Ζωηφόρος

Ν. Χειλαδάκης

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, ενδείξεις και αναλύσεις που έρχονται από την ίδια την Τουρκία, δείχνουν πως ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν,
Read more...
Είναι γνωστή η μέθοδος της ψυχολογικής προετοιμασίας ενός λαού για να μπορέσει να αποδεχτεί χωρίς μεγάλες αντιδράσεις κάποια μέτρα που σκοπό έχουν την πλήρη αποταύτιση του και την πολτοποίηση του, έτσι ώστε να παραδοθεί αμαχητί σε όλες τις καταστροφικές για το μέλλον του επιλογές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Read more...
Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταΐπ Ερντογάν, διακατεχόμενος από έντονο φόβο επικείμενων μεγάλων ταραχών και επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της Τουρκίας ετοιμάζει ειδικά σώματα κομάντος για να κατέβουν στους δρόμους των τουρκικών πόλεων προς αντιμετώπιση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνει η γνωστή τουρκική εφημερίδα, Aydınlık.
Read more...
Πριν από τρία χρόνια και πριν από την έκρηξη του εισαγομένου από το εξωτερικό εμφυλίου στην Συρία, είχα συναντήσει μια ομάδα Σύριων ορθοδόξων προσκυνητών στο μοναστήρι της Σουρωτής.
Read more...
Τον Δεκέμβριο του 1998, λίγους μήνες πριν από τον μεγάλο σεισμό της Τουρκίας στις 17/8/1999, το νησί των Πριγκιποννήσων Burgaz, η Αντιγόνη στα ελληνικά, είχε συγκλονιστεί από ένα καταπληκτικό γεγονός.
Read more...
Τὸ Βυζάντιο ἢ ὀρθότερα ἡ Ἀνατολικὴ Ρωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία, εἴτε τὸ θέλουν εἴτε ὄχι οἱ πολλοὶ ὄψιμοι ἐπικριτές του, εἶναι ἡ
Read more...
Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχωρεί η Τουρκία για την δυτική Θράκη και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και με την προσωπική συμμετοχή του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν.
Read more...
Μιας φωτογραφία του Ερντογάν που κυκλοφόρησε η γνωστή τουρκική επιθεώρηση, Aydınlık και που δείχνει τον Τούρκο πρωθυπουργό σε μια θερμή χειραψία με τον Αιγύπτιο στρατηγό, El Sisi,που όπως είναι γνωστό ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου και στενό φίλο του Ερντογάν, Mohamed Morsı, προκαλεί πολλά ερωτήματα στην Τουρκία και έρχεται σαν κόλαφος για τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Read more...
Κάθε άλλο παρά το πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ είναι το περίφημο κτίσμα της οδού Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη, όπως ομολογεί και η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Radikal,επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του μουσείου Κεμάλ Ατατούρκ, (δηλαδή του μουσείο του μεγάλου σφαγέα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας ), που έγινε πρόσφατα στην συμπρωτεύουσα.
Read more...
Σε άλλη εποχή θα ήταν μεγάλο έργο για ένα αρχιεπίσκοπο να διατηρεί καλές σχέσεις με ένα άθεο πολιτικό που μάλιστα φιλοδόξει να γίνει και πρωθυπουργός της Ελλάδας με την πρόθεση φυσικά να τον φέρει στους κόλπους της εκκλησίας.
Read more...
Σε μια καινούργια κίνηση κατά της Τουρκίας προχώρησε η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρουν και οι τουρκικές εφημερίδες απαγορεύτηκε η μετάδοση των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, (που έχουν ήδη αποβλακώσει το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό), από τα αιγυπτιακά κανάλια.
Read more...
Την προκλητική άποψη ότι έχουν αρθεί όλα τα νομικά εμπόδια για να ξαναγίνει η αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού ξανά μουσουλμανικό τέμενος, προβάλλει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Türkiye,με ημερομηνία 12/8.
Read more...
Την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό κέντρο αναπολώντας την.. εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,
Read more...
Αυτά βέβαια δεν θα μας τα δείξουν στα καλοπληρωμένα τουρκικά σήριαλ με τα οποία έχουν κατακλύσει το ηλίθιο-ποιούμενο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί σε κατάσταση αποχαύνωσης τις Τουρκάλες σε ένα μαγευτικό τύπου Μπέρβερλυ χιλ περιβάλλον το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την τουρκική πραγματικότητα.
Read more...
Μεγάλη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της νέας φοβερής και πολύ μεγάλης δημοσκόπησης της γνώστης εταιρείας δημοσκοπήσεων, Κ.Ε.Ε.Η., (Κάπα Έρευνας Ελληνικής Ηλιθιότητας),
Read more...
Μια φωτογραφία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταΐπ Ερντογάν που ανοίγει το πορτοφόλι του το οποίο είναι γεμάτο από πιστωτικές κάρτες, γελοιοποίει τελείως των ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας καθώς την ίδια μέρα που βγήκε αυτή η φωτογραφία ο ίδιος έκανε… κήρυγμα κατά απόκτησης και χρήσης των πιστωτικών καρτών.
Read more...
Την σημαντική αποκάλυψη ότι μετά την κατάληψη στις 13 Νοεμβρίου του 1918 της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα της Αντάντ οι Βρετανοί σκόπευαν να επιστρέψουν την αγία Σοφία στους χριστιανούς της Πόλης αλλά
Read more...
Μεγάλη ταραχή προκάλεσε στην Τουρκία οι δηλώσεις στις 7 Ιουλίου του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας, AghvanHovsepyan, ότι η Αρμενία
Read more...
Στην χώρα από όπου μας επιβλήθηκαν τα μνημόνια και η εξαθλίωση του ελληνικού λαού η μόδα των ομοφυλόφιλων «ιερέων» που υποτίθεται ότι τελούν και χριστιανικές λειτουργίες σε κάποιους ναούς,
Read more...
Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι μεγάλος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν, πνευματικός πατέρας του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ και του κόμματος του Ερντογάν, είναι ο μεγάλος σπόνσορας του αλβανικού ΟΥ ΤΣΕ KA ενώ
Read more...
Η πρώτη θεατρική πράξη ήταν εκείνη η περίφημη παράσταση του Γιωργάκη στο ακριτικό Καστελόριζο όταν ανακοίνωνε με το χαρακτηριστικό του ύφος, (το χαμόγελο της «δολοφονικής αναισθησίας»), ότι η χώρα έμπαινε «κάτω» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Read more...
Ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο την Δευτέρα πρώτη Ιουλίου, έχει αναστατώσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γιατί δεν έγινε γνωστή η ταυτότητα και το είδος του κάτι που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.
Read more...
Ορθόδοξοι πολίτες που δεν θέλησαν να σφραγιστούν με το Άμκα, τους κόπηκε η σύνταξη. Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που επιβάλει την δωρεά οργάνων σώματος αν δεν κάνεις υπεύθυνη δήλωση.
Read more...
Είναι το λιγότερο τραγικό για όσους ακόμα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχής μας να διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα «αφήνουμε τον γάμο και πάμε για πουρνάρια», δηλαδή ασχολούμαστε με κάποιο δέντρο όταν όλο το δασός έχει πάρει φωτιά.
Read more...
Η γνωστή ηρωίδα του τουρκικού σήριαλ της «αποβλάκωσης», με τον τίτλο Fatmagül, έγινε η αιτία για να.. σωθεί μια άνεργη ελληνίδα.
Read more...
Για άλλη μια φορά το ζήτημα των Αλεβητών της Τουρκίας ήρθε στην επικαιρότητα με τα τελευταία γεγονότα του Gazipark και τις διαδηλώσεις που έχουν αναστατώσει την γειτονική χώρα και στις οποίες σε πολλές περιπτώσεις πρωτοστατούν Αλεβήτες που θεωρούν ότι βρίσκονται υπό διωγμό από την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν.
Read more...
Η εσωτερική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με εκρηκτικές διαστάσεις έδειξε σε πρώτη φάση πως ο εσωτερικός αγώνας για την νομής της εξουσίας που άρχισε μετά τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ το 1939 συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Read more...
Η Maçkalı Ελένη είναι η ιστορία μιας Ελληνοπόντιας, της Ελένης, που στην ανταλλαγή των πληθυσμών δεν έφυγε μαζί με τους δικούς της στην Ελλάδα αλλά έμεινε στην Τουρκία και μετά από πολλά χρόνια κάποιοι…
Read more...
Μια άκρως θλιβερή αλλά και πολύ ανησυχητική διαπίστωση κάνει η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail και την οποία αναδημοσιεύει με «περισσή χαρά» η τουρκική ισλαμική εφημερίδα, Yeni Şafak,
Read more...
Την γνωστή ελληνορθόδοξη εκκλησία της αγίας Τριάδας που δεσπόζει με τα δυο μεγάλα καμπαναριά της στην πλατεία Ταξίμ, απειλεί να «ξηλώσει» η τουρκική κυβέρνηση για να κτιστεί το μεγάλο ισλαμικό τέμενος, ένα παλιό όνειρο του Ερντογάν, το οποίο θα κυριαρχεί δίνοντας και ένα μουσουλμανικό στίγμα στην ιστορική πλατεία.
Read more...
Την ίδια περίοδο που οι τουρκικές προκλήσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο στο Αιγαίο με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να κάνουν βόλτες στο Σαρωνικό και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το Αγαθόνηση, ένα ελληνικό πλοίο φεριμπότ ήρθε σαν ο από μηχανής θεός για να σώσει την τουρκική οικονομία από ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Read more...
Όπως είναι γνωστό από της πρώτης Ιουνίου, θα είναι σε ισχύ ο νόμος που καθιστά όλους τους Έλληνες πολίτες υποχρεωτικά,(εάν συναινούν τα μέλη της οικογένειάς τους), δότες οργάνων σε περίπτωση που χαρακτηριστεί κανείς εγκεφαλικά "νεκρός" (άρθρο νόμου "περί εικαζόμενης συναίνεσης").
Read more...
Εξοργισμένος με τους Τούρκους εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέΐ Λαβρώφ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Μόσχα μετά την γνωστοποίηση ότι στην περιοχή των Αδάνων της Τουρκίας ανακαλύφθηκαν κρησφύγετα με επικίνδυνα χημικά όπλα που ανήκουν στην γνωστή εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, El Nusra Cephesi που πολεμά κατά του συριακού στρατού.
Read more...
Το γνωστό άγαλμα της Ελευθερίας, σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών που δεσπόζει στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Υόρκης και είναι το πρώτο μεγάλο δημιούργημα που αντικρίζουν όσοι φτάνουν με πλοία από την Ευρώπη, διεκδικούν...
Read more...
Δυο σημαντικές προειδοποιήσεις από πολύ σοβαρούς παράγοντες της δημόσιας ζωή της Τουρκίας ότι ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στην γειτονική Συρία
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel