Ζωηφόρος

Ο κιμάς της πολυπολιτισμικότητας και η ύβρις

ΠΛΑΤΩΝΑΣ:  Η ύβρις εκδηλούται ως ατιμία, ως καταφρόνησις,  ως αυθάδεια.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – Γιορτή του χειμώνα ( winterfeste)

 

  Κάτω από τη σκιά της πολυπολιτισμικότητας και  του υποτιθέμενου σεβασμού των θρησκειών  διαπράχθηκε η ατιμία και η αυθάδεια στοχοποιημένα απέναντι στη  γιορτή των Χριστουγέννων.  Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται  πλέον στην περιοχή Kreuzberg του  Βερολίνου, τουλάχιστον όσον αφορά τον εορτασμό σε δημόσιους χώρους. Τα Χριστούγεννα επιτρέπονται μόνο στο σπίτι ώστε να μη θίγονται τα θρησκευτικά συναισθήματα των άλλων…..

  Το ιστορικό της απαγόρευσης των Χριστουγέννων ξεκίνησε τον Αύγουστο όταν Μουσουλμάνοι ήθελαν να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού στους δρόμους του Βερολίνου. Υπήρξαν παράπονα από ντόπιους και οι αρχές έλυσαν το πρόβλημα με το να αποφασίσουν την απαγόρευση όλων των Θρησκευτικών εορτών, συμπεριλαμβανομένων  των Χριστουγέννων με την αιτιολογία της ίσης μεταχείρισης.

  Η απαγόρευση του εορτασμού αποφασίστηκε από τους Πράσινους, την Αριστερά, και το κόμμα των Πειρατών. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Χριστουγεννιάτικη αγορά έλαβε έγκριση μόνο μετά  τη μετονομασία  της εορτής των Χριστουγέννων σε winterfeste (γιορτή του χειμώνα).

 Μεταποίηση, μετονομασία, εκμοντερνισμός, αποπροσανατολισμός, ισοπέδωση! Είναι δεδομένο ότι όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή της Γερμανίας αλλά και σε όλη την υφήλιο εδώ και χρόνια  θα τολμούσα να πω ότι  η εορτή των Χριστουγέννων υποτάχθηκε στον καταναλωτισμό – καπιταλισμό και έχασε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την ουσία που φέρει το όνομά της. Οι άνθρωποι έτρεχαν να αποκτήσουν τα καινούργια υποδήματα, τα  καινούργια ενδύματα, να επιμεληθούν  το εορταστικό  χτένισμα, απομακρυσμένοι πλήρως  από την ουσιαστική, εσωτερική, προετοιμασία για τη γέννηση του Χριστού και πολλές φορές απόλυτα απογυμνωμένοι  εσωτερικά. Η   μετονομασία αυτή,  -αδιανόητη σε  άλλες εποχές με ισχυρούς οικογενειακούς και παραδοσιακού θεσμούς- σήμερα αποτελεί μια επιβεβαίωση στην τάση να μην εννοούμε, να μην πιστεύουμε και να μη ζούμε,  τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Από την οπτική αυτή,  η φράση «γιορτή του χειμώνα» αν και μέγιστα  υβριστική εκφράζει πλήρως την καταναλωτική μανία εν μέσω χειμώνα  που έτσι και αλλιώς δεν σχετιζόταν με τη γιορτή και το πνεύμα  των Χριστουγέννων. Παράλληλα όμως εξαφανίζει επισήμως τη γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού δημιουργώντας πάμπολλα ερωτηματικά.

  Δυστυχώς όμως,  η είδηση αυτή δεν στέκει μόνη της. Ενώ την κατέγραφα  ανακάλυψα ότι εκείνη τη στιγμή γνωστοποιήθηκε μία νέα είδηση σύμφωνα με την οποία στην κοινότητα  Wausau  στο  Wisconsin των ΗΠΑ η σχολική περιφέρεια αποφάσισε τα δημοτικά σχολεία της περιοχής να ακυρώσουν τις επερχόμενες συναυλίες για τα Χριστούγεννα και εξέδωσε οδηγίες που περιορίζουν τον αριθμό των ιερών γιορτινών τραγουδιών που θα ψάλλει η σχολική χορωδία. Κάποιοι γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό αναρωτιούνται το γιατί και αντιδρούν.

Κάποιοι αναφέρονται σε   πόλεμο κατά των Χριστουγέννων. Αν αυτή την είδηση από τη Δύση  τη γεφυρώσουμε με  τον ανεκλάλητο εξ Ανατολής σφαγιασμό των αμέτρητων ορθοδόξων χριστιανών στη Συρία νομίζω ότι κάπου μας οδηγεί.

Ζήση Μαριάννα

Πηγή: http://www.enromiosini.gr/arthrografia/%CE%BF-%CE%BAi%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel