Ζωηφόρος

Αὔγουστος 1922: Ἡ κορύφωση τῆς τραγωδίας τῶν χριστιανῶν τῆς Μικρᾶς Ἀσίας
Published in Μικρασία
Written by
Read more...
Κάποιοι δεν ξεχνούν και συνεχίζουν να τιμούν τους Ήρωες του έθνους μας
Published in Κύπρος
Written by
Read more...
Είναι πρόδηλο ότι είναι επιβεβλημένο να συνεγείρουν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δηλαδή ανεξαρτήτως κόμματος να αλλάξουν πολιτική, διότι συναγωνίζονται σε λάθη χειρισμούς στο βωμό της ψηφοθηρίας προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη από τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής κοινότητας αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον.
Read more...
Το εφετείο των Σκοπίων διατήρησε την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης τριών χρόνων σε βάρος του Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αχρίδας, Ιωάννη, όπως και τις ποινές φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή σε βάρος 18 ακόμη κατηγορουμένων (μεταξύ αυτών η μητέρα και η αδελφή του Ιωάννη) για «ξέπλυμα χρήματος» μέσω θρησκευτικού συλλόγου.
Published in Μακεδονία
Written by
Read more...
Αφιέρωμα μνήμης στην Ιστορία του Πόντου και την Γενοκτονία
Read more...
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 61 Εν Δελβινακίω τη 24η Ιουλίου 2014
Published in Βορ.Ήπειρος
Written by
Read more...
Έχει καταντήσει κοινοτοπία το να αναφέρεται κανείς στο Κυπριακό και να επισημαίνει ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ο Ελληνισμός της Κύπρου εδώ και 3.500 χρόνια πορεύεται εν μέσω θυελλών και καταιγίδων, υφίσταται βαρβαρικές επιδρομές και αιμοσταγείς αιχμαλωσίες, σε συνδυασμό με δολοφονικές προδοσίες. Από καιρό σε καιρό ο Ελληνισμός της Κύπρου χαρακτηρίζεται «επιθανάτιος», καταδικασμένος σε θάνατο, σε αφανισμό.
Read more...
Κάθε Ιούλιο η Κύπρος με πληγώνει. Στις 11 Ιουλίου θυμάμαι την φονική έκρηξη του 2011 στη Ναυτική βάση ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ στο Μαρί. Στις 9 Ιουλίου ο νους μου στρέφεται στο 1821 και στη θυσία των Επισκόπων, ηγουμένων και προκρίτων που είχαν κατηγορηθεί ότι μετείχαν στην Εθνεγερσία του Ελληνισμού. Στις 15 και στις 20 έρχονται οι πικρές μνήμες του πραξικοπήματος και της εισβολής.
Read more...
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έφθασε η ώρα για να αρχίσουν οι συζητήσεις για πιθανή ένταξη της Αλβανίας στην Ευρ. Ένωση. Δεν γνωρίζω πού βασίζεται αυτή η αισιοδοξία των Επιτρόπων, πιστεύω όμως ότι η Ελλάς δικαιούται και υποχρεούται να θέσει συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους για να ανοίξει η συζήτηση. Η Αλβανία δεν φέρεται σωστά σε πολλά θέματα που συγκινούν τον Ελληνισμό και γενικά επιδεικνύει κακοπιστία απέναντι στην Αθήνα και στην Ελληνική Εθνική Κοινότητα, η οποία ζει εκεί.
Read more...
Ας μην μεμψιμοιρούμε! Σε ορισμένα διπλωματικά μέτωπα κερδίζουμε έδαφος και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Αναφέρομαι στο Μακεδονικό ζήτημα ή –αν προτιμάτε-στη Σκοπιανή εμπλοκή. Τρία γεγονότα αξίζουν να υπογραμμισθούν:
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel