πίστεως είναι η λήξη των εργασιών της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου στην Κύπρο χωρίς την υπογραφή κοινού κειμένου.

Η Ομολογία Πίστεως και η ειρηνική διαμαρτυρία κληρικών και μοναχών της Κύπρου αλλά και μελών της Φιλορθοδόξου Ενώσεως «Κοσμάς Φλαμιάτος» οδήγησε στην αναδίπλωση Παπικών και Οικουμενιστών στο Διάλογο και σε ναυάγιο τη συνάντηση των μελών της Μικτής Επιτροπής.

Όποιος ωστόσο πιστεύει πως τα σχέδια των Οικουμενιστών και των Παπικών ματαιώθηκαν οριστικά, μάλλον δεν γνωρίζει την τακτική τους, που είναι υπομονετική αναζήτηση της κατάλληλης ευκαιρίας για να προωθήσουν όσα έχουν σχεδιάσει.

Στην Κύπρο οι Οικουμενιστές αναγκάστηκαν να κάνουν ένα βήμα πίσω και να μην υπογράψουν κείμενο αναγνώρισης του παπικού πρωτείου. Τώρα όμως ετοιμάζονται να κάνουν δύο βήματα μπροστά. Παπικοί και Οικουμενιστές διάλεξαν τη Βιέννη ως πόλη μακριά από την Ελλάδα, πιστεύοντας πως οι αγωνιστές πιστοί θα αδρανήσουν και δεν θα φτάσουν με αεροπορικές πτήσεις εκεί. Επέλεξαν έδαφος παπικής κυριαρχίας στο οποίο οι Ορθόδοξοι θα είναι φιλοξενούμενοι και οι Παπικοί οικοδεσπότες. Είναι δε βέβαιο πως στους επόμενους μήνες θα γίνουν προσπάθειες φίμωσης κληρικών και λαϊκών που με θάρρος εκφράζουν την αντίθεσή τους στα οικουμενιστικά σχέδια.

Η σκληρή πολεμική των Φαναριωτών ενάντια στους υπογράφοντες την Ομολογία Πίστεως, με πρωτεργάτη τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν έγινε αποδεκτή από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η τελευταία, αν και έκρινε την Ομολογία «ως εκ περισσού», ωστόσο δεν έκανε το χατίρι του Πατριάρχη ούτε υιοθέτησε σκληρή στάση απέναντι σε όσους υπέγραψαν την Ομολογία. Πόσο βέβαιο όμως είναι ότι το Φανάρι και η Ιεραρχία της Ελλάδος δεν θα επανέλθουν στο ζήτημα της Ομολογίας;

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν πως σε πολλές μητροπόλεις της Ελλάδος γίνεται μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Ομολογίας που ξεκινάει από την απαξίωση του περιεχομένου και των συντακτών της και φτάνει μέχρι τις επισκοπικές προτροπές για μη υπογραφή του κειμένου από κληρικούς και λαϊκούς.

Η απόσυρση της υπογραφής ενός μητροπολίτη αποδεικνύει πως οι Οικουμενιστές ασκούν σκληρή και ποικίλη πίεση ώστε να περιορίσουν την εναντίον τους αντίδραση των πιστών.

Όμως η Ομολογία Πίστεως καρποφορεί και θα καρποφορήσει ακόμη περισσότερο. Όσο οι οικουμενιστές κατασυκοφαντούν την Ομολογία, τόσο αυξάνει ο αριθμός των υπογραφόντων το Κείμενο.

Όσοι υπογράψαμε την Ομολογία δοξολογούμε το Θεό γιατί συμβάλλαμε έστω και λίγο στον αντιπαπικό και αντιοικουμενιστικό αγώνα. Άγρυπνοι όλοι αναμένουμε και νέες πρωτοβουλίες από τη Σύναξη κληρικών και μοναχών αλλά και από αγωνιστές επισκόπους, κληρικούς και λαϊκούς.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel