Ζωηφόρος

Σ. Καλεντερίδης

Την περασμένη Κυριακή οι κάλπες έδειξαν νικητή τον Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό που αγγίζει το 52%. Η Τουρκία εισέρχεται πλέον σε μια νέα περίοδο, με ένα νέο πολίτευμα, αυτό της ημιπροεδρικής δημοκρατίας, αφού η εκλογή του Ερντογάν απευθείας από τον λαό δεν του δίνει ταυτοχρόνως και τις αυξημένες αρμοδιότητες που θα ήθελε, δεδομένης της εξουσιομανίας που τον διακατέχει.
Read more...
Τη δεκαετία 1910-1920 εξυφάνθηκε η γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής. Οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί της εποχής άλλοτε υποστήριξαν ενεργά και άλλοτε διευκόλυναν τα σχέδια των Τούρκων για τη δημιουργία της «καθαρής» Τουρκίας, με θύματα περισσότερους από 3.500.000 χριστιανούς, Ελληνες, Αρμενίους και Ασσυρίους.
Read more...
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει καταταλαιπωρηθεί από τις οικονομικές ατασθαλίες και την κακοδιοίκηση της προηγούμενης εικοσαετίας, κατάσταση που άνοιξε τον δρόμο στη διοίκηση Μπουτάρη, η οποία εγκαταστάθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης όχι γιατί έπεισε τους Θεσσαλονικείς, αλλά γιατί οι ψηφοφόροι ήθελαν να τιμωρήσουν εκείνους που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη τους.
Read more...
(Αντί)Ρατσιστικό Νομοσχέδιο, Δημοκρατία και παραλογισμός
Read more...
Πέρσι κάρφωσαν στον Τούρκο πρέσβη υπό ψήφιση νομοσχέδιο Η Βουλή των Ελλήνων να σώσει την τιμή της Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να βρει τους ενόχους
Read more...
Από τη στήλη αυτή έχουμε κάνει αρκετές αναφορές στα τεκταινόμενα και στις εξελίξεις στην Τουρκία και στο Κουρδικό, γιατί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν την Κύπρο και την Ελλάδα, άρα τα εθνικά μας συμφέροντα.
Read more...
Μετά τις όντως γενναίες παραχωρήσεις της Άγκυρας στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Παναγίας Σουμελά, στον Πόντο, που τείνει να γίνει πλέον θεσμός, η κυβέρνηση Ερντογάν έρχεται να μετατρέψει και πάλι τον αυτοκρατορικό ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε ισλαμικό τέμενος.
Read more...
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στη διαφαινόμενη αλλαγή στάσης του τουρκικού κράτους απέναντι στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων,
Read more...
24η Απριλίου είναι η θλιβερή επέτειος της Γενοκτονίας του 1.500.000 Αρμενίων από το οθωμανικό κράτος.
Read more...
Από τότε που ξεκίνησε η κρίση, εκείνοι που μιλούσαν στην Ελλάδα για την ανάγκη ενεργού πολιτικής παρουσίας της χώρας μας στα δρώμενα γύρω από το ζήτημα της αποσταθεροποίησης της Συρίας,
Read more...
Το μεγάλο παιχνίδι της γειτονίας μας και ο "ύπνος του δικαίου"!
Read more...
H πρόταση ειρήνης του Άπο, η σοφία του κουρδικού λαού και η παρουσία ενός Πόντιου καλλιτέχνη στο Νεβρόζ στο Ντιγιαρμπακίρ!
Read more...
Η ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ. Ανατολή –Α. Μεσόγειο και οι επιπτώσεις στον Ελληνισμό της Ελλάδας και της Κύπρου»,
Published in Σ. Καλεντερίδης
Written by
Read more...
Αντί να του επιτρέπουν να ζητάει ανερυθρίαστα την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, καλό είναι να υπενθυμίσει κάποιος στον Ερντογάν ότι αν πρέπει να γίνει κάτι στον τομέα της λατρείας, αυτό είναι η ανέγερση εκκλησίας στην Άγκυρα και το άνοιγμα εκκλησίας σε μόνιμη βάση στην Τραπεζούντα.
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel