Ζωηφόρος

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: "Θα βγούμε νικητές από την κρίση",

Θεσσαλονίκης Άνθιμος:

"Θα βγούμε νικητές από την κρίση"

του Νίκου Παπαχρήστου

Την πικρία του για την στάση κάποιων νέων απέναντι στην Εκκλησία και ιδιαιτέρως απέναντι στην πίστη εξέφρασε σήμερα, από το Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Πυλαίας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Άνθιμος διηγήθηκε τόσα έζησε χθες κληρικός της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης που εκλήθη να τελέσει αγιασμό στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Όπως είπε «γνωστοί-άγνωστοι» πετούσαν αυγά και έβριζαν κατά τη διάρκεια του Αγιασμού ενώ στο τέλος όταν ο ιερέας πρότεινε τον Σταυρό σε μια κοπέλα, η οποία όλη την προηγούμενη ώρα ειρωνευόταν την τελετή, αυτή έφτυσε τρεις φορές το σύμβολο του μαρτυρίου του Ιησού Χριστού.

«Και εγώ ελυπήθηκα και έκλαψα. Πως είναι δυνατόν; Βεβαίως έχουμε παιδιά, να η Εκκλησία είναι γεμάτη. Αλλά εμείς θέλουμε όλα τα παιδιά του κόσμου. Όλα τα παιδιά των ενοριών, της Μητροπόλεως, της πόλεως να είναι κοντά στο Θεό. Από τα μικρά μέχρι και τους μεγάλους. Δεν θα αποθαρρυνθούμε. Είναι ένα κύμα που ήρθε από την Ευρώπη μαζί με τα άλλα καλά που μας ήρθαν και δεν ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι η ενδυνάμωση της πίστεως μας, η υπομονή μας, το αγωνιστικό μας φρόνιμα και το κήρυγμα του Χριστού “Εγώ ειμί το φως του κόσμου”» είπε ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Στη συνέχεια ο δυναμικός Μητροπολίτες στην περιοχή και το δήμο της Πυλαίας και ιδιαιτέρως στο παράπονο και αίτημα της δημοτικής Αρχής και των πολιτών της περιοχής «να μείνει η Πυλαία ως αυτοτελής δήμος αναγνωριζομένης της ιστορικής παρουσίας της στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και το γεγονός ότι διαθέτει όλο τον μηχανισμό και τα μέσα για να μπορεί να προσφέρει στο δημότη ότι χρειάζεται».

Ο κ. Άνθιμος ζήτησε «η Πυλαία να μείνει δήμος» και με την ευκαιρία της παρουσίας και του δημάρχου Πανοράματος (που και αυτός ο δήμος διεκδικεί να παραμείνει αυτοτελής), ζήτησε να μην υπάρχουν κουτσουρεμένοι δήμοι. Άφησε δε μια αιχμή λέγοντας να μην συμβεί ό,τι και με το κουτσούρεμα της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε σε μια γερμανική εφημερίδα που κατάτμησε φωτογραφικά της ελληνική σημαία και έγραψε την εξής λεζάντα: «Έλληνες δεν θα πείτε ένα ευχαριστώ για τα 22 δις ευρώ που σας δίνουμε;».

«Θέλησαν με ένα παιχνίδι να πειράξουν τους Έλληνες. Δεν είναι ανάγκη να μας πειράξουν;. Μας έσφαξαν και μας τα έκαψαν την περίοδο του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Και τα ξεχάσαμε και τους αγαπούμε και πάρα πολύ τους αγαπούμε και τους ευχαριστούμε διότι οι πατριώτες μας δούλεψαν σκληρά εκεί. Θέλουμε τις σχέσεις, θέλουμε τον πολιτισμό τους, ξέρουμε τη δύναμη τους αλλά αυτά, γιατί η κ. Μέρκελ άλλαξε την τακτική της απέναντι μας, έρχονται και δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη».

Όσες δύσκολες ώρες και στιγμές και να έρθουν θα παραμείνουμε ενωμένοι είπε ο κ. Άνθιμος αναφερόμενος στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των δύσκολων μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της.

«Εάν θα έχουμε λίγοι να φάμε θα τα μοιραστούμε όλοι μαζί, θα φάμε όλοι μαζί. Αλλά θα κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και την αξιοπρέπεια μας ως Έλληνες για να δικαιώσουμε και την Ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη και την ελληνική μας παράδοση που πάνε να τη διαλύσουν μερικοί μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο, δεν ξέρω γιατί.  Η Ελλάδα, που λέει και το παλαιό τραγούδι, ότι ποτέ δεν πεθαίνει είναι γεγονός. Όπως είναι σήμερα από την Μακεδονία μέχρι την Γαύδο και μέχρι το τελευταίο νησάκι, στο Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο. Ας κρατήσουμε ακμαίο το φρόνημά μας για την Μακεδονία και για τα πάντα και ας μην παύσουμε να ομιλούμε, ότι θα περάσουμε τις στεναχώριες. Γιατί φταίμε και εμείς, φταίει και η ηγεσία μας, αλλά πάντως θα βγούμε στο τέλος νικητές».

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2330

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel