Ζωηφόρος

Παρουσίαση βιβλίου για το μακαριστό Μητροπολίτη Λευκάδος κυρό Νικηφόρο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους Λευκαδίων, πνευματικών παιδιών και φίλων του αειμνήστου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη μεγάλη αίθουσα τελετών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γερασίμου Ζαμπέλη, που τιτλοφορείται «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ: Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Το βιβλίο προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και η έκδοσή του πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, ως επίσημος εκπρόσωπός του∙ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και φυσικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος. Παραβρέθηκαν ακόμη αρκετοί ιερείς, ο Πρόεδρος του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γ. Κούρτης, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γ. Χρυσικός, οι Πρόεδροι των Λευκαδίτικων Σωματείων Αττικής, πολλοί φοιτητές – μέλη της «Ενοριακής Νεανικής Αντίστασης» του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Λευκάδος και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Γεράσιμος και προσκάλεσε τους ομιλητές, που ήταν:  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών∙ ο κ. Αλέξανδρος Κακαβούλης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο κ. Νικόλαος Κατηφόρης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Οι ομιλητές με γλαφυρότητα, επιχειρηματολογία και πειστικότητα ζωντάνεψαν την ιερή μορφή του αειμνήστου Γέροντα.

Στην συνέχεια το χορευτικό της ενορίας Ευαγγελίστριας Λευκάδος χόρεψε λευκαδίτικους χορούς, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα και ευχές.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος με ζεστό και αληθινό, σεμνό και δυνατό λόγο, μίλησε για την γνωριμία και την επικοινωνία που είχε με το μακαριστό Προκάτοχό του κυρό Νικηφόρο ως Λευκάδιος, ευχαρίστησε ολόθερμα όσους κοπίασαν για την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους ο λόγος και η ζωή του αειμνήστου ιεράρχη να συνοδεύουν την πορεία τους

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel